Ταξίδι στο Νότιο Αιγαίο πιάτο-πιάτο

Στο πρώτο του αφιέρωμα στις τοπικές ελληνικές συνταγές και υλικά, το «Balcony» στο Κουκάκι εστιάζει στο Νότιο Αιγαίο, το οποίο μόλις ανακηρύχθηκε «Γαστρονομική περιφέρεια της Ευρώπης 2019».

Ταξίδι στο Νότιο Αιγαίο πιάτο-πιάτο

Στο πρώτο του αφιέρωμα στις τοπικές ελληνικές συνταγές και υλικά, το «Balcony» στο Κουκάκι εστιάζει στο Νότιο Αιγαίο, το οποίο μόλις ανακηρύχθηκε «Γαστρονομική περιφέρεια της Ευρώπης 2019».

Ταξίδι στο Νότιο Αιγαίο πιάτο-πιάτο - εικόνα 1

Ο executive chef Νίκος Φωτιάδης είχε στα πλάνα του ήδη από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του «Balcony» στη Βεΐκου, στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού, μια σειρά από αφιερώματα στα ελληνικά τοπικά προϊόντα και τις συνταγές που συνδέονται με τις γευστικές ντοπιολαλιές. Το «Γευστικό Ταξίδι στην Ελλάδα» πλέον παίρνει σάρκα και οστά και το εστιατόριο, που βλέπει από τη βεράντα του το Μουσείο Ακρόπολης, θα ατενίζει για μια εβδομάδα από την κουζίνα του το Νότιο Αιγαίο. Από τη Δευτέρα 30/1 έως και την Κυριακή 5/2, ο σεφ του «Balcony» Θανάσης Ανδριτσόπουλος, η Μαρία Διακάτου (βλ. «Ευ Ζην» στην Ερμούπολη και «Αμπελά» στην ομώνυμη παραλία), η Λίνα Φουρνιστάκη, επίσης από τη Σύρο («Αλλού γι’ αλλού» και «Ono Concept»), και ο σεφ και παραγωγός Μιχάλης Γεωργουδιός από τη Ρόδο συνεργάζονται στο ειδικό μενού που έχει πολλά κι ενδιαφέροντα να σας συστήσει.

Ταξίδι στο Νότιο Αιγαίο πιάτο-πιάτο - εικόνα 2
Πεταλίδα, χοχλιός, νυχάκι πάνω σε στρώμα από φύκι στο ροδίτικο πλατό θαλασσινών

Το εν λόγω μενού ξεκινάει με τηγανάκι με τρίμμα από αβγοτάραχο κολιού με πάστα μάραθου, ένα ροδίτικο πλατό θαλασσινών (με πεταλίδα, χοχλιό και νυχάκι με ροδίτικο φύκι σταφυλιά) και σμέρνα λιαστή με δυσεύρετα γλυκάδια χταποδιού, σκορδαλιά αγκινάρας και φύκι πευκάκι. Συνεχίζει με κυκλαδίτικη σαλάτα (με ξινοτύρι, ντοματίνια, ελιές και καπαρόφυλλα), χυλοπίτες με τσουκνίδα (ή με βασιλικό), σκορδολουκάνικο και Σαν Μιχάλη και κουνέλι τσιγαριαστό με κάππαρη, λεμονόφυλλα και πατατού. Κλείνει με σφολιάτσα Σύρου, ένα σιροπιαστό γλυκό με βάση από φύλλο κρούστας που το λένε και μαστιχάκι, με περγαμόντο γκλασέ, και κοστίζει € 30 το άτομο με τέσσερα διαφορετικά κρασιά, ούζο και καφέ.

Ταξίδι στο Νότιο Αιγαίο πιάτο-πιάτο - εικόνα 3
Στο τέλος θα σας γλυκάνουν με αρωματική, τραγανή συριανή σφολιάτσα, παρέα με χειροποίητο γλυκό περγαμόντο

Περισσότερες πληροφορίες

Balcony

Βεΐκου 1 & Δημητρακοπούλου, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι "τρέχει" με τα ζαχαροπλαστεία

Η Managing Director της "La Liste", Helen Pietrini, μιλά στο "α" για το παρόν και το μέλλον της ζαχαροπλαστικής με αφορμή την πρώτη διεθνή λίστα – οδηγό για ζαχαροπλαστεία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
04/10/2022

Ο "Κόλλιας" επιστρέφει!

Ο "Κόλλιας" έχει γράψει ιστορία, έχει αφήσει εποχή στον Πειραιά και την Αθήνα. Σε λίγο θα τον χαιρόμαστε στη Γλυφάδα.

Εσύ πού θα δώσεις τους φετινούς… Χρυσούς Σκούφους σου;

Γίνε κι εσύ αξιολογητής στο Βραβείο