Πέντε αθηναϊκά εστιατόρια δανείζουν την κουζίνα τους σε πρόσφυγες σεφ (χάρτης)

Σομαλέζικα πιάτα στον «Βασίλαινα», κουρδικά στις «Σεϋχέλλες»: το Refugee Food Festival έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα και στα τραπέζια του στρώνει... συναντήσεις πολιτισμών.

Πέντε αθηναϊκά εστιατόρια δανείζουν την κουζίνα τους σε πρόσφυγες σεφ (χάρτης)

Σομαλέζικα πιάτα στον «Βασίλαινα», κουρδικά στις «Σεϋχέλλες»: το Refugee Food Festival έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα και στα τραπέζια του στρώνει... συναντήσεις πολιτισμών.

Πέντε αθηναϊκά εστιατόρια δανείζουν την κουζίνα τους σε πρόσφυγες σεφ (χάρτης) - εικόνα 1
Η Mahboubeh Τavakoli από το Ιράν θα μαγειρέψει στη vegan raw «Γη»

Η αρχή έγινε με δύο επιτυχημένες διοργανώσεις στη Γαλλία μέσα στο 2016. Μόλις ένα χρόνο μετά, το Refugee Food Festival, μια πρωτοβουλία για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, επεκτείνεται σε 13 ευρωπαϊκές πόλεις, μεταξύ των οποίων και η Αθήνα. Το φαγητό φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά: το Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων, για το οποίο η οργάνωση Food Sweet Food συνεργάζεται με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (στην περίπτωση της Αθήνας με τη συνδρομή του περιοδικού Athens Insider), προωθεί τη μαγειρική ως μέσο επαγγελματικής και κοινωνικής ένταξης σε μια νέα πατρίδα και ταυτόχρονα ανταλλαγής εμπειριών.

Πέντε αθηναϊκά εστιατόρια δανείζουν την κουζίνα τους σε πρόσφυγες σεφ (χάρτης) - εικόνα 2
Ο Hassan Hassan από τη Σομαλία θα μας γνωρίσει τις γεύσεις της χώρας του στον «Βασίλαινα»

Στις 18-22/6 πέντε εστιατόρια της πόλης θα ανοίξουν την κουζίνα τους σε πρόσφυγες σεφ εντάσσοντας στο μενού τους πιάτα της χώρας τους. Την Κυριακή 18/6 στο εστιατόριο «Γη» στη Γλυφάδα θα έχει κάποιος την ευκαιρία να δοκιμάσει ιρανικές γεύσεις από τη Mahboubeh Tavakoli, τη Δευτέρα 19/6 στις «Σεϋχέλλες», στον Κεραμεικό, ο Barshank Haj Younes θα παρουσιάσει πιάτα συριακής και κουρδικής κουζίνας, ενώ την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21/6 στον «Βασίλαινα», στα Ιλίσια, ο Hassan Hassan θα μας συστήσει την πλούσια σε μπαχαρικά μαγειρική κουλτούρα της Σομαλίας.

Πέντε αθηναϊκά εστιατόρια δανείζουν την κουζίνα τους σε πρόσφυγες σεφ (χάρτης) - εικόνα 3
Τον Αφγανό Reza Golami θα φιλοξενήσει στην κουζίνα του ο σεφ του «Ιt» Ηλίας Σταυρόπουλος

Επίσης, την Τετάρτη το «7 Food Sins» στην Πλάκα δανείζει την κουζίνα του στον Σύρο Abdulrahman Al Hallak, που είχε το δικό του εστιατόριο στη Δαμασκό, και το «Ιt» στο Κολωνάκι φιλοξενεί τον Reza Golami, που έχει στήσει τη δική του «Folia» στην οδό Ανδρέα Μεταξά στα Εξάρχεια, ένα ζεστό στέκι για φαγητό και ξενάγηση στην αφγανική κουλτούρα. Περισσότερες πληροφορίες: www.refugeefoodfestival.com/athens.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
29/09/2022

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.

Απόστολος Δήμου: Ο νέος executive chef του Four Seasons Athens αποκλειστικά στο "αθηνόραμα"

Από τις Σεϋχέλες στην αθηναϊκή ριβιέρα, με διαλείμματα σε Σαουδική Αραβία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σερβία και Λίβανο, ο Απόστολος Δήμου επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία περιπλανήσεων, για να αναλάβει μια από τις μεγαλύτερες μαγειρικές ομάδες της χώρας. Ποιος είναι και τι καινούριο θα φέρει στη γεύση του πολυτελούς resort;