Οδηγός τσιμπολογήματος street food στο Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2017

Τα τσιμπολογήματα στο φεστιβάλ θα έχουν τον cool χαρακτήρα του δρόμου, άλλοτε με τοπικές λιχουδιές και άλλοτε με δημοφιλή εδέσματα.

Οδηγός τσιμπολογήματος street food στο Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2017

Τα τσιμπολογήματα στο φεστιβάλ θα έχουν τον cool χαρακτήρα του δρόμου, άλλοτε με τοπικές λιχουδιές και άλλοτε με δημοφιλή εδέσματα.

Οδηγός τσιμπολογήματος street food στο Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2017 - εικόνα 1

Από τις 5 έως τις 7/5, στον αγαπημένο χώρο της Τεχνόπολης στο Γκάζι, η αφρόκρεμα των μικρών παραγωγών της Ελλάδας δίνει το καθιερωμένο της ραντεβού με τους Αθηναίους, σε ένα φεστιβάλ που συστηματικά προβάλλει το μεράκι και την εξέλιξη του γευστικού δυναμικού της χώρας. Δεκάδες εταιρείες και παραγωγοί, οι οποίοι εκφράζουν τόσο την παράδοση όσο και τον εκσυγχρονισμό και την καινοτομία που διαμορφώνουν το σημερινό δυναμισμό της ελληνικής γαστρονομίας, απλώνονται σε αυτόν το γοητευτικό χώρο με το βιομηχανικό χρώμα του 20ού αιώνα. Εκτός όμως από τις ερεθιστικές ελεύθερες γευσιγνωσίες και αγορές που μπορείς να κάνεις, η βόλτα στο φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» μπορεί να αποδειχτεί άκρως διασκεδαστική τόσο γευστικά όσο και θεαματικά.

Οδηγός τσιμπολογήματος street food στο Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2017 - εικόνα 2

Τρεις ιδιαίτεροι γευστικοί πόλοι με διαφορετικές εκδοχές streetfood θα στηθούν μέσα στην Τεχνόπολη για να αγοράζετε λιχουδιές και να τις τρώτε βολτάροντας ή να κάθεστε στις καρέκλες και στα τραπέζια που θα βρίσκονται δίπλα τους. Ο πρώτος, έξω από το κτίριο του Μηχανουργείου, εστιάζει στο απολύτως ταιριαστό ζευγάρι αλλαντικά - μπίρα. Εκεί στα περίπτερα των Ελλήνων μικροζυθοποιών, εκτός από τις γευσιγνωσίες των προϊόντων τους, θα μπορείτε στη συνέχεια να διαλέγετε τον τύπο της μπίρας που σας ενδιαφέρει και να αγοράζετε όσα ποτήρια θέλετε. Σε αυτήν τη γειτονιά θα βρίσκονται οι μπύρες Νήσος, Delphi Beer, Marea, Noctua, Zeos, Argos Star, Άλη, ενώ απέναντί τους, στο περίπτερο της γνωστής αλλαντοποιίας Μουτεβελής, θα μπορείτε να αγοράσετε χοτ ντογκ με σπέσιαλ λουκάνικο.

Οδηγός τσιμπολογήματος street food στο Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2017 - εικόνα 3

Εκεί θα βρίσκονται επίσης τα αλλαντικά Kudros από γηγενή ράτσα μαύρου χοίρου καθώς και τα σπέσιαλ κρουσαλίδικα λουκάνικα του κρεοπωλείου Κρήτη­. Έξω από το κτίριο Δεξαμενές Καθαρισμού, όπου θα βρίσκεται η έδρα της τιμώμενης περιοχής, της Δυτικής Μακεδονίας, δύο ντόπιοι­ σεφ θα την εκπροσωπήσουν ετοιμάζοντας παραδοσιακές νοστιμιές με δημιουργική διάθεση, βασισμένοι σε τοπικά υλικά. Πρόκειται για τον Άγγελο Ναουμίδη από την ομώνυμη ταβέρνα (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2017), ο οποίος θα μαγειρέψει κρύα καραβιδόσουπα με καραβίδες Βεγορίτιδας και άγρια καπνιστή πέστροφα –επίσης Βεγορίτιδας– με τοπικά βότανα, αλλά και για τον Γιάννη Γιαννίτσα, ο οποίος θα φτιάξει τραγανό χοιρινό σε κρούστα από αυθεντική πιπεριά Φλωρίνης και ριζότο με μοσχαρίσια γλώσσα, καπνιστό τουλουμίσιο τυρί και σκόνη παστουρμά. Κάτω από την Καμινάδα, τέλος, η τροχήλατη καντίνα Kamaroni θα είναι ένα «μακαρονάδικο δρόμου» που θα πουλάει ποικιλία ζυμαρικών, ενώ το Δειπνοσοφιστήριον θα ετοιμάζει φαλάφελ και ποικιλία από ωραία mini burgers.

Μείνετε συντονισμένοι με το site του φεστιβάλ http://www.elladagiortigefseis.gr/ για όλα τα νέα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.