6 λόγοι για να σπεύσεις στο φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις»

Σε μόλις 8 ημέρες ανοίγει τις πύλες του το πιο γευστικό φεστιβάλ της Αθήνας. Ιδού μερικοί έξτρα λόγοι, εκτός φυσικά από την ίδια τη νόστιμη βόλτα στα περίπτερα των Ελλήνων παραγωγών, για να επισκεφθείτε την Τεχνόπολη στις 5, 6 και 7/5.

6 λόγοι για να σπεύσεις στο φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις»

Σε μόλις 8 ημέρες ανοίγει τις πύλες του το πιο γευστικό φεστιβάλ της Αθήνας. Ιδού μερικοί έξτρα λόγοι, εκτός φυσικά από την ίδια τη νόστιμη βόλτα στα περίπτερα των Ελλήνων παραγωγών, για να επισκεφθείτε την Τεχνόπολη στις 5, 6 και 7/5.

6 λόγοι για να σπεύσεις στο φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» - εικόνα 1

Το σόου των food bloggers

Πέντε δημοφιλείς bloggers φαγητού θα παρελάσουν από το περίπτερο της Πολυεστίας Ελ Γκρέκο®, που είναι ο χορηγός του φεστιβάλ, στην Καμινάδα και θα μαγειρέψουν έξυπνες και ωραίες συνταγές, δείχνοντάς μας παράλληλα τις δυνατότητες αυτής της ευέλικτης συσκευής. Η Αγγελική –Cookika– Καλαμπόκα θα φτιάξει ζυμαρικά με κόκκινο κρασί και σαλάμι Λευκάδος και τηγανίτες με χαρούπι και ταχίνι, η Μαριλένα –Marislurp– Μιχαλίτση θα δείξει curry in a hurry με κοτόπουλο, τη σπεσιαλιτέ του Μαγκρέμπ shakshοuka (αβγά σε πικάντικη σάλτσα ντομάτας) και french toast γεμιστό με μπανάνες και σοκολάτα. Η Εύα –Funky Cook– Μονοχάρη θα ετοιμάσει μπρουσκέτες με κοπανιστή, μαρμελάδα κάππαρης, στραπατσάδα με τυρί μπάτζο και γιουβέτσι με κοτόπουλο, ελιές, πιπεριές και φέτα. Θα μαγειρέψουν ακόμη η Δέσποινα –Pandespani– Βαϊοπούλου και ο Τάσος –Mamapeinao– Αντωνίου.

6 λόγοι για να σπεύσεις στο φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» - εικόνα 2

Τιμώμενη περιοχή η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Ανερχόμενη και με πολλές ομορφιές, η περιοχή αυτή καταλαμβάνει ολόκληρο το κτίριο των Δεξαμενών Καθαρισμού με τους μικρούς παραγωγούς της. Μια ευρεία γκάμα προϊόντων θα εκφράσει το δυναμικό της με τις αγαπημένες πιπεριές Φλωρίνης, τα ονομαστά φασόλια Πρεσπών και τα άγρια μανιτάρια των Γρεβενών επικεφαλής, αλλά και με ωραία τυριά, βιολογικά μύρτιλλα, βότανα κι αιθέρια έλαια, παραδοσιακά φύλλα και πίτες, κρασιά και αποστάγματα. Έξω από το κτίριο, τώρα, δύο ντόπιοι σεφ θα ετοιμάζουν παραδοσιακές νοστιμιές με υλικά του τόπου τους. Ο Άγγελος Ναουμίδης από το ομώνυμο εστιατόριο (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας), που θα μαγειρέψει κρύα καραβιδόσουπα με καραβίδες Βεγορίτιδας και άγρια καπνιστή πέστροφα της λίμνης με τοπικά βότανα, και ο Γιάν­νης Γιαννίτσας, που θα φτιάξει λουκάνικο μαύρου χοίρου με μακάλο και λευκή τρούφα και τραχανότο με μοσχαρίσια γλώσσα, καπνιστό τουλουμίσιο τυρί και σκόνη παστουρμά.

Μαγειρικές επιδείξεις

6 λόγοι για να σπεύσεις στο φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» - εικόνα 3

Μία από τις πιο αγαπημένες ατραξιόν του φεστιβάλ είναι οι παράλληλες γευστικές εκδηλώσεις. Είναι ανοιχτές σε όσους θέλουν να τις παρακολουθήσουν, αλλά φροντίστε να πιάσετε θέση εγκαίρως ακολουθώντας το πρόγραμμα. Στην τέντα των σεφ ο Έκτορας Μποτρίνι θα μαγειρέψει συνταγές από την κουζίνα των νησιών του Ιονίου, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος θα μας δώσει διάφορες καλοκαιρινές ιδέες για πιάτα με ψάρι, ο Jean Louis Capsalas θα μας δροσίσει με κρύες καλοκαιρινές σούπες, ο Αθηναγόρας Κωστάκος θα φτιάξει αχνιστά θαλασσινά με διάφορα μυρωδικά και σάλτσες αποκλειστικά σε Πολυεστία Ελ Γκρέκο®, ο Άγγελος Ναουμίδης θα φτιάξει φαγητά εμπνευσμένα από τη Λίμνη της Βεγορίτιδας και ο Γιάν­νης Γιαννίτσας φιλοδοξεί να μας μάθει τα πάντα για το μοσχάρι.

Σπέσιαλ γευσιγνωσίες

Από τις πολύ ενδιαφέρουσες γευσιγνωσίες αναφέρουμε τον Νικολά –BeerBartender.gr– Ραδίση που θα μας αναλύσει τέσσερα διαφορετικά είδη μπίρας, τον Παύλο Λούλη (bartender του «Old School») που θα παραδώσει μαθήματα bartending για το σπίτι, τον κορυφαίο barrista της εξειδικευμένης Taf που θα μας δείξει πώς να κάνουμε καλό ελληνικό καφέ, μαθαίνοντάς μας και τα μυστικά της γευσιγνωσίας, τον εξπέρ του ελαιόλαδου Γιάννη Καρβέλα που θα παρουσιάσει γευσιγνωσία λαδιού και τη Χρυσούλα Κυριακοπούλου που θα μας συστήσει τα κρασιά του Αμυνταίου με αναφορά το Ξινόμαυρο.

6 λόγοι για να σπεύσεις στο φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» - εικόνα 4

Η διασκέδαση των παιδιών

Ο δημοφιλής σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης τρελαίνεται να μαγειρεύει με τα παιδιά. Την ίδια στιγμή, βέβαια, τους μαθαίνει αρχές σωστής διατροφής και τα παροτρύνει να αποβάλουν τις προκαταλήψεις τους και να δοκιμάσουν καινούργια πράγματα. Στην τέντα της ανοιχτής κουζίνας λοιπόν­, σε ένα μοναδικό χάπενινγκ με πρωταγωνιστές τα παιδιά, ο Μπαξεβάνης και η ομάδα του θα «παίξουν» μαζί τους μαγειρεύοντας, ανοίγοντας φύλλο, κόβοντας λαχανικά, καλώντας τα να δοκιμάσουν και να αξιολογήσουν τα φαγητά που έφτια­ξαν. Από την άλλη, η ομάδα θεάτρου Δον Κιχώτες θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση «Μην τρως ό,τι σου σερβίρουν» της Ελένης Σβορώνου, σε συνεργασία με το WWF Ελλάς, με κεντρικό ήρωα τον διάσημο γευσιγνώστη Φρικασέ. Μπορούν να την παρακολουθούν παιδιά από 6 ετών αλλά και μεγάλοι με μεγάλη άνεση.

Νόστιμες μουσικές

6 λόγοι για να σπεύσεις στο φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» - εικόνα 5

Ιδού τώρα και μερικά ωραία μουσικά χάπενινγκ που καρυκεύουν το «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις». Την Κυριακή, στις 8 μ.μ., ο Σπύρος Γραμμένος υπόσχεται να σας παρασύρει να γιορτάσετε μαζί του με μουσικές σχεδόν ανατριχιαστικές και μικρές παύσεις που θα γεμίσουν με καυστικά σχόλια, δεν αποκλείεται όμως και να χορέψει. Την Παρασκευή, στις 9 μ.μ., οι Swingouts θα διοργανώσουν ένα πραγματικά έντονο swing party με πολύ χορό, ενώ το Σάββατο, επίσης στις 9 μ.μ., οι χαρούμενοι Kulamacus θα μας βάλουν σε mood πάρτι με δικές τους συνθέσεις και σουινγκάτες διασκευές αγαπημένων ελληνικών τραγουδιών.

Μείνετε συντονισμένοι στο http://www.elladagiortigefseis.gr/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.