H γκουρμέ γοητεία του «Sense» έχει θέα Ακρόπολη

Νέο όνομα για το γαστρονομικό εστιατόριο στο roof του ξενοδοχείου «Athens Was» και νέα φιλόδοξη φάση με τον Θοδωρή Παπανικολάου στην κουζίνα.

H γκουρμέ γοητεία του «Sense» έχει θέα Ακρόπολη

Νέο όνομα για το γαστρονομικό εστιατόριο στο roof του ξενοδοχείου «Athens Was» και νέα φιλόδοξη φάση με τον Θοδωρή Παπανικολάου στην κουζίνα.

H γκουρμέ γοητεία του «Sense» έχει θέα Ακρόπολη - εικόνα 1

Το γνωρίσαμε πέρυσι ως «Modern», αλλά από τότε έχουν συντελεστεί πολλές αλλαγές που δικαιο­λογούν απολύτως τη μετονομασία του σε «Sense», αφού όπως μου διευκρίνισε η δημιουργός του εστιατορίου αλλά και του ξενοδοχείου «Athens Was», η Έρρικα Μπενακοπούλου, στόχος είναι «να γίνει γκουρμέ προορισμός στην Αθήνα». Έτσι λοιπόν το πρώτο βήμα συντελέστηκε όταν τις κουζίνες ανέλαβε ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο για τη «Σελήνη» (Σαντορίνη) Θοδωρής Παπανικολάου. Το δεύτερο βήμα ήταν η δημιουργία μια ανοιχτής λειτουργικής κουζίνας για να υποστηρίξει την απευθείας επικοινωνία της με τη σάλα.

Τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά στο πιάτο με μια γαστρονομία γεμάτη έξυπνα concepts, ραφινάτες γεύσεις και πολλή νοστιμιά. Από τη «Θαλασσογραφία», που περιλαμβάνει πολλούς μεζέδες και σερβίρεται στο σκεύος με τα παγάκια, στο κέντρο του οποίου βάζουν συνήθως το ούζο, ξεχώρισα τη στακάτη σαρδέλα που ακτινοβολεί φρεσκάδα κι έχει μαριναριστεί για λίγο σε ξίδι, την ωραία καπνισμένη και ανηθάτη παλαμίδα, τη σχεδόν ωμή εξαιρετίκ γαρίδα με αβγά ρέγκας και, φυσικά, τον αχινό με λαδολέμονο που ταιριάζει με όλα.

Ο μπακαλιάρος, άψογα ψημένος, έχει σάρκα με αλαβάστρινη υφή και πέτσα τραγανή, ενώ η κρέμα από αγκινάρες Ιερουσαλήμ αναδεικνύεται σε ωραίο παρτενέρ, ειδικά μαζί με το ντελικάτα ιωδιούχο «τζιζ» των στρειδιών και της ηλεκτρισμένης γρανίτας λεμόνι που τον συνοδεύουν. Τα ντελικάτα ραβιόλια του Παπανικολάου, γεμισμένα με πικάντικη φέτα Κεφαλονιάς, είναι η δική του μετάφραση στη χωριάτικη σαλάτα: δίπλα τους πολύχρωμα ντοματίνια confit σε ελαιόλαδο, σάλτσα βουτύρου με νερό ντομάτας, φρέσκια ρίγανη, αφρός ξιδιού, πούδρα ελιάς, ντελικάτη πίκλα κρεμμυδιού, ζελέ πράσινης πιπεριάς που λιώνει, φινέτσα πεντανόστιμη δηλαδή. Στα ωραία concepts κατατάσσεται το «λεμόνι», που το ένα του μισό είναι γεμάτο με σορμπέ λεμόνι-λουίζας και το άλλο με τη ματ πικράδα ενός semifreddo ελαιόλαδου με ελιές. Τέλος, η θέα στον Παρθενώνα είναι από αυτές που μαγεύουν, υλοποιώντας τον τίτλο «Athens Was».

Ξεν. «Athens Was», Δ. Αρεοπαγίτου 5, Μακρυγιάννη, 2109249954.

