Μάθε, παιδί μου, νόστιμα γράμματα

Χαλαρό, ζωντανό, δημοφιλές στέκι με καλή πίτσα και σπέσιαλ καρμπονάρα, το «School» δίνει ιδιαίτερο τόνο στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης.

Μάθε, παιδί μου, νόστιμα γράμματα

Χαλαρό, ζωντανό, δημοφιλές στέκι με καλή πίτσα και σπέσιαλ καρμπονάρα, το «School» δίνει ιδιαίτερο τόνο στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης.

Μάθε, παιδί μου, νόστιμα γράμματα - εικόνα 1

Η ατμόσφαιρα στα τραπέζια του «School» πίσω από την Αγία Ειρήνη βουίζει ευχάριστα. Νέος κόσμος κυρίως, χωρίς να λείπουν οι μεγαλύτεροι, και σίγουρα ανάμεσά τους ξένοι επισκέπτες της πόλης. Ανασαίνεις τον παλμό της Αθήνας καθισμένος εδώ. Το «School» είναι χαλαρό, ζωντανό και τίμιο. Ξεκινώντας την ημέρα του από νωρίς το πρωί και μέχρι αργά το βράδυ, προσδιορίζει τον εαυτό του ως pizza bar, αλλά ο κατάλογος είναι πολύ ευρύτερος, με πολλά ζυμαρικά, ριζότο, σαλάτες και ορεκτικά... Οι μεγάλες πίτσες κυριαρχούν και συχνά τους προστίθεται ένα έξτρα «μάθημα» ξενόγλωσσου fusion, που αυτήν την περίοδο έχει απωανατολίτικη κατεύθυνση.

Μάθε, παιδί μου, νόστιμα γράμματα - εικόνα 2

Δοκίμασα την Thai, που συνδυάζει επιτυχημένα την ντομάτα και τη μοτσαρέλα με χοιρινό, γλυκόξινη σάλτσα, φρέσκο κρεμμυδάκι, τζίντζερ, καλαμπόκι και φρέσκο κορίανδρο πάνω σε πολύ λεπτή, τραγανή ζύμη. Πρόσθεσα μάλιστα και λίγο πικάντικο λάδι πεπεροντσίνο, που με την κάψα του φώτισε ακόμη παραπάνω τις γεύσεις. Ωραία είναι και η caprese από το κλασικό ρεπερτόριο, στην οποία, εκτός από ντομάτα και μοτσαρέλα που λιώνει, προσθέτουν φρέσκια μοτσαρέλα και βασιλικό μετά το ψήσιμο, για έξτρα γευστική φρεσκάδα και άρωμα.

Μάθε, παιδί μου, νόστιμα γράμματα - εικόνα 3

Από τα καινούργια πιάτα του καταλόγου ξεχωρίζει η insalata fresca, με τα ποικίλα και ολόφρεσκα πράσινα φύλλα της να μπλέκονται με πράσινο μήλο, φινόκιο και φουντούκια (βάθος και παιχνίδισμα υφής) μαζί με μοτσαρελάκια κι ένα πολύ φρουτώδες ντρέσινγκ μάνγκο. Στις κλασικές προτάσεις, τώρα, συναντάς το vitello tonnato με μοσχαράκι που έχει πάνω του σάλτσα αντζούγιας με πολύ γραμμένη γεύση. Η vongole είναι από τις καινούργιες μακαρονάδες, φτιαγμένη με κρουστά λινγκουίνι, αχιβαδούλες, γαρίδες, λίγη ντομάτα, τσίλι, κρεμμυδάκια και λάιμ να δίνει τον τόνο. Πάντως, αν έπαιρνα μόνο ένα πιάτο στο «School», αυτή θα ήταν η καρμπονάρα του! Έρχεται σε δυναμικό al dente, με άψογα σοταρισμένο guanciale (μπέικον από χοιρινά μάγουλα), που είναι ό,τι καλύτερο γι’ αυτήν τη συνταγή, και απαλή σάλτσα με αβγό και παρμεζάνα.

Μάθε, παιδί μου, νόστιμα γράμματα - εικόνα 4

Όσο για το τέλος, το τιραμισού έρχεται σε πολύ old fashioned εκδοχή, ενώ ο κατάλογος περιλαμβάνει και μερικές breakfast/brunch προτάσεις. Σε αυτό το γήπεδο όμως δια­κρίνεται το αδελφό «Zaf» της διπλανής πόρτας, με μεγάλη γκάμα προτάσεων: open sandwiches, μπέργκερ, αραβικές πίτες, τσιαμπάτα, βάφλες και pancakes.

Πλ. Αγίας Ειρήνης 8, κέντρο, 2103251444. Τιμή: € 20-24.

Περισσότερες πληροφορίες

School Pizza Bar

Πλ. Αγ. Ειρήνης 8, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα από τα πιο cool street food της Θεσσαλονίκης ήρθε και στην Αθήνα

Χεράτο φαγητό με τις δικές του νόρμες και ωραία vibes επί της οδού Αρτέμιδος, σε μία άρτι αφιχθείσα πρόταση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
21/09/2025

Ταβέρνες με ιστορία: Η Κληματαριά στη Βυτίνα κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ

Κοντά 95 χρόνια συνεχούς λειτουργίας από την ίδια οικογένεια μετράει η ταβέρνα Κληματαριά στη Βυτίνα, ένα σπάνιο ρεκόρ που δηλώνει συνέπεια, ποιότητα και, βέβαια, αγάπη…

Τρεις ιωδιούχοι λόγοι για φθινοπωρινή απόδραση στη Λευκάδα

Ακροβολισμένα σε τρία διαφορετικά σημεία του νησιού, αυτά τα εστιατόρια σηκώνουν ψηλά τη θαλασσινή παράδοση της Λευκάδας, συνδυάζοντας εξαιρετική πρώτη ύλη και μαγειρική φινέτσα σε ατμοσφαιρικά σκηνικά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Αποκαλόκαιρο στην Πάρο με κορυφαίες γεύσεις σε τιμές - έκπληξη

Τα καλύτερα εστιατόρια της Πάρου που κατέκτησαν τις γαστρονομικές κορυφές της χρονιάς, μας καλούν να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι με ειδικά μενού σε μειωμένες τιμές, χάρη στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς

"Nobilis Rooftop": Η Κηφισιά είναι ακόμα πιο ωραία από ψηλά

Ένα κρυμμένο rooftop στην Κηφισιά αποκαλύπτει την πιο δροσερή πλευρά της γαστρονομίας.

Πόσο προσιτό είναι τελικά το φαγητό στα εστιατόρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης;

Μια νέα παγκόσμια μελέτη από το Chef’s Pencil κατέταξε 177 πόλεις παγκοσμίως, συγκρίνοντας το κόστος φαγητού σε εστιατόρια, καφέ και μπυραρίες σε σχέση με τους τοπικούς μισθούς. Ας δούμε τι παίζει - και στα μέρη μας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Δείπνο σε μεγάλα αθηναϊκά σαλόνια με τιμές - έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.