«P.S. Pecora»: επιστροφή… στο μέλλον

Το νέο bar-restaurant της Τζένυς Χρονοπούλου είναι μια αναθεωρημένη, επίσης στιλάτη εκδοχή του «Pecora Nera» που μας έδινε ραντεβού για χρόνια στη Σεβαστουπόλεως.

«P.S. Pecora»: επιστροφή… στο μέλλον

Το νέο bar-restaurant της Τζένυς Χρονοπούλου είναι μια αναθεωρημένη, επίσης στιλάτη εκδοχή του «Pecora Nera» που μας έδινε ραντεβού για χρόνια στη Σεβαστουπόλεως.

«P.S. Pecora»: επιστροφή… στο μέλλον - εικόνα 1

Με μια αναθεωρημένη εκδοχή του «Pecora Nera», της μοντέρνας, με καλοζυγισμένες νότες ρουστίκ τρατορίας που μας έδινε ραντεβού για χρόνια στη Σεβαστουπόλεως επιστρέφει στην εστιατορική σκηνή της πόλης η Τζένυ Χρονοπούλου (γνωστή και από τα «Balthazar» και «Rock & Roll»). Το «πρόβατο» -αυτό σημαίνει «pecora» στα ιταλικά- στην καινούργια, αναθεωρημένη του εκδοχή δεν είναι πια μαύρο, πλην όμως η σύνδεση με το παρελθόν του είναι εμφανής, ήδη με το που μπαίνεις και βλέπεις τη μπάρα με τα φωτισμένα μπουκάλια και το τεράστιο συμποσιακό (μοναστηριακό) τραπέζι όπου έτρωγαν με την ανάλογη επικοινωνιακή άνεση ανάμεικτες παρέες. Αμφότερα δένουν με τη νέα ζεστή αισθητική που έχει κεντήσει στο χώρο) η αρχιτέκτονας μηχανικός Μαρία Δαλάκογλου. Στο «P.S. Pecora» με τα ξύλινα τραπέζια, τους καναπέδες με τα χρωματιστά μαξιλάρια και τον ιδιαίτερο πολυέλαιο, η κουζίνα έχει την ιταλο-μεσογειακή κατεύθυνση που μας είχε συνηθίσει, όποτε στο μενού θα συναντήσεις μπρουσκέτες, crostoni, φρέσκα ζυμαρικά, μια ταλιάτα κ.α., χωρίς να λείπουν και κάποιες επιλογές με διεθνή χαρακτήρα, ενώ τις μουσικές αναλαμβάνουν γνωστοί DJs. Περισσότερα θα σας γράψουμε σύντομα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
01/05/2024

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.