Σιτσιλιάνικη η επόμενη οινική ιστορία στο «Napolitivo»

Τέσσερις ετικέτες του οίκου Donnafugata φέρνει η storia del vino που... διηγείται στις 2/6 τo pizza bar της Μαρίνας Φλοίσβου.

Σιτσιλιάνικη η επόμενη οινική ιστορία στο «Napolitivo»

Τέσσερις ετικέτες του οίκου Donnafugata φέρνει η storia del vino που διηγείται στις 2/6 τo pizza bar της Μαρίνας Φλοίσβου.

Σιτσιλιάνικη η επόμενη οινική ιστορία στο «Napolitivo» - εικόνα 1

Οι Storie del vino –μια σειρά βραδιών γνωριμίας με διαφορετικά ιταλικά οινοποιία– του all-day pizza bar «Νapolitivo» συνεχίζονται στη Μαρίνα Φλοίσβου, κι αυτή τη φορά η πυξίδα δείχνει προς το Νότο. Η Παρασκευή 2/6 αφιερώνεται στα κρασιά του σιτσιλιάνικου οίκου Donnafugata, που έχει ιστορία από το 1851, δανείστηκε το όνομά του από τις σελίδες του «Γατόπαρδου» του Tomasi di Lampedusa, έχει αμπελώνες στην Contessa Entellina, στην Pantelleria και στην Vittoria και πλέον βρίσκεται στα χέρια της πέμπτης γενιάς της οικογένειας Rallo.

Σιτσιλιάνικη η επόμενη οινική ιστορία στο «Napolitivo» - εικόνα 2

Με την πλοήγηση του σομελιέ, θα δοκιμαστούν τα λευκά Anthilia (Sicilia DOC, Catarrato) και Sur Sur (Sicilia DOC, Grillo), το πορφυρό Sherazade (Sicilia DOC, Nero d’ Avola) και ο γλυκύς οίνος Kabir (Moscato di Pantelleria, Zibibbo), τα οποία θα συνοδεύονται από ποικιλία ορεκτικών.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο info@napolitivo.gr μέχρι την Τετάρτη 31/5 για να κλείσετε την θέση σας. Το κόστος είναι € 14 ανά άτομο και η βραδιά ξεκινάει στις 8 μ.μ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
29/09/2022

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.

Απόστολος Δήμου: Ο νέος executive chef του Four Seasons Athens αποκλειστικά στο "αθηνόραμα"

Από τις Σεϋχέλες στην αθηναϊκή ριβιέρα, με διαλείμματα σε Σαουδική Αραβία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σερβία και Λίβανο, ο Απόστολος Δήμου επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία περιπλανήσεων, για να αναλάβει μια από τις μεγαλύτερες μαγειρικές ομάδες της χώρας. Ποιος είναι και τι καινούριο θα φέρει στη γεύση του πολυτελούς resort;