Σιτσιλιάνικη η επόμενη οινική ιστορία στο «Napolitivo»

Τέσσερις ετικέτες του οίκου Donnafugata φέρνει η storia del vino που... διηγείται στις 2/6 τo pizza bar της Μαρίνας Φλοίσβου.

Σιτσιλιάνικη η επόμενη οινική ιστορία στο «Napolitivo»

Τέσσερις ετικέτες του οίκου Donnafugata φέρνει η storia del vino που διηγείται στις 2/6 τo pizza bar της Μαρίνας Φλοίσβου.

Σιτσιλιάνικη η επόμενη οινική ιστορία στο «Napolitivo» - εικόνα 1

Οι Storie del vino –μια σειρά βραδιών γνωριμίας με διαφορετικά ιταλικά οινοποιία– του all-day pizza bar «Νapolitivo» συνεχίζονται στη Μαρίνα Φλοίσβου, κι αυτή τη φορά η πυξίδα δείχνει προς το Νότο. Η Παρασκευή 2/6 αφιερώνεται στα κρασιά του σιτσιλιάνικου οίκου Donnafugata, που έχει ιστορία από το 1851, δανείστηκε το όνομά του από τις σελίδες του «Γατόπαρδου» του Tomasi di Lampedusa, έχει αμπελώνες στην Contessa Entellina, στην Pantelleria και στην Vittoria και πλέον βρίσκεται στα χέρια της πέμπτης γενιάς της οικογένειας Rallo.

Σιτσιλιάνικη η επόμενη οινική ιστορία στο «Napolitivo» - εικόνα 2

Με την πλοήγηση του σομελιέ, θα δοκιμαστούν τα λευκά Anthilia (Sicilia DOC, Catarrato) και Sur Sur (Sicilia DOC, Grillo), το πορφυρό Sherazade (Sicilia DOC, Nero d’ Avola) και ο γλυκύς οίνος Kabir (Moscato di Pantelleria, Zibibbo), τα οποία θα συνοδεύονται από ποικιλία ορεκτικών.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο info@napolitivo.gr μέχρι την Τετάρτη 31/5 για να κλείσετε την θέση σας. Το κόστος είναι € 14 ανά άτομο και η βραδιά ξεκινάει στις 8 μ.μ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.