Το μεράκι βγαίνει στον αφρό!

Το «Ε/Γ Ταξιδεύοντας... στα Βόρεια» Νέας Ερυθραίας κοντράρει στα ίσα την αδελφή ψαροταβέρνα στο Κερατσίνι τόσο σε φήμη όσο και σε πελατεία.

Το μεράκι βγαίνει στον αφρό!

Το «Ε/Γ Ταξιδεύοντας... στα Βόρεια» Νέας Ερυθραίας κοντράρει στα ίσα την αδελφή ψαροταβέρνα στο Κερατσίνι τόσο σε φήμη όσο και σε πελατεία.

Το μεράκι βγαίνει στον αφρό! - εικόνα 1

Οι ψαροφάγοι των Β.Π. γεμίζουν την απλή λευκή σάλα, που τη στολίζουν μια τεράστια ασπρόμαυρη φωτογραφία του παλιού λιμανιού της Μυκόνου από το 1960 και αυθεντικά πυροφάνια για φωτιστικά. Έξω η δροσερή σκεπαστή βεράντα σε ξύλινο ντεκ και πράσινο τριγύρω ξεκινάει ήδη την καλοκαιρινή της πορεία. Μακρύς ο κατάλογος, με μεγάλη ποικιλία από αλλιώτικα μερακλίδικα πραγματάκια που εξηγούν το fan club του μαγαζιού­: μια τέλεια ιωδιούχα σαλάτα με ψητά στρείδια, μια δική τους λακέρδα πραγματικό βελούδο, ένας ιντριγκαδόρικος παστουρμάς τόνου, ένα απροσδόκητο σούπερ νόστιμο σαγανάκι με χταπόδι, φέτα, γραβιέρα και ταμπάσκο και άλλο ένα νόστιμο και ουζοβόρο χταποδάκι, μαριναρισμένο για μία εβδομάδα σε ελαιόλαδο και μυρωδικά και μετά περασμένο από το τηγάνι...

Το μεράκι βγαίνει στον αφρό! - εικόνα 2

Ξεκινώντας από τα απλά (και αυτονόητα), οι ζοχοί ήταν άψογα βρασμένοι και μοσχοβολούσαν, ενώ ο τηγανητός γαύρος ήρθε στεγνός και αλάδωτος – όπως πρέπει. Ευπρόσδεκτο το ορεκτικό καπνιστό άρωμα της ρουστίκ σαλάτας από αβγά ρέγγας, που μας συνόδευσε στο τσίπουρο μέχρι και τα... επιδόρπια. Αραιή η ταραμοσαλάτα, δροσερή η πλιγουροσαλάτα, με γαρίδες, αγγου­ράκι τουρσί και μαϊντανό. Άψογη η πρώτη ύλη στην αχινοσαλάτα και τέλειοι οι στρόμποι (πορφύρες). Αποκάλυψη οι ψητοί σκορδάτοι γαβροντολμάδες με το σκορδάκι τους – δεν τους χορταίναμε. Τα ντολμαδάκια γιαλαν­τζί συνοδεία σος γιαουρτιού με δυόσμο είχαν σκληρό φύλλο και, κυρίως, λάθος θερμοκρασία. ήρθαν καυτά, πράγμα που τους αφαιρούσε περαιτέρω πόντους. Το καρπάτσιο λαβράκι με λεμονόχορτο και ροζ πιπέρι έχει απαλή υφή, χρειάζεται όμως φειδώ στο λεμόνι για να μη σκεπάζεται η ιδιαίτερη γεύση του.

Το μεράκι βγαίνει στον αφρό! - εικόνα 3

Το παραπάνω τηγάνισμα αδίκησε τις baby σουπιές, που έχασαν τη μωρουδίσια απαλότητά τους, μας αποζημίωσε όμως το πρωτότυπο και πολύ καλοφτια­γμένο πιλάφι με μελάνι, σουπιά και καστανό ρύζι. Κορυφαία τα ψάρια τους – δικαιώνουν το μότο του μαγαζιού «τα αμέσως πιο φρέσκα κολυμπάνε στη θάλασσα». Απολαύσαμε ακόμη την κομψή ένταση της πεσκανδρίτσας με σος μουστάρδας, τσίλι και μαϊντανό και την προκλητική τσίκνα της ψητής σαρδελίτσας. τραγανότατη η πετσούλα της σπαρταριστής στείρας με σάρκα πραγματικό αφρό. Στο κεφάλαιο γλυκά, τώρα, το μαγαζί διαπρέπει προσφέροντας ποιότητα ασυνήθιστη σε ταβέρνα: σορμπέ λεμόνι, εκμέκ κανταΐφι, τσιζκέικ με φράουλα, πορτοκαλόπιτα, προφιτερόλ. Εν τάχει, το «Ε/Γ Ταξιδεύοντας... στα Βόρεια» είναι ένα απολύτως έντιμο όσον αφορά την πρώτη ύλη μαγαζί, με εμμονή στο φρέσκο και το ξεχωριστό, έχει νοστιμιές­ ψαγμένες, που δεν βρίσκεις αλλού και –καθόλου δευτερεύον– χρόνο με το χρόνο εξελίσσει σταθερά την τεχνική στην κουζίνα του.

Ευαγγελιστρίας 36, Νέα Ερυθραία, 2106201572. Τιμή: € 30-35.

Περισσότερες πληροφορίες

Ταξιδεύοντας... στα Βόρεια

Ευαγγελιστρίας 36, Ν. Ερυθραία
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.