Γεύση και υπέροχη θέα ψηλά ψηλά στον Υμηττό

Στο «Μπαλκόνι στις Κυκλάδες» το μάτι ανοίγει στο Λεκανοπέδιο και η κουζίνα κινείται μεταξύ παράδοσης και νεωτερισμού με επιτυχία.

Γεύση και υπέροχη θέα ψηλά ψηλά στον Υμηττό

Στο «Μπαλκόνι στις Κυκλάδες» το μάτι ανοίγει στο Λεκανοπέδιο και η κουζίνα κινείται μεταξύ παράδοσης και νεωτερισμού με επιτυχία.

Γεύση και υπέροχη θέα ψηλά ψηλά στον Υμηττό - εικόνα 1

Eίναι από τα πιο θεαματικά σημεία της Αθήνας αυτό το εστιατόριο. Ψηλά στον Υμηττό, στον Καρέα, αντικρίζεις την πόλη πιάτο καθώς ο ήλιος χάνεται μακριά στη θάλασσα. Ανάμεσα το μάτι σκανάρει Λυκαβηττό και Αργοσαρωνικό, τα φώτα σιγά σιγά ανάβουν και ο ρεμβασμός από εδώ πάνω καθαρίζει το μυαλό. Ξύλο, πέτρα και πολύ λευκό είναι τα στοιχεία που δίνουν χρώμα στη σάλα. Η οικογένεια Κωβαίου, που ξεκίνησε το 1992 να μαγειρεύει τα καλούδια του τόπου στην πρώτη της ταβέρνα στη Σχοινούσα, έφερε από το 2010 τις γεύσεις της στην Αθήνα και τις εξέλιξε.

Τιμής ένεκεν, λοιπόν, αρχίζουμε τη γευσιγνωσία από την εξαιρετική άνυδρη φάβα του νησιού, που την παρομοιάζω με άγριο μετάξι και η μεστή της γεύση ταιριάζει πολύ με το μαστιχωτό χταπόδι σχάρας του μενού. Την πλούσια ψαρόσουπα με τραγανά καρότα και κολοκύθια, σερβιρισμένη με εξαιρετικό φρυγανισμένο ψωμί, αξίζει σίγουρα να τη δοκιμάσετε ως προοίμιο. Στα κρύα της, τώρα, το σεβίτσε λαβράκι έχει το άρωμα των εσπεριδοειδών όπου μαρινάρεται, το καρπάτσιο από στείρα έχει βουτυράτη γεύση και το καρπάτσιο φιλέτο έχει άγρια νοστιμιά ταιριασμένο επιτυχημένα με σταφίδα, αγκινάρα και αβγό ποσέ.

Γεύση και υπέροχη θέα ψηλά ψηλά στον Υμηττό - εικόνα 2

Στο μενού υπάρχουν και μερικές πολύ ιδιαίτερες, πρωτότυπες γεύσεις. Να όπως αυτή η σαλάτα με τραγανό κουνουπίδι, μπρόκολο, κρίταμο, κάππαρη και ραπανάκι, που έχει ως καρύκευμα (άκουσον-άκουσον) μαύρη ελιά σε φανταστικό γλυκό κουταλιού! Πώς σας φαίνεται επίσης μια καρμπονάρα φτιαγμένη με φρέσκα ταλιολίνι μαγειρεμένα σαν ριζότο, που έχουν επάνω τους γλυκό και τραγανό συμιακό γαριδάκι... Το «Μπαλκόνι στις Κυκλάδες» κινείται με άνεση ανάμεσα στο κρέας και το ψάρι. Έτσι, αν υπάρχει μάγουλο σφυρίδας αχνιστό, με μικρές πατάτες και λαχανικά σε ωραίο ζωμό, τιμήστε το δεόντως.

Όσο για το κρέας, οι ξεκοκαλισμένες φτερούγες κοτόπουλου έρχονται πολύ ζουμερές μαζί με μια σαλατούλα από φρέσκο μάνγκο και μαγιονέζα με goji berry. Πολύ ωραίο είναι όμως και το στήθος κοτόπουλου με τραγανή κρούστα panko και μια γλυκόξινη σάλτσα από σταφίδες και καραμελωμένα φουντούκια. Αν θέλετε κάτι πιο στιβαρό, το μοσχαρίσιο κόντρα σοτέ έρχεται σε ωραίο medium rare ψήσιμο και η ζουμερή του σάρκα ταιριάζει μια χαρά με σάλτσα μανιταριών και ροζ πιπέρι. Αξίζει, πάντως, να προβλέψετε χώρο και για τα τυριά, διότι ο ιδιοκτήτης Άγγελος Κωβαίος μαζεύει δυνατά κομμάτια από τις Κυκλάδες.

Γεύση και υπέροχη θέα ψηλά ψηλά στον Υμηττό - εικόνα 3

Τέλος, ο σεφ Μανώλης Μανάτος μας επιφυλάσσει ωραίες εκπλήξεις στα γλυκά. Ο αποδομημένος –σαν μιλφέιγ– μπακλαβάς με καραμελωμένα φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς είναι «πρέπει», όπως και η γοητευτική κρύα σούπα λευκής σοκολάτας και γάλακτος με homemade σεμιφρέντο μέντας.

Παύλου Μελά 13, Βύρωνας, 2107640240. Τιμή: € 25-30.

Περισσότερες πληροφορίες

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Παύλου Μελά 13, Βύρωνας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το "Μικρό Καράβι" αγκυροβόλησε για μια γευστική βραδιά στο Ark

Το Μικρό Καράβι από την Τήνο ταξίδεψε για μια βραδιά στο Ark, στο πλαίσιο του Symposio at Ark by Athinorama, φέρνοντας μαζί του γεύσεις, μνήμες και την αίσθηση ενός κυκλαδίτικ

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
11/02/2026

Τσικνοπέμπτη στο Αλάργα: Γλέντι και προβατίνα στην πλατεία Υμηττού

Την Τσικνοπέμπτη από τις 16:00, γεύσεις, μουσική και παραδοσιακή προβατίνα ζωντανεύουν την πλατεία Υμηττού.

Six hands event με πολύ δυνατές υπογραφές στο Upon

Άχαστη βραδιά γεύσης στο Παλαιό Φάληρο, με τον Γρηγόρη Κίκη να φιλοξενεί στην κουζίνα τους τον Heros De Agostinis και τον Luca Piscazzi.

Η αθόρυβη νοστιμιά του 'Yphes'

Το περίπου κρυμμένο εστιατόριο του αθηναϊκού κέντρου έχει αποκτήσει ωριμότητα, νοστιμιά και προσωπικότητα δίχως να κάνει θόρυβο, υπό τον αξιόλογο σεφ Νίκο Ζερβό.

Valentine’s Mood: Πού θα γιορτάσουμε τον έρωτα στην Αθήνα

Από ρομαντικά δείπνα με φόντο την Ακρόπολη ή την αθηναϊκή ακτογραμμή, μέχρι tailor made αποδράσεις στα πιο κομψά ξενοδοχεία της Αττικής, η φετινή γιορτή του Βαλεντίνου μας δίνει όλες τις σωστές αφορμές για να αναθερμάνουμε την πίστη μας στον έρωτα με ατμοσφαιρική φινέτσα και πολυτέλεια.

Νέα εποχή για την Ψαρού: Στο τιμόνι της κουζίνας ο Χρήστος Λάπας

Ο βραβευμένος σεφ φέρνει φρέσκιες ιδέες, καθαρές γεύσεις και μια σύγχρονη ματιά στην παραδοσιακή ψαροφαγία.

Πώς και γιατί το Starlight έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή burgers της πόλης

Στην Κολοκοτρώνη όποιος κι αν περάσει, οποιαδήποτε ώρα, θα αντιληφθεί μία από τις πιο εθιστικές μυρωδιές της Αθήνας. Αλλά το Starlight δε μένει μόνο εκεί.