H γκουρμέ γοητεία του «Sense» έχει θέα Ακρόπολη

Νέο όνομα για το γαστρονομικό εστιατόριο στο roof του ξενοδοχείου «Athens Was» και νέα φιλόδοξη φάση με τον Θοδωρή Παπανικολάου στην κουζίνα.

H γκουρμέ γοητεία του «Sense» έχει θέα Ακρόπολη

Νέο όνομα για το γαστρονομικό εστιατόριο στο roof του ξενοδοχείου «Athens Was» και νέα φιλόδοξη φάση με τον Θοδωρή Παπανικολάου στην κουζίνα.

H γκουρμέ γοητεία του «Sense» έχει θέα Ακρόπολη - εικόνα 1

Το γνωρίσαμε πέρυσι ως «Modern», αλλά από τότε έχουν συντελεστεί πολλές αλλαγές που δικαιο­λογούν απολύτως τη μετονομασία του σε «Sense», αφού όπως μου διευκρίνισε η δημιουργός του εστιατορίου αλλά και του ξενοδοχείου «Athens Was», η Έρρικα Μπενακοπούλου, στόχος είναι «να γίνει γκουρμέ προορισμός στην Αθήνα». Έτσι λοιπόν το πρώτο βήμα συντελέστηκε όταν τις κουζίνες ανέλαβε ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο για τη «Σελήνη» (Σαντορίνη) Θοδωρής Παπανικολάου. Το δεύτερο βήμα ήταν η δημιουργία μια ανοιχτής λειτουργικής κουζίνας για να υποστηρίξει την απευθείας επικοινωνία της με τη σάλα.

Τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά στο πιάτο με μια γαστρονομία γεμάτη έξυπνα concepts, ραφινάτες γεύσεις και πολλή νοστιμιά. Από τη «Θαλασσογραφία», που περιλαμβάνει πολλούς μεζέδες και σερβίρεται στο σκεύος με τα παγάκια, στο κέντρο του οποίου βάζουν συνήθως το ούζο, ξεχώρισα τη στακάτη σαρδέλα που ακτινοβολεί φρεσκάδα κι έχει μαριναριστεί για λίγο σε ξίδι, την ωραία καπνισμένη και ανηθάτη παλαμίδα, τη σχεδόν ωμή εξαιρετίκ γαρίδα με αβγά ρέγκας και, φυσικά, τον αχινό με λαδολέμονο που ταιριάζει με όλα.

Ο μπακαλιάρος, άψογα ψημένος, έχει σάρκα με αλαβάστρινη υφή και πέτσα τραγανή, ενώ η κρέμα από αγκινάρες Ιερουσαλήμ αναδεικνύεται σε ωραίο παρτενέρ, ειδικά μαζί με το ντελικάτα ιωδιούχο «τζιζ» των στρειδιών και της ηλεκτρισμένης γρανίτας λεμόνι που τον συνοδεύουν. Τα ντελικάτα ραβιόλια του Παπανικολάου, γεμισμένα με πικάντικη φέτα Κεφαλονιάς, είναι η δική του μετάφραση στη χωριάτικη σαλάτα: δίπλα τους πολύχρωμα ντοματίνια confit σε ελαιόλαδο, σάλτσα βουτύρου με νερό ντομάτας, φρέσκια ρίγανη, αφρός ξιδιού, πούδρα ελιάς, ντελικάτη πίκλα κρεμμυδιού, ζελέ πράσινης πιπεριάς που λιώνει, φινέτσα πεντανόστιμη δηλαδή. Στα ωραία concepts κατατάσσεται το «λεμόνι», που το ένα του μισό είναι γεμάτο με σορμπέ λεμόνι-λουίζας και το άλλο με τη ματ πικράδα ενός semifreddo ελαιόλαδου με ελιές. Τέλος, η θέα στον Παρθενώνα είναι από αυτές που μαγεύουν, υλοποιώντας τον τίτλο «Athens Was».

Ξεν. «Athens Was», Δ. Αρεοπαγίτου 5, Μακρυγιάννη, 2109249954.

ΔΥΝΑΤΗ ΤΡΙΑΔΑ

H γκουρμέ γοητεία του «Sense» έχει θέα Ακρόπολη - εικόνα 2

Η κότα και το αβγό
Μια απολαυστική conceptual απόδοση της κοτόσουπας, που εστιάζει σε ένα αβγό ποσέ με σάλτσα αβγολέμονο και βραστό κρέας, σαν πηχτή και σαν γιουβαρλάκι. Συνοδεύεται από καπνιστά τσιπς πέτσας κοτόπουλου κι ένα σάντουιτς με κρέμα από συκωτάκια κοτόπουλου.

H γκουρμέ γοητεία του «Sense» έχει θέα Ακρόπολη - εικόνα 3

Κόκορας παστιτσάδα
Εξαιρετική μοντέρνα εκδοχή με πυκνή, τροφαντή γεύση σιγομαγειρεμένου κόκορα με καραμελωμένα κρεμμύδια και μια δυναμική σάλτσα κεντημένη με σπετσερικά, κανελόνι γεμιστά με κρέμα παρμεζάνας και μια σχεδόν εξωτική πινελιά από σάλτσα μανταρίνι.

H γκουρμέ γοητεία του «Sense» έχει θέα Ακρόπολη - εικόνα 4

Κίονες
Στην αύρα του ξενοδοχείου «Athens Was», αυτά τα θραύσματα του κίονα είναι φτιαγμένα από ένα δυνατό, μαστιχωτό cremeux σοκολάτας, όμορφα συντονισμένο με ένα «σφουγγά­ρι» γλυκών μπαχαρικών, παγωτό μαχλέπι και τριμμένο καρύδι.

Περισσότερες πληροφορίες

Sense

(ξεν. «AthensWas») Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Μακρυγιάννη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.