Σημαντικό μέρος της τοπικής κουλτούρας και ταυτότητας, η δυνατή γευστική παρακαταθήκη των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων φέρνει στο διεθνές προσκήνιο τη νησιωτική μας γαστρονομία. Με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να έχει αποσπάσει τον τίτλο της «Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019», ξεκινά μια σειρά οριζόντιων δράσεων που έχουν κατατεθεί στο Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού (IGCAT) και στόχο έχουν να κινητοποιήσουν ολόκληρη την τοπική κοινωνία αναδεικνύοντας μέσα από τομείς όπως η εκπαίδευση, η υγεία, η τοπική παραγωγή, ο τουρισμός και ο πολιτισμός, η αιγαιακή διατροφή. Το προς αξιοποίηση υλικό είναι παραπάνω από πλούσιο –προϊόντα, πανηγύρια και φεστιβάλ, παραδοσιακές και ιδωμένες με σύγχρονη ματιά συνταγές, χώροι που πρεσβεύουν την τοπική γεύση– κι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία με τον απαραίτητο συντονισμό να βγει περισσότερο προς τα έξω.
Στο Νότιο Αιγαίο ο τίτλος της «Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019»
Ξεκινά μια σειρά οριζόντιων δράσεων που στόχο έχουν να κινητοποιήσουν ολόκληρη την τοπική κοινωνία αναδεικνύοντας την αιγαιακή διατροφή.