Στιλάτη «γουρουνιά» στο «PigOut»

Ένα μπαρ-ρεστοράν με πολυ-έθνικ χαλαρή διάθεση στις γεύσεις, σε ένα γοητευτικό νεοκλασικό διακοσμημένο με γούστο και άποψη.

Στιλάτη «γουρουνιά» στο «PigOut»

Ένα μπαρ-ρεστοράν με πολυ-έθνικ χαλαρή διάθεση στις γεύσεις, σε ένα γοητευτικό νεοκλασικό διακοσμημένο με γούστο και άποψη.

Στιλάτη «γουρουνιά» στο «PigOut» - εικόνα 1

Βρίσκω πολύ επιτυχημένο το όνομα που διάλεξε ο Νίκος Μορφέσης μετά το επιτυχημένο all day bar «Recipe» και συνάμα τολμηρό, επειδή εκφράζει με καλαίσθητο τρόπο το πνεύμα των καιρών, φέρνοντας στο προσκήνιο μια μοντέρνα, στιλάτη και πολύ έξυπνη προσέγγιση streetfood και όχι μόνο. Έτσι, για να πάρετε μια ιδέα, περιγράφω τα crispy duck tacos: σε ένα ωραίο κόκκινο σκαφάκι έρχονται φρεσκοψημένες τορτίγιες γεμισμένες με Κίνα (crispy πάπια σε κινέζικο στιλ, που κάνει παρέα με hoisin mayo) και Μεξικό (φρέσκια σαλάτα pico de gallo με ψιλοκομμένη ντομάτα, μυρωδικά και πίκλες αγγουριού), ενώ κάπου τριγυρίζει κάτι καυτερό και από κάτω είναι στρωμένα τραγανιστά πατατάκια.

Είναι μεν φαγητό δρόμου, αλλά παρουσιασμένο με άποψη, και λειτουργεί είτε ως σνακ για ποτό είτε ως ορεκτικό σε ένα πιο πλήρες γεύμα. Το «PigOut» είναι μπαρ και χαλαρό ρεστοράν ταυτόχρονα, σερβίρει όμως και πρωινό και καφέ τα σαββατοκύριακα. Όλο αυτό το concept στεγάζεται σε ένα άκρως γοητευτικό νεοκλασικό της Πλατείας Αγίου Δημητρίου και αυτό είναι που κάνει το εγχείρημα τολμηρό, αλλά συνάμα ερεθιστικό έχοντας ως σύμμαχο το καλό γούστο.

Στιλάτη «γουρουνιά» στο «PigOut» - εικόνα 2

Το ταβάνι με τα πανέμορφα γύψινα διηγείται την ιστορία του κτιρίου, όπως και η γυμνωμένη κατά τόπους πέτρα των τοίχων. Από την άλλη, ο έθνικ κοσμοπολιτισμός του εκφράζεται διακοσμητικά με μια στιλιζαρισμένη αναπαράσταση του παγκόσμιου χάρτη στον έναν τοίχο, ενώ σε έναν άλλο κομμάτια του «Scrabble» σχηματίζουν τα ονόματα πόλεων και χωρών του κόσμου. Σπέσιαλ tailor-made καρέκλες, καναπέδες, ροτόντες και «μοναστηριακά» ψηλοκάβαλα τραπέζια, φωτιστικά σε δυναμικές γραμμές μαζί με μια εντυπωσιακή μπάρα ντυμένη με χαλαζία, που τη χαίρεσαι καθισμένος στα πολύ άνετα στουλ της, γράφουν το μοντερνισμό του χώρου. Εκεί μπορείς να πιεις λ.χ. ένα δροσερό απεριτίφ με σώμα σαν το Feeling Light, που ταιριάζει άνετα με το φαγητό (τζιν, πράσινο μήλο, φινόκιο, λάιμ, δυόσμος), ή ένα πιο φρουτώδες όπως το Red Elixir, που πετυχαίνει έναν πολύ ωραίο συνδυασμό σουμάδας με βατόμουρο.

Στιλάτη «γουρουνιά» στο «PigOut» - εικόνα 3

Ο σεφ Χρήστος Κάλπος συνθέτει ωραίες πολυεθνικές προτάσεις. ενδεικτικά αναφέρω τη South American superfood σαλάτα με κινόα, πολλά τραγανά λαχανικά και ξινούτσικο ντρέσινγκ με τζίντζερ και λάιμ, τη νόστιμη picanha παγιάρ με λάιμ και πολύ καλές χωριάτικες πατάτες και το steak sandwich σε ψωμί τσιαμπάτα. Όσο για το φινάλε, τo Chocolate burger, ένα πληθωρικό σάντουιτς με παγωτό βανίλια και σοκολάτα ανάμεσα σε μπράουνι με σάλτσα καραμέλας και θεατρικό σερβίρισμα, έχει αναδειχτεί από το κοινό σε must. Μουσική υπόκρουση σε όλα αυτά funk, soul, jazz, bossa, ρυθμός και νοσταλγία δηλαδή, που τα weekends μετατρέπεται σε new disco και uptempo rock.

Πλ. Αγίου Δημητρίου 13, Κηφισιά, 2108088866. Τιμή: € 25-35.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.