Meat parade στην Μητροπόλεως

«Meatropoleos 3»: ένα μοντέρνο, συνεπές καθημερινό κρεατο-σενάριο απέναντι από την πλατεία Συντάγματος που όλο και πλουτίζει την πλοκή του.

Meat parade στην Μητροπόλεως

«Meatropoleos 3», ή αλλιώς ένα μοντέρνο, συνεπές καθημερινό κρεατο-σενάριο απέναντι από την πλατεία Συντάγματος που όλο και πλουτίζει την πλοκή του.

Meat parade στην Μητροπόλεως - εικόνα 1

Στα καδράκια που κρέμονται στον τοίχο θα χαζέψεις φωτογραφίες παλιών χασάπικων, artworks με ζωική πρωτεΐνη (όπως μια ζωγραφιστή μπριζόλα που... ίπταται πάνω από ένα ποτάμι ή ένα από τα ξανθομάλλικα κορίτσια του Mark Ryden ντυμένο με κρεάτινο φόρεμα) και κρεατο-αποφθέγματα του τύπου «If it doesn’t have meat, it’s a snack». Μαζί με ένα κεφάλι βουβαλιού από λευκό βινίλιο σταμπαρισμένο στον σκούρο μινιμαλιστικό καμβά του «Meatropoleos 3», σε βάζουν στο στόρι προτού ακόμη καταφθάσουν στο τραπέζι σουβλάκια, ριγανάτα μπιφτέκια, παϊδάκια και μπριζόλες.

Το φιλικό στο χρήστη post-ψητοπωλείο, που έχει πιάσει εδώ και πέντε χρόνια στρατηγικό σημείο στην Πλατεία Συντάγματος, δεν είναι άλλο ένα ταχυφαγείο: το καλαμάκι κοτόπουλο το φτιάχνουν από μπούτι, είναι πραγματικά τρυφερό και νόστιμο, το χοιρινό είναι επίσης καλό, τα κρέατα έρχονται από τον Πύργο Ηλείας, εκτός από το βουβάλι, που έχει σερραϊκή καταγωγή, οι πατατούλες είναι καλοτηγανισμένες, οι σαλάτες­ φρεσκότατες και το ρεπερτόριο εμπλουτίζεται σταδιακά. Τελευταίες αφίξεις οι μυρωδάτοι κολοκυθοκεφτέδες, τα τρίγωνα σπανακοπιτάκια σε φύλλο κρούστας που συνοδεύονται με ντιπ ανθότυρου και φέτας και η τάρτα με πράσο και παστό χοιρινό αρωματισμένη με θυμάρι, με βουτυράτη χειροποίητη βάση. στην περίπτωσή μας είχε ψηθεί παραπάνω και ήταν κάπως ξερή. Μια επίσης καινούργια πληθωρική παρτίδα μπέργκερ (με μπιφτέκι μοσχαρίσιο, γαλοπούλας ή βουβαλίσιο), βάζει μια ποπ πινελιά σε ένα εκσυγχρονισμένο σενάριο ελληνικής κρεατοφαγίας, τίμιο και προσιτό.

Μητροπόλεως 3, Σύνταγμα, 2103241805. Τιμή: € 13-18.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ

Meat parade στην Μητροπόλεως - εικόνα 2

Σπρινγκ ρολ φέτας
Αντί να την τυλίγουν σε φύλλο κρούστας, στο «Meatropoleos 3» τη φέτα (πυργιώτικη, του Καλομοίρη, και ωραιότατη) την κάνουν ελληνοποιημένα σπρινγκ ρολ ή αλλιώς ρολάκια με πλούσια ζύμη κι εξίσου πλούσια γέμιση, την οποία ισορροπεί το μέλι.

Meat parade στην Μητροπόλεως - εικόνα 3

Σαλάτα wheatful
Δεν συναντάς συχνά σαλάτες με σιτάρι, πόσο μάλλον σε τέτοια μέρη, και η συγκεκριμένη, εκτός από ωραία έκπληξη, είναι γενναιόδωρη, γευστική και πολύ χορταστική, με φύλλα και καρδιά αγκινάρας, ελιές, πράσο, κρεμμυδάκι, λαδολέμονο και δροσερή αίσθηση. Αξίζει να τη δοκιμάσετε.

Meat parade στην Μητροπόλεως - εικόνα 4

Βurger βουβαλίσιο
Σε ανάλαφρο ψωμάκι, παρέα με λόλα και ντομάτα, λιωμένο τσένταρ και μπέικον. Το ωραίο μπιφτέκι από βουβαλίσιο κιμά είναι ψημένο ώστε να παραμείνει ζουμερό και τα καραμελωμένα κρεμμύδια κεντάνε όμορφη γλύκα στο σύνολο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Noble

Το εστιατόριο που πυροδότησε την αναγέννηση της ροδίτικης κουζίνας, ανεβάζοντάς τη στην αγκαλιά του προχώ fine dining, είναι ο γαστρονομικός προορισμός που πρέπει να βάλετε στην ατζέντα σας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
11/08/2022

Οι 5 must - see γαστρονομικές ταινίες για το καλοκαίρι

Πρόσφατες αξιοσημείωτες παραγωγές που δίνουν τον τόνο στη θερινή ραστώνη των σινεφίλ και γαστροφίλ.

Ένας "Tsiftis" στα Ιλίσια

Το νέο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη απλώνει τραπέζια σε έναν όμορφο πεζόδρομο των Ιλισίων, έχει το χαλαρό ύφος μιας γαστροταβέρνας και, κυρίως, γεύσεις που έχουν κάτι να πουν.

World’s 50 Best Restaurants: Τάσεις και εξελίξεις στον κόσμο της γαστρονομίας

Αβανγκάρντ ή low tech; Βιγκανιστές ή κρεατολάγνοι; Ποιες είναι οι τάσεις που αναδεικνύονται μέσα από τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου; Ένας κορυφαίος θεσμός επιδρά στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή προβάλλοντας τους influencers της γαστρονομίας.

Ο "Βασίλαινας" βάφτηκε μπλε

Το "Vassilenas Blue", η θερινή βερσιόν του ιστορικού και πολυβραβευμένου εστιατορίου του Θανάση Βασίλαινα, σήκωσε αυλαία στην Αντίπαρο. Πήραμε μια πρώτη, ωραία θαλασσινή γεύση και αναμεταδίδουμε.

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.