Στο Νότιο Αιγαίο ο τίτλος της «Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019»

Ξεκινά μια σειρά οριζόντιων δράσεων που στόχο έχουν να κινητοποιήσουν ολόκληρη την τοπική κοινωνία αναδεικνύοντας την αιγαιακή διατροφή.

Στο Νότιο Αιγαίο ο τίτλος της «Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019»

Σημαντικό μέρος της τοπικής κουλτούρας και ταυτότητας, η δυνατή γευστική παρακαταθήκη των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων φέρνει στο διεθνές προσκήνιο τη νησιωτική μας γαστρονομία. Με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να έχει αποσπάσει τον τίτλο της «Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019», ξεκινά μια σειρά οριζόντιων δράσεων που έχουν κατατεθεί στο Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού (IGCAT) και στόχο έχουν να κινητοποιήσουν ολόκληρη την τοπική κοινωνία αναδεικνύοντας μέσα από τομείς όπως η εκπαίδευση, η υγεία, η τοπική παραγωγή, ο τουρισμός και ο πολιτισμός, η αιγαιακή διατροφή. Το προς αξιοποίηση υλικό είναι παραπάνω από πλούσιο –προϊόντα, πανηγύρια και φεστιβάλ, παραδοσιακές και ιδωμένες με σύγχρονη ματιά συνταγές, χώροι που πρεσβεύουν την τοπική γεύση– κι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία με τον απαραίτητο συντονισμό να βγει περισσότερο προς τα έξω.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.