«P.S. Pecora»: επιστροφή… στο μέλλον

Το νέο bar-restaurant της Τζένυς Χρονοπούλου είναι μια αναθεωρημένη, επίσης στιλάτη εκδοχή του «Pecora Nera» που μας έδινε ραντεβού για χρόνια στη Σεβαστουπόλεως.

«P.S. Pecora»: επιστροφή… στο μέλλον

Το νέο bar-restaurant της Τζένυς Χρονοπούλου είναι μια αναθεωρημένη, επίσης στιλάτη εκδοχή του «Pecora Nera» που μας έδινε ραντεβού για χρόνια στη Σεβαστουπόλεως.

«P.S. Pecora»: επιστροφή… στο μέλλον - εικόνα 1

Με μια αναθεωρημένη εκδοχή του «Pecora Nera», της μοντέρνας, με καλοζυγισμένες νότες ρουστίκ τρατορίας που μας έδινε ραντεβού για χρόνια στη Σεβαστουπόλεως επιστρέφει στην εστιατορική σκηνή της πόλης η Τζένυ Χρονοπούλου (γνωστή και από τα «Balthazar» και «Rock & Roll»). Το «πρόβατο» -αυτό σημαίνει «pecora» στα ιταλικά- στην καινούργια, αναθεωρημένη του εκδοχή δεν είναι πια μαύρο, πλην όμως η σύνδεση με το παρελθόν του είναι εμφανής, ήδη με το που μπαίνεις και βλέπεις τη μπάρα με τα φωτισμένα μπουκάλια και το τεράστιο συμποσιακό (μοναστηριακό) τραπέζι όπου έτρωγαν με την ανάλογη επικοινωνιακή άνεση ανάμεικτες παρέες. Αμφότερα δένουν με τη νέα ζεστή αισθητική που έχει κεντήσει στο χώρο) η αρχιτέκτονας μηχανικός Μαρία Δαλάκογλου. Στο «P.S. Pecora» με τα ξύλινα τραπέζια, τους καναπέδες με τα χρωματιστά μαξιλάρια και τον ιδιαίτερο πολυέλαιο, η κουζίνα έχει την ιταλο-μεσογειακή κατεύθυνση που μας είχε συνηθίσει, όποτε στο μενού θα συναντήσεις μπρουσκέτες, crostoni, φρέσκα ζυμαρικά, μια ταλιάτα κ.α., χωρίς να λείπουν και κάποιες επιλογές με διεθνή χαρακτήρα, ενώ τις μουσικές αναλαμβάνουν γνωστοί DJs. Περισσότερα θα σας γράψουμε σύντομα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
28/09/2022

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.

Απόστολος Δήμου: Ο νέος executive chef του Four Seasons Athens αποκλειστικά στο "αθηνόραμα"

Από τις Σεϋχέλες στην αθηναϊκή ριβιέρα, με διαλείμματα σε Σαουδική Αραβία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σερβία και Λίβανο, ο Απόστολος Δήμου επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία περιπλανήσεων, για να αναλάβει μια από τις μεγαλύτερες μαγειρικές ομάδες της χώρας. Ποιος είναι και τι καινούριο θα φέρει στη γεύση του πολυτελούς resort;

Για brunch στο "Beefbar Athens"

Το φημισμένο brunch επιστρέφει τα Σαββατοκύριακα στον κομψό χώρο του "Beefbar Athens" στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

"Diego": Επιστροφή στο Θησείο, για κυριακάτικο σεβίτσε

Τι νέο φέρνει η αλέγρα σεβιτσερία του "Diego", που στήνεται και πάλι στην Αδριανού κατά την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.

Γιατί όλοι πάνε για σάντουιτς στο 'Borghese'

Το πιο πρόσφατο hit της Αρχελάου ξέρει πώς να γεμίζει σωστά δύο φέτες ψωμί.