«Νapolitivo», από τη Νάπολη στη Μαρίνα Φλοίσβου!

Εξαιρετική η θέση του πρωτοποριακού all day pizza bar με τη μοναδική θέα στη Μαρίνα Φλοίσβου.

«Νapolitivo», από τη Νάπολη στη Μαρίνα Φλοίσβου!

Εξαιρετική η θέση του πρωτοποριακού all day pizza bar με μοναδική θέα στη Μαρίνα Φλοίσβου.

«Νapolitivo», από τη Νάπολη στη Μαρίνα Φλοίσβου! - εικόνα 1

Στη φιλόξενη σάλα επικρατεί ο ξυλόφουρνος από ηφαιστειακές πέτρες Βεζουβίου, ο οποίος ψήνει από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ αυθεντικές ναπολιτάνικες πίτσες. Το Napolitivo έχει πιστοποιηθεί από το Associazone Verace Pizza Napoletana (AVPN) και οι δεξιότεχνες pizzaioli του, που εκπαιδεύτηκαν από Ιταλούς maestros, ετοιμάζουν τη διάσημη diva με ζυμάρι που ανοίγεται καθημερινά και αφήνεται να ωριμάσει 12 έως 24 ώρες προτού ψηθεί στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο. Η πίτσα που φτάνει αχνιστή μπροστά μας, με πρώτες ύλες από την περιοχή της Καμπανίας, μας στέλνει να περιπλανηθούμε στα στενά της ιταλικής πόλης, φέρνοντας μπουκιά με μπουκιά τη Νάπολη στο τραπέζι μας.

«Νapolitivo», από τη Νάπολη στη Μαρίνα Φλοίσβου! - εικόνα 2

Από τον κατάλογο δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα ωραία ζυμαρικά, που ετοιμάζονται τη στιγμή της παραγγελίας, πλούσιες σαλάτες, μπρουσκέτες και αυθεντικό φρέσκο gelato. Το «Napolitivo» μας μυεί στον ιταλικό τρόπο ζωής από το πρωί, με αρωματικό espresso από τους έμπειρους baristas, λαχταριστά antipasti ή panini που συνοδεύουν ιδανικά ένα aperitivo (άλλωστε το Napolitivo έρχεται από το συνδυασμό των λέξεων Napoli και aperitivo...) και συνεχίζει κομψά με ένα ποτήρι ιταλικό κρασί.


Μαρίνα Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρo, 2109840112, www.napolitivo.gr, Napolitivo

Περισσότερες πληροφορίες

Napolitivo

Μαρίνα Φλοίσβου, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.