ΔΥΝΑΤΗ ΤΡΙΑΔΑ

H γκουρμέ γοητεία του «Sense» έχει θέα Ακρόπολη - εικόνα 2

Η κότα και το αβγό
Μια απολαυστική conceptual απόδοση της κοτόσουπας, που εστιάζει σε ένα αβγό ποσέ με σάλτσα αβγολέμονο και βραστό κρέας, σαν πηχτή και σαν γιουβαρλάκι. Συνοδεύεται από καπνιστά τσιπς πέτσας κοτόπουλου κι ένα σάντουιτς με κρέμα από συκωτάκια κοτόπουλου.

H γκουρμέ γοητεία του «Sense» έχει θέα Ακρόπολη - εικόνα 3

Κόκορας παστιτσάδα
Εξαιρετική μοντέρνα εκδοχή με πυκνή, τροφαντή γεύση σιγομαγειρεμένου κόκορα με καραμελωμένα κρεμμύδια και μια δυναμική σάλτσα κεντημένη με σπετσερικά, κανελόνι γεμιστά με κρέμα παρμεζάνας και μια σχεδόν εξωτική πινελιά από σάλτσα μανταρίνι.

H γκουρμέ γοητεία του «Sense» έχει θέα Ακρόπολη - εικόνα 4

Κίονες
Στην αύρα του ξενοδοχείου «Athens Was», αυτά τα θραύσματα του κίονα είναι φτιαγμένα από ένα δυνατό, μαστιχωτό cremeux σοκολάτας, όμορφα συντονισμένο με ένα «σφουγγά­ρι» γλυκών μπαχαρικών, παγωτό μαχλέπι και τριμμένο καρύδι.

Περισσότερες πληροφορίες

Sense

(ξεν. «AthensWas») Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Μακρυγιάννη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα από τα πιο cool street food της Θεσσαλονίκης ήρθε και στην Αθήνα

Χεράτο φαγητό με τις δικές του νόρμες και ωραία vibes επί της οδού Αρτέμιδος, σε μία άρτι αφιχθείσα πρόταση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
21/09/2025

Ταβέρνες με ιστορία: Η Κληματαριά στη Βυτίνα κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ

Κοντά 95 χρόνια συνεχούς λειτουργίας από την ίδια οικογένεια μετράει η ταβέρνα Κληματαριά στη Βυτίνα, ένα σπάνιο ρεκόρ που δηλώνει συνέπεια, ποιότητα και, βέβαια, αγάπη…

Τρεις ιωδιούχοι λόγοι για φθινοπωρινή απόδραση στη Λευκάδα

Ακροβολισμένα σε τρία διαφορετικά σημεία του νησιού, αυτά τα εστιατόρια σηκώνουν ψηλά τη θαλασσινή παράδοση της Λευκάδας, συνδυάζοντας εξαιρετική πρώτη ύλη και μαγειρική φινέτσα σε ατμοσφαιρικά σκηνικά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Αποκαλόκαιρο στην Πάρο με κορυφαίες γεύσεις σε τιμές - έκπληξη

Τα καλύτερα εστιατόρια της Πάρου που κατέκτησαν τις γαστρονομικές κορυφές της χρονιάς, μας καλούν να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι με ειδικά μενού σε μειωμένες τιμές, χάρη στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς

"Nobilis Rooftop": Η Κηφισιά είναι ακόμα πιο ωραία από ψηλά

Ένα κρυμμένο rooftop στην Κηφισιά αποκαλύπτει την πιο δροσερή πλευρά της γαστρονομίας.

Πόσο προσιτό είναι τελικά το φαγητό στα εστιατόρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης;

Μια νέα παγκόσμια μελέτη από το Chef’s Pencil κατέταξε 177 πόλεις παγκοσμίως, συγκρίνοντας το κόστος φαγητού σε εστιατόρια, καφέ και μπυραρίες σε σχέση με τους τοπικούς μισθούς. Ας δούμε τι παίζει - και στα μέρη μας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Δείπνο σε μεγάλα αθηναϊκά σαλόνια με τιμές - έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.