Όλοι τσικνίζουν τελικά σ’ αυτή την πόλη

Στο ρυθμό της Τσικνοπέμπτης πέρα από τις ταβέρνες και τα steak houses μπαίνουν κι άλλοι: wine bars, ψαρομεζεδoπωλεία, έθνικ στέκια, ακόμη και το εστιατόριο ενός μουσείου μεταμορφώνονται σε meating points.

Όλοι τσικνίζουν τελικά σ’ αυτή την πόλη

Στο ρυθμό της Τσικνοπέμπτης πέρα από τις ταβέρνες και τα steak houses μπαίνουν κι άλλοι: wine bars, ψαρομεζεδoπωλεία, έθνικ στέκια, ακόμη και το εστιατόριο ενός μουσείου μεταμορφώνονται σε meating points.

Όλοι τσικνίζουν τελικά σ’ αυτή την πόλη - εικόνα 1

Εστιατόριο του Μουσείου Ακρόπολης: κρεατικά και live jazz
Τσικνοπέμπτη στο μουσείο; Γιατί όχι; Το Μουσείο Ακρόπολης τηρεί την παράδοση του τσικνίσματος για άλλη μια χρονιά και την Πέμπτη 16/2 προτείνει από τις 8 μ.μ. και μετά μπουφέ με ορεκτικά και σαλάτες, σπιτικά γλυκά και, φυσικά, τα απαραίτητα κρεατικά. Το τρίο τζαζ θα μπει κι εκείνο στο κλίμα, συνοδεύοντας το φαγητό με γνωστά Brazilian Latin και Latin jazz κομμάτια. Κι όλα αυτά με θέα στον Ιερό Βράχο.

Όλοι τσικνίζουν τελικά σ’ αυτή την πόλη - εικόνα 2

Mama Roux: Street party αλά Νέα Ορλεάνη
Street Food & Tunes ή αλλιώς Τσικνοπέμπτη με street party από το deBop και το «Mama Roux» ψήνεται στην Αιόλου. Tο «Po’ Boys», ένα project που μας άφησε καλές εντυπώσεις στο Athens Food Market τα Χριστούγεννα, επιστρέφει με φαγητό του δρόμου αλά Νέα Ορλεάνη με άρωμα BBQ (hush puppies, brisket burgers, pulled pork με γκλάσο από μπέρμπον κ.ά.). Μαζί του, μουσικές από το Dimitris Papadopoulos Quartet σε back beat, bebop και block chords ρυθμούς και τα απαραίτητα κοκτέιλ. Ξεκινάει στις 7 μ.μ.

Όλοι τσικνίζουν τελικά σ’ αυτή την πόλη - εικόνα 3

Αιόλου 68: Meat the fish or Fish the Meat
Μπορεί η κουζίνα της θαλασσινής μοντέρνας ταβέρνας του κέντρου να είναι (κατά κύριο λόγο) θαλασσοκρατούμενη, αλλά ειδικά για την Τσικνοπέμπτη αλλάζει ρότα και δίνει έμφαση στο κρέας. Πέρα από τα rib eye ή το συκώτι που έχουν μόνιμη θέση στο μενού, στις 16/1 εισβάλλουν και παϊδάκια αρνίσια ή από πρόβατο, μπριζολάκια χοιρινά και άλλα κλασικά της παραδοσιακής ελληνικής κρεατοφαγίας, με τους Hasta Banana να τα συνοδεύουν μουσικά στήνοντας λάτιν πάρτι.

Όλοι τσικνίζουν τελικά σ’ αυτή την πόλη - εικόνα 4

Βy the Glass: κρασί καλεί κρέας
«Let’s meat» δηλώνει το wine bar της στοάς και στις 16/1 προτείνει πιάτα ημέρας όπως η τριλογία κρεατικών για δύο άτομα (παϊδάκι αρνίσιο, μπριζολάκια χοιρινά, φιλέτο κοτόπουλο και jacket potato), Black angus πικάνια με καραμελωμένα λαχανικά, sauce picante, σαλάτα με baby ρόκα και τρίχρωμη κινόα. Θα σας προτείνουν να τα συνδυάσετε με Ξινόμαυρο, Αγιωργίτικο, Syrah, Tannat, Μαυροτράγανο και Sangiovese.

Όλοι τσικνίζουν τελικά σ’ αυτή την πόλη - εικόνα 5

Chefi The Restaurant: Μενού με το… grill του
Στο κομψό εστιατόριο του Χαλανδρίου η Τσικνοπέμπτη έχει το ειδικό μενού της: με σούπα με μανιτάρια, καβουρμά και γιαούρτι, πιπεριά σχάρας με γέμιση λουκάνικο, τραχανά και φέτα, μελωμένη πανσέτα με κόκκινη φάβα και καπνιστή μελιτζάνα, mixed grill (παϊδάκι κοτόπουλο, ταλαγάνι, μπιφτέκι, ψαρονέφρι, κεμπάπ, τηγανητές πατάτες) και κρέμα μαστίχας με μπισκότο αμυγδάλου, γλυκό βύσσινο και παγωτό βανίλια. Κοστίζει € 30 το άτομο.

Όλοι τσικνίζουν τελικά σ’ αυτή την πόλη - εικόνα 6

Ρακί μεζέ: μενού για τσίκνισμα
Το πολύχρωμο μεζεδοπωλείο του Ομίλου Καστελόριζο στην Καλλιθέα «αλλαξοπιστεί» για λίγο αφήνοντας στην άκρη τη θάλασσα και δίνοντας τον πρώτο ρόλο στη στεριά. Στο ειδικό για την ημέρα μενού φρυγανισμένο ψωμί με ελαιόλαδο & αρωματικά, κρητικές ελιές, τυροκαυτερή, σαλάτα Καστελόριζο, μυζηθροπιτάκια σπιτικά με σουσάμι & μέλι, ριζότο μανιταριών, μπριζολάκια χοιρινά στη σχάρα με φρεσκοτηγανισμένες πατάτες, πορτοκαλόπιτα με παγωτό και λευκό ή κόκκινο house wine ή ρακή (€ 19 το άτομο).

Όλοι τσικνίζουν τελικά σ’ αυτή την πόλη - εικόνα 7

«K.Grill»: στη Βούλα, στην Καλλιθέα και στο σπίτι
Ξεκίνησε από την Καλλιθέα και συνέχισε στη Βούλα στρώνοντας ένα δρόμο φροντισμένης casual κρεατοφαγίας με σουβλάκι, γύρο και κεμπάπ, μοσχαρίσια μπιφτέκια με αβγά μάτια, μπριζολάκια χοιρινά με σπιτική μπάρμπεκιου σος, αλλά και πικάνια ή ένα tomahawk για… γενναίους. Αν θέλετε να τσικνίσετε με στιλ μοντέρνο και νεανικό, το «Κ.Grill» του Ομίλου Καστελόριζο είναι μια πολύ καλή ιδέα. Έχετε δε υπόψη ότι όσοι μένετε στην ακτίνα του μπορείτε να τα παραγγείλετε και να σας τα φέρουν στο σπίτι.

Όλοι τσικνίζουν τελικά σ’ αυτή την πόλη - εικόνα 8

Μusique Café: με κρέας από τη Νάξο
Στον μοντέρνο all-day χώρο του Παγκρατίου, στο μενού πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν ούτως ή άλλως κρέατα από τη Νάξο (βλ. μοσχαρίσια ταλιάτα και T-Bone για δύο, χοιρινή τηγανιά και ποικιλία λουκάνικων) ειδικά για την Τσικνοπέμπτη όμως θα προτείνουν και μια ποικιλία κρεατικών –φιλέτο κοτόπουλο, πανσέτα, μπιφτέκια και λουκάνικο Νάξου με πατάτες τηγανητές– κεμπάπ γιαουρτλού και αρνίσια παϊδάκια.

Όλοι τσικνίζουν τελικά σ’ αυτή την πόλη - εικόνα 9

K for Kiku: Nikkei Τσικνοπέμπτη έχεις κάνει;
Το δημοφιλές bar-restaurant του Νέου Ψυχικού προτείνει την δική του εκδοχή κρεατικής φιέστας με το ειδικό για τις 16/2 μενού να κινείται στο ρυθμό του Νikkei BBQ ξεκινώντας από μοσχαρίσιο tataki με σος aji Amarillo με τρούφα, συνεχίζοντας με μοσχαρίσιο μπιφτέκι σε ψωμάκι ατμού με tonkatsu σος, μοσχάρι anticucho με τσιπς γιούκα, καραμελωμένα χοιρινά παϊδάκια και παϊδάκι αρνιού με σος yakiniku. Το φινάλε; Τριλογία σοκολάτας (€ 30 το ατομο)

Όλοι τσικνίζουν τελικά σ’ αυτή την πόλη - εικόνα 10

Rosebud: Τσικνίζει χορτοφαγικά
Kι οι χορτοφάγοι μπορούν να φάνε τα σουβλάκια τους στο vegetarian/vegan εστιατόριο του Κολωνακίου. H κουζίνα του ειδικά για την ημέρα θα ετοιμάσει σουβλάκι σειτάν με πατάτες τηγανιτές και τσικνισμένα παντζαρόφυλλα, σουβλάκι με πίτα με χειροποίητο γύρο από βιολογική σόγια, σος γιαουρτιού, και φρέσκες τηγανιτές πατάτες, επιλογή V, πράσινη σαλάτα με λαχανικά σχάρας και τσιπς κρεμμυδιού κ.α.

Περισσότερες πληροφορίες

Εστιατόριο Μουσείου Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Ακρόπολη
  • Εστιατόρια

K.Grill

Ελ. Βενιζέλου 330, Καλλιθέα
  • Εστιατόρια

Musique Cafe and More

Αρριανού 37 & Αρχελάου, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Ρακί Μεζέ

Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 334, Καλλιθέα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

By the Glass

Γ. Σουρή 3 & Φιλελλήνων (Στοά Ράλλη), Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Αιόλου 68

Αιόλου 68 (στοά), κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

K. Grill

Βασιλέως Παύλου 78, Βούλα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.