Πέντε αθηναϊκά εστιατόρια δανείζουν την κουζίνα τους σε πρόσφυγες σεφ (χάρτης)

Σομαλέζικα πιάτα στον «Βασίλαινα», κουρδικά στις «Σεϋχέλλες»: το Refugee Food Festival έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα και στα τραπέζια του στρώνει... συναντήσεις πολιτισμών.

Πέντε αθηναϊκά εστιατόρια δανείζουν την κουζίνα τους σε πρόσφυγες σεφ (χάρτης)

Σομαλέζικα πιάτα στον «Βασίλαινα», κουρδικά στις «Σεϋχέλλες»: το Refugee Food Festival έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα και στα τραπέζια του στρώνει... συναντήσεις πολιτισμών.

Πέντε αθηναϊκά εστιατόρια δανείζουν την κουζίνα τους σε πρόσφυγες σεφ (χάρτης) - εικόνα 1
Η Mahboubeh Τavakoli από το Ιράν θα μαγειρέψει στη vegan raw «Γη»

Η αρχή έγινε με δύο επιτυχημένες διοργανώσεις στη Γαλλία μέσα στο 2016. Μόλις ένα χρόνο μετά, το Refugee Food Festival, μια πρωτοβουλία για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, επεκτείνεται σε 13 ευρωπαϊκές πόλεις, μεταξύ των οποίων και η Αθήνα. Το φαγητό φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά: το Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων, για το οποίο η οργάνωση Food Sweet Food συνεργάζεται με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (στην περίπτωση της Αθήνας με τη συνδρομή του περιοδικού Athens Insider), προωθεί τη μαγειρική ως μέσο επαγγελματικής και κοινωνικής ένταξης σε μια νέα πατρίδα και ταυτόχρονα ανταλλαγής εμπειριών.

Πέντε αθηναϊκά εστιατόρια δανείζουν την κουζίνα τους σε πρόσφυγες σεφ (χάρτης) - εικόνα 2
Ο Hassan Hassan από τη Σομαλία θα μας γνωρίσει τις γεύσεις της χώρας του στον «Βασίλαινα»

Στις 18-22/6 πέντε εστιατόρια της πόλης θα ανοίξουν την κουζίνα τους σε πρόσφυγες σεφ εντάσσοντας στο μενού τους πιάτα της χώρας τους. Την Κυριακή 18/6 στο εστιατόριο «Γη» στη Γλυφάδα θα έχει κάποιος την ευκαιρία να δοκιμάσει ιρανικές γεύσεις από τη Mahboubeh Tavakoli, τη Δευτέρα 19/6 στις «Σεϋχέλλες», στον Κεραμεικό, ο Barshank Haj Younes θα παρουσιάσει πιάτα συριακής και κουρδικής κουζίνας, ενώ την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21/6 στον «Βασίλαινα», στα Ιλίσια, ο Hassan Hassan θα μας συστήσει την πλούσια σε μπαχαρικά μαγειρική κουλτούρα της Σομαλίας.

Πέντε αθηναϊκά εστιατόρια δανείζουν την κουζίνα τους σε πρόσφυγες σεφ (χάρτης) - εικόνα 3
Τον Αφγανό Reza Golami θα φιλοξενήσει στην κουζίνα του ο σεφ του «Ιt» Ηλίας Σταυρόπουλος

Επίσης, την Τετάρτη το «7 Food Sins» στην Πλάκα δανείζει την κουζίνα του στον Σύρο Abdulrahman Al Hallak, που είχε το δικό του εστιατόριο στη Δαμασκό, και το «Ιt» στο Κολωνάκι φιλοξενεί τον Reza Golami, που έχει στήσει τη δική του «Folia» στην οδό Ανδρέα Μεταξά στα Εξάρχεια, ένα ζεστό στέκι για φαγητό και ξενάγηση στην αφγανική κουλτούρα. Περισσότερες πληροφορίες: www.refugeefoodfestival.com/athens.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.