Meat parade στην Μητροπόλεως

«Meatropoleos 3»: ένα μοντέρνο, συνεπές καθημερινό κρεατο-σενάριο απέναντι από την πλατεία Συντάγματος που όλο και πλουτίζει την πλοκή του.

Meat parade στην Μητροπόλεως

«Meatropoleos 3», ή αλλιώς ένα μοντέρνο, συνεπές καθημερινό κρεατο-σενάριο απέναντι από την πλατεία Συντάγματος που όλο και πλουτίζει την πλοκή του.

Meat parade στην Μητροπόλεως - εικόνα 1

Στα καδράκια που κρέμονται στον τοίχο θα χαζέψεις φωτογραφίες παλιών χασάπικων, artworks με ζωική πρωτεΐνη (όπως μια ζωγραφιστή μπριζόλα που... ίπταται πάνω από ένα ποτάμι ή ένα από τα ξανθομάλλικα κορίτσια του Mark Ryden ντυμένο με κρεάτινο φόρεμα) και κρεατο-αποφθέγματα του τύπου «If it doesn’t have meat, it’s a snack». Μαζί με ένα κεφάλι βουβαλιού από λευκό βινίλιο σταμπαρισμένο στον σκούρο μινιμαλιστικό καμβά του «Meatropoleos 3», σε βάζουν στο στόρι προτού ακόμη καταφθάσουν στο τραπέζι σουβλάκια, ριγανάτα μπιφτέκια, παϊδάκια και μπριζόλες.

Το φιλικό στο χρήστη post-ψητοπωλείο, που έχει πιάσει εδώ και πέντε χρόνια στρατηγικό σημείο στην Πλατεία Συντάγματος, δεν είναι άλλο ένα ταχυφαγείο: το καλαμάκι κοτόπουλο το φτιάχνουν από μπούτι, είναι πραγματικά τρυφερό και νόστιμο, το χοιρινό είναι επίσης καλό, τα κρέατα έρχονται από τον Πύργο Ηλείας, εκτός από το βουβάλι, που έχει σερραϊκή καταγωγή, οι πατατούλες είναι καλοτηγανισμένες, οι σαλάτες­ φρεσκότατες και το ρεπερτόριο εμπλουτίζεται σταδιακά. Τελευταίες αφίξεις οι μυρωδάτοι κολοκυθοκεφτέδες, τα τρίγωνα σπανακοπιτάκια σε φύλλο κρούστας που συνοδεύονται με ντιπ ανθότυρου και φέτας και η τάρτα με πράσο και παστό χοιρινό αρωματισμένη με θυμάρι, με βουτυράτη χειροποίητη βάση. στην περίπτωσή μας είχε ψηθεί παραπάνω και ήταν κάπως ξερή. Μια επίσης καινούργια πληθωρική παρτίδα μπέργκερ (με μπιφτέκι μοσχαρίσιο, γαλοπούλας ή βουβαλίσιο), βάζει μια ποπ πινελιά σε ένα εκσυγχρονισμένο σενάριο ελληνικής κρεατοφαγίας, τίμιο και προσιτό.

Μητροπόλεως 3, Σύνταγμα, 2103241805. Τιμή: € 13-18.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ

Meat parade στην Μητροπόλεως - εικόνα 2

Σπρινγκ ρολ φέτας
Αντί να την τυλίγουν σε φύλλο κρούστας, στο «Meatropoleos 3» τη φέτα (πυργιώτικη, του Καλομοίρη, και ωραιότατη) την κάνουν ελληνοποιημένα σπρινγκ ρολ ή αλλιώς ρολάκια με πλούσια ζύμη κι εξίσου πλούσια γέμιση, την οποία ισορροπεί το μέλι.

Meat parade στην Μητροπόλεως - εικόνα 3

Σαλάτα wheatful
Δεν συναντάς συχνά σαλάτες με σιτάρι, πόσο μάλλον σε τέτοια μέρη, και η συγκεκριμένη, εκτός από ωραία έκπληξη, είναι γενναιόδωρη, γευστική και πολύ χορταστική, με φύλλα και καρδιά αγκινάρας, ελιές, πράσο, κρεμμυδάκι, λαδολέμονο και δροσερή αίσθηση. Αξίζει να τη δοκιμάσετε.

Meat parade στην Μητροπόλεως - εικόνα 4

Βurger βουβαλίσιο
Σε ανάλαφρο ψωμάκι, παρέα με λόλα και ντομάτα, λιωμένο τσένταρ και μπέικον. Το ωραίο μπιφτέκι από βουβαλίσιο κιμά είναι ψημένο ώστε να παραμείνει ζουμερό και τα καραμελωμένα κρεμμύδια κεντάνε όμορφη γλύκα στο σύνολο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.