Τι κάνει ένας βραβευμένος σεφ στο Κολωνάκι;

Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης ανανεώνει το μενού ενός δημοφιλούς all-day χώρου της πλατείας Φιλικής Εταιρίας με ένα σερί γεύσεων με διεθνείς αναφορές.

Τι κάνει ένας βραβευμένος σεφ στο Κολωνάκι;

Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης ανανεώνει το μενού ενός δημοφιλούς all-day χώρου της πλατείας Φιλικής Εταιρίας με ένα σερί γεύσεων με διεθνείς αναφορές.

Τι κάνει ένας βραβευμένος σεφ στο Κολωνάκι; - εικόνα 1

Έχει μαγειρέψει kobe beef με αγκινάρες. Έχει φτιάξει ραβιόλι αρνιού με κρητικά τυριά, θυμάρι και γλυκάδια. Τον Γιώργο Στυλιανουδάκη τα τελευταία χρόνια τον έχουμε συνδέσει με μια δημιουργική ελληνική –πολλές φορές βαμμένη με κρητικά χρώματα– κουζίνα. Τώρα όμως θα δούμε και μια multi-culti πλευρά του. Ο σεφ, που αυτό το καλοκαίρι θα βρίσκεται στο βραβευμένο ήδη από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του κοσμοπολίτικο «Kensho» στη Μύκονο, κι ο οποίος υπογράφει και το μενού του επίσης βραβευμένου ρεθυμνιώτικου «Avli», ανέλαβε πρόσφατα την γευστική επιμέλεια του «Mayor».

Τι κάνει ένας βραβευμένος σεφ στο Κολωνάκι; - εικόνα 2

Στο σύγχρονο café-bar-restaurant με την μασίφ μπάρα και το δροσερό αίθριο ήδη κυκλοφορούν πιάτα του ανανεωμένου μενού, που ακολουθούν την comfort λογική ενός ολοήμερης λειτουργίας χώρου: ανάμεσά τους θα βρείτε, λόγου χάρη, πέστροφα σεβίτσε με σορμπέ αβοκάντο, φρέσκο χταπόδι με baby πατάτες και τσορίθο, ντολμαδάκια θαλασσινών, αλλά και κοτολέτες pata negra με σάλτσα ανανά ή ένα φιλέτο Black Angus με μανιτάρια πορτομπέλο, πουρέ, φουαγκρά και σάλτσα Μαδέρα. Ανάλογα διεθνές σε αντίληψη είναι και το μενού του brunch, όπου θα συναντήσετε από pancake με σιρόπι σφενδάμου, ελληνικό γιαούρτι με θυμαρίσιο μέλι, αβγά και burger, μέχρι ένα πρωινό… burrito με ομελέτα, τσένταρ, αβοκάντο και πιπεριά. Σύντομα θα σας έχουμε γευστική ανταπόκριση.

Περισσότερες πληροφορίες

Mayor

Πλ. Φιλ. Εταιρείας 19-20, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Sumosan

Το αγαπημένο ασιατικό των διεθνών A-listers "πάτησε" στην αθηναϊκή ακτογραμμή με πόστο στο πολυτελές O&O Aesthesis, και μολονότι οι γεύσεις του είναι σε αιχμηρό επίπεδο, λίγο καλύτερο κούρδισμα στη συνολική εμπειρία θα το βοηθήσει να αφήσει αποτύπωμα αντάξιο της φήμης του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
21/08/2025

Εδώ απολαμβάνεις την καλύτερη μητροπολιτική θέα της Αθήνας αλλά αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο ατού του

Στο "Mappemonde", το rooftop εστιατόριο και μπαρ του ξενοδοχείου "Athens Capital Hotel-MGallery" γεύσεις, ποτά και περιβάλλον ακολουθούν fine χορογραφία.

Γεύση από Σύρο, μέσα από δυο βραβευμένες κουζίνες

Η "ήσυχη" Κυκλάδα με την κληρονομική αρχοντιά κρύβει κι ένα ανερχόμενο γαστρονομικό ενδιαφέρον. Το προσεγγίζουμε με τα λόγια ανθρώπων που το διαμορφώνουν μέσα από την αξιόλογη δουλειά τους.

Στη σοφιστικέ βεράντα της Σαντορίνης για πιάτα βαθιάς νοστιμιάς

Επιβλητική θέα και μοναδική ατμόσφαιρα ανοίγουν την όρεξη, πριν αναλάβει η κουζίνα του Γιάννη Φυντάνη.

Ο Πέτρος Δήμας και το Makris Athens κάνουν στάση στο Λονδίνο

Νόστιμες βραδιές με ξεχωριστά dinners ετοιμάζει στη βρετανική μητρόπολη και το Carousel London ο πολυβραβευμένος σεφ.

Ποια είναι η νέα πρόταση fine dining που συζητιέται στην παραλιακή της Αθήνας

Μια γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζει κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, υψηλή αισθητική και δημιουργικές γεύσεις.

Wet Stories που αξίζει να ζήσεις στη Σαντορίνη

Μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια αξέχαστη εμπειρία δίπλα στη θάλασσα, σε μια από τις δημοφιλέστερες Κυκλάδες.