Στο Νότιο Αιγαίο ο τίτλος της «Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019»

Ξεκινά μια σειρά οριζόντιων δράσεων που στόχο έχουν να κινητοποιήσουν ολόκληρη την τοπική κοινωνία αναδεικνύοντας την αιγαιακή διατροφή.

Στο Νότιο Αιγαίο ο τίτλος της «Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019»

Σημαντικό μέρος της τοπικής κουλτούρας και ταυτότητας, η δυνατή γευστική παρακαταθήκη των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων φέρνει στο διεθνές προσκήνιο τη νησιωτική μας γαστρονομία. Με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να έχει αποσπάσει τον τίτλο της «Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019», ξεκινά μια σειρά οριζόντιων δράσεων που έχουν κατατεθεί στο Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού (IGCAT) και στόχο έχουν να κινητοποιήσουν ολόκληρη την τοπική κοινωνία αναδεικνύοντας μέσα από τομείς όπως η εκπαίδευση, η υγεία, η τοπική παραγωγή, ο τουρισμός και ο πολιτισμός, η αιγαιακή διατροφή. Το προς αξιοποίηση υλικό είναι παραπάνω από πλούσιο –προϊόντα, πανηγύρια και φεστιβάλ, παραδοσιακές και ιδωμένες με σύγχρονη ματιά συνταγές, χώροι που πρεσβεύουν την τοπική γεύση– κι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία με τον απαραίτητο συντονισμό να βγει περισσότερο προς τα έξω.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.