«Βel Paese» ή αλλιώς ένας Ιταλός κάτω από την Ακρόπολη

Αυτό το όμορφο εστιατόριο με τις παραδοσιακές ιταλικές γεύσεις ανατρέπει τα κλισέ περί τουριστικών εστιατορίων, αν και βρίσκεται σε μία από τις πιο πολυσύχναστες από ξένους επισκέπτες περιοχές της Αθήνας.

«Βel Paese» ή αλλιώς ένας Ιταλός κάτω από την Ακρόπολη

Το όμορφο εστιατόριο με τις παραδοσιακές ιταλικές γεύσεις ανατρέπει τα κλισέ περί τουριστικών εστιατορίων αν και βρίσκεται σε μία από τις πιο πολυσύχναστες από ξένους επισκέπτες περιοχές της Αθήνας.

«Βel Paese» ή αλλιώς ένας Ιταλός κάτω από την Ακρόπολη - εικόνα 1

Ανοιχτή σάλα για χάζι στο δρόμο και στο μενού μια ολόκληρη σειρά από απολαυστικά πιάτα που ετοιμάζει με ψυχή ο έμπειρος Andrea Rizzo, Ιταλός που μένει εδώ και είκοσι χρόνια στην Ελλάδα: pasta fresca –πολύ ξεχωριστή η «Puttanesca» με καυτερή πιπεριά, λιαστή ντοµάτα, κάππαρη, ελιές και αντζούγιες–, ριζότι, ορεκτικά όπως η ρωμάνικη σπεσιαλιτέ suppli di riso (κροκέτες ρυζιού) κι εντυπωσιακές σαλάτες. Εντελώς ξεχωριστή η πίτσα, που η ετοιμασία της είναι μια ολόκληρη μυσταγωγία, αφού προτού φτάσει στο φούρνο, το ζυμάρι υφίσταται ζύμωση για τουλάχιστον 24 ώρες, με αποτέλεσμα μιαν ανάλαφρη, αέρινη κρούστα.

«Βel Paese» ή αλλιώς ένας Ιταλός κάτω από την Ακρόπολη - εικόνα 2

Ανάμεσα στα πιάτα ημέρας μια εξαιρετική μοσχαρίσια ταλιάτα, scaloppine al Marsala, τα σπάνια μύδια impepata di cozze και πολλά άλλα. Σημαντικό ατού του εστιατορίου τα βιολογικά προϊόντα, το ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο, τα επιλεγμένα ιταλικά τυριά και τα αλλαντικά και η πολύ ενδιαφέρουσα wine list με ετικέτες από τον ελληνικό και τον ιταλικό αμπελώνα. Αφήνουμε τελευταίο το πολύ φίνο τιραμισού, που με μια πιρουνιά σε στέλνει απευθείας στη Ρώμη...

Αθανασίου Διάκου 6, Μακρυγιάννη, 2114044172, www.belpaese.gr, belpaesepastafresca

Περισσότερες πληροφορίες

Bel Paese

Αθ. Διάκου 6, Μακρυγιάννη
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.