Δοκίμασε, αγόρασε, διασκέδασε στο φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2017»

Με σύνθημα «Δοκίμασε, αγόρασε, διασκέδασε!» το φεστιβάλ των γεύσεων της Ελλάδας ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του από τις 5 μέχρι τις 7/5 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Δοκίμασε, αγόρασε, διασκέδασε στο φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2017»

Με σύνθημα «Δοκίμασε, αγόρασε, διασκέδασε!» το φεστιβάλ των γεύσεων της Ελλάδας ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του από τις 5 μέχρι τις 7/5 στο Γκάζι.

Δοκίμασε, αγόρασε, διασκέδασε στο φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2017» - εικόνα 1

Για πέμπτη χρονιά αισίως­ το Φεστιβάλ «Ελλάδα Γιο­ρτή Γεύσεις» δίνει το ανοιξιάτικο ραντεβού του στο Γκάζι και η αφρόκρεμα των Ελλήνων παραγωγών ετοιμάζεται να μας παρουσιάσει καινούργιες ιδέες και παλιότερα αγαπημένα προϊόντα. Από τις 5 μέχρι τις 7/5, στο μοναδικό χώρο της Τεχνόπολης, οι Αθηναίοι θα έχουν στη διάθεσή­ τους ιδιαίτερα νόστιμα ερεθίσματα για ατελείωτες γευσιγνωσίες βρεγμένες με ωραία ελληνικά κρασιά, μπίρες μικροζυθοποιίας και ποτά. Τυριά, αλλαντικά, αλίπαστα, ζυμαρικά, ελιές κι εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, λογής λογής αρτοποιήματα, ξίδια αρωματικά, βότανα, καφέδες, μαρμελάδες και γλυκίσματα, μια πλειάδα από ξεχωριστά προϊόντα που φέρνουν ποιότητα και ποικιλία στο καθημερινό μας τραπέζι και στα φιλικά μας καλέσματα, θα δώσουν το «παρών», ­καταγράφοντας τις εξελίξεις στην ελληνική γαστρονομία.

Δοκίμασε, αγόρασε, διασκέδασε στο φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2017» - εικόνα 2

Μία από τις πιο αγαπημένες ατραξιόν του φεστιβάλ είναι οι ανοιχτές σε όλους παράλληλες γευστικές εκδηλώσεις. Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα, ωστόσο ξέρουμε ήδη ότι στην τέντα των σεφ θα βρεθούν ο Έκτορας Μποτρίνι, που θα μαγειρέψει συνταγές από την κουζίνα των νησιών του Ιονίου, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, που θα επιδοθεί σε μαγειρική με ψάρι εμπνεόμενος από διάφορες καλοκαιρινές ιδέες, ενώ ο Jean Louis Capsalas θα μας δροσίσει με κρύες καλοκαιρινές σούπες. Ο Αθηναγόρας Κωστάκος θα μαγειρέψει αχνιστά θαλασσινά με διάφορα μυρωδικά και σάλτσες στην Πολυεστία Ελ Γκρέκο®, μεγάλο χορηγό του «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις», δείχνοντάς μας όλες τις δυνατότητες αυτής της ευέλικτης συσκευής.

Από το περίπτερο μάλιστα της Πολυεστίας Ελ Γκρέκο® θα περάσουν και δημοφιλείς food bloggers: ο Τάσος Αντωνίου από το «Μαμά Πεινάω», η Εύα Μονοχάρη του «Funky Cook», η Δέσποινα Βαϊοπούλου από το «Pandespani», η Μαριλένα Μιχαλίτση από το «Marislurp», η Αγγελική Καλαμπόκα από το «Cookika» κ.ά., οι οποίοι θα μαγειρέψουν νόστιμες και γρήγορες συνταγές αποκλειστικά με τη χρήση της πολυεστίας. Ανάμεσα στις εκδηλώσεις, τώρα, θα υπάρχουν και διάφορες γευσιγνωσίες όπως αυτές με τον Νικολά Ραδίση (BeerBartender.gr), ο οποίος θα μας μυήσει σε τέσσερα διαφορετικά είδη μπίρας, με τον Παύλο Λούλη («The Cotton Club»), ο οποίος θα παραδώσει μαθήματα bartending για το σπίτι, και με τον Γιάννη Ταλούμη της εξειδικευμένης Taf, που θα μας δείξει πώς να κάνουμε καλό ελληνικό καφέ, μαθαίνοντάς μας και τα μυστικά της γευσιγνωσίας του.

Στην τέντα της ανοιχτής κουζίνας, πάλι, σε ένα μοναδικό χάπενινγκ με πρωταγωνιστές τα παιδιά, ο δημοφιλής σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης και η ομάδα του θα «παίξουν» μαζί τους μαγειρεύοντας, ανοίγοντας φύλλο, κόβοντας λαχανικά αλλά και καλώντας τα να δοκιμάσουν και να αξιολογήσουν τα φαγητά που έφτιαξαν.

Μείνετε συντονισμένοι με το site του φεστιβάλ http://www.elladagiortigefseis.gr/ για όλα τα νέα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Τα κορυφαία παρεΐστικα εστιατόρια της Αθήνας σε σπέσιαλ τιμές

Από το Ex Machina και το Pharaoh μέχρι τις Σεϋχέλλες, τον Τηλέμαχο ή τον Τραβόλτα, αυτά τα βραβευμένα εστιατόρια της Αθήνας είναι ιδανικά για να απολαύσετε το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς, με ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές και παρεΐστικη ατμόσφαιρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
21/09/2025

Ένα από τα πιο cool street food της Θεσσαλονίκης ήρθε και στην Αθήνα

Χεράτο φαγητό με τις δικές του νόρμες και ωραία vibes επί της οδού Αρτέμιδος, σε μία άρτι αφιχθείσα πρόταση.

Ταβέρνες με ιστορία: Η Κληματαριά στη Βυτίνα κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ

Κοντά 95 χρόνια συνεχούς λειτουργίας από την ίδια οικογένεια μετράει η ταβέρνα Κληματαριά στη Βυτίνα, ένα σπάνιο ρεκόρ που δηλώνει συνέπεια, ποιότητα και, βέβαια, αγάπη…

Τρεις ιωδιούχοι λόγοι για φθινοπωρινή απόδραση στη Λευκάδα

Ακροβολισμένα σε τρία διαφορετικά σημεία του νησιού, αυτά τα εστιατόρια σηκώνουν ψηλά τη θαλασσινή παράδοση της Λευκάδας, συνδυάζοντας εξαιρετική πρώτη ύλη και μαγειρική φινέτσα σε ατμοσφαιρικά σκηνικά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Αποκαλόκαιρο στην Πάρο με κορυφαίες γεύσεις σε τιμές - έκπληξη

Τα καλύτερα εστιατόρια της Πάρου που κατέκτησαν τις γαστρονομικές κορυφές της χρονιάς, μας καλούν να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι με ειδικά μενού σε μειωμένες τιμές, χάρη στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς

"Nobilis Rooftop": Η Κηφισιά είναι ακόμα πιο ωραία από ψηλά

Ένα κρυμμένο rooftop στην Κηφισιά αποκαλύπτει την πιο δροσερή πλευρά της γαστρονομίας.

Πόσο προσιτό είναι τελικά το φαγητό στα εστιατόρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης;

Μια νέα παγκόσμια μελέτη από το Chef’s Pencil κατέταξε 177 πόλεις παγκοσμίως, συγκρίνοντας το κόστος φαγητού σε εστιατόρια, καφέ και μπυραρίες σε σχέση με τους τοπικούς μισθούς. Ας δούμε τι παίζει - και στα μέρη μας.