Οδηγός Εστιατορίων

Το μεράκι βγαίνει στον αφρό!

Το «Ε/Γ Ταξιδεύοντας... στα Βόρεια» Νέας Ερυθραίας κοντράρει στα ίσα την αδελφή ψαροταβέρνα στο Κερατσίνι τόσο σε φήμη όσο και σε πελατεία.

Το μεράκι βγαίνει στον αφρό!

Το «Ε/Γ Ταξιδεύοντας... στα Βόρεια» Νέας Ερυθραίας κοντράρει στα ίσα την αδελφή ψαροταβέρνα στο Κερατσίνι τόσο σε φήμη όσο και σε πελατεία.

Το μεράκι βγαίνει στον αφρό! - εικόνα 1

Οι ψαροφάγοι των Β.Π. γεμίζουν την απλή λευκή σάλα, που τη στολίζουν μια τεράστια ασπρόμαυρη φωτογραφία του παλιού λιμανιού της Μυκόνου από το 1960 και αυθεντικά πυροφάνια για φωτιστικά. Έξω η δροσερή σκεπαστή βεράντα σε ξύλινο ντεκ και πράσινο τριγύρω ξεκινάει ήδη την καλοκαιρινή της πορεία. Μακρύς ο κατάλογος, με μεγάλη ποικιλία από αλλιώτικα μερακλίδικα πραγματάκια που εξηγούν το fan club του μαγαζιού­: μια τέλεια ιωδιούχα σαλάτα με ψητά στρείδια, μια δική τους λακέρδα πραγματικό βελούδο, ένας ιντριγκαδόρικος παστουρμάς τόνου, ένα απροσδόκητο σούπερ νόστιμο σαγανάκι με χταπόδι, φέτα, γραβιέρα και ταμπάσκο και άλλο ένα νόστιμο και ουζοβόρο χταποδάκι, μαριναρισμένο για μία εβδομάδα σε ελαιόλαδο και μυρωδικά και μετά περασμένο από το τηγάνι...

Το μεράκι βγαίνει στον αφρό! - εικόνα 2

Ξεκινώντας από τα απλά (και αυτονόητα), οι ζοχοί ήταν άψογα βρασμένοι και μοσχοβολούσαν, ενώ ο τηγανητός γαύρος ήρθε στεγνός και αλάδωτος – όπως πρέπει. Ευπρόσδεκτο το ορεκτικό καπνιστό άρωμα της ρουστίκ σαλάτας από αβγά ρέγγας, που μας συνόδευσε στο τσίπουρο μέχρι και τα... επιδόρπια. Αραιή η ταραμοσαλάτα, δροσερή η πλιγουροσαλάτα, με γαρίδες, αγγου­ράκι τουρσί και μαϊντανό. Άψογη η πρώτη ύλη στην αχινοσαλάτα και τέλειοι οι στρόμποι (πορφύρες). Αποκάλυψη οι ψητοί σκορδάτοι γαβροντολμάδες με το σκορδάκι τους – δεν τους χορταίναμε. Τα ντολμαδάκια γιαλαν­τζί συνοδεία σος γιαουρτιού με δυόσμο είχαν σκληρό φύλλο και, κυρίως, λάθος θερμοκρασία. ήρθαν καυτά, πράγμα που τους αφαιρούσε περαιτέρω πόντους. Το καρπάτσιο λαβράκι με λεμονόχορτο και ροζ πιπέρι έχει απαλή υφή, χρειάζεται όμως φειδώ στο λεμόνι για να μη σκεπάζεται η ιδιαίτερη γεύση του.

Το μεράκι βγαίνει στον αφρό! - εικόνα 3

Το παραπάνω τηγάνισμα αδίκησε τις baby σουπιές, που έχασαν τη μωρουδίσια απαλότητά τους, μας αποζημίωσε όμως το πρωτότυπο και πολύ καλοφτια­γμένο πιλάφι με μελάνι, σουπιά και καστανό ρύζι. Κορυφαία τα ψάρια τους – δικαιώνουν το μότο του μαγαζιού «τα αμέσως πιο φρέσκα κολυμπάνε στη θάλασσα». Απολαύσαμε ακόμη την κομψή ένταση της πεσκανδρίτσας με σος μουστάρδας, τσίλι και μαϊντανό και την προκλητική τσίκνα της ψητής σαρδελίτσας. τραγανότατη η πετσούλα της σπαρταριστής στείρας με σάρκα πραγματικό αφρό. Στο κεφάλαιο γλυκά, τώρα, το μαγαζί διαπρέπει προσφέροντας ποιότητα ασυνήθιστη σε ταβέρνα: σορμπέ λεμόνι, εκμέκ κανταΐφι, τσιζκέικ με φράουλα, πορτοκαλόπιτα, προφιτερόλ. Εν τάχει, το «Ε/Γ Ταξιδεύοντας... στα Βόρεια» είναι ένα απολύτως έντιμο όσον αφορά την πρώτη ύλη μαγαζί, με εμμονή στο φρέσκο και το ξεχωριστό, έχει νοστιμιές­ ψαγμένες, που δεν βρίσκεις αλλού και –καθόλου δευτερεύον– χρόνο με το χρόνο εξελίσσει σταθερά την τεχνική στην κουζίνα του.

Ευαγγελιστρίας 36, Νέα Ερυθραία, 2106201572. Τιμή: € 30-35.

Περισσότερες πληροφορίες

Ταξιδεύοντας... στα Βόρεια

Ευαγγελιστρίας 36, Ν. Ερυθραία
  • Εστιατόρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Σεμινάρια μαγειρικής με ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας από την ΕΛΟΠΥ

Το "Fish from Greece Cooking Academy" της ΕΛΟΠΥ διοργανώνει δημιουργικά σεμινάρια.

Οι θαλάσσιοι "ορυζώνες" του Angel León

Στην μικρή πόλη Κάντιθ της Ισπανίας, ο υπερβατικός "σεφ της θάλασσας" καλλιεργεί ένα νέο είδος σπόρου που αναπτύσσεται σε θαλάσσιο περιβάλλον και θεωρείται φέρελπις για ένα πιο βιώσιμο διατροφικά μέλλον.

Η "Τζουτζούκα" μαγειρεύει νέες γεύσεις

Το καινούργιο μενού στη μοντέρνα ταβέρνα του Ρουφ υπογράφει ο Γιώργος Παπανδρέου.

MFlavours

Ο ταλαντούχος σεφ Δημήτρης Μπούτσαλης εξελίσσει όμορφα τη γαστρονομική πρόταση του εντυπωσιακού ξενοδοχείου "Athens Capital Hotel – MGallery Collection" σε ένα κρυμμένο διαμαντάκι που αυτήν την εποχή εκτίθεται στην μπιστρό ατμόσφαιρα του εστιατορίου "MFlavours".

Η "Μαρίκα" του Χαλανδρίου αγαπά την ιταλική κουζίνα

Στη νέα εποχή της διαθέτει πλούσιο ιταλικό ταμπεραμέντο.

Η αστεράτη κουζίνα του Mauro Colagreco στο Λονδίνο

O Ιταλο-Αργεντίνος σεφ και ιδιοκτήτης του τριάστερου "Mirazur" και πρώτου στη λίστα των "World’s 50 Best Restaurants" το 2019, συνεργάζεται με το πολυτελές ξενοδοχείο "Raffles London at The OWO", σε νέα εστιατορικά projects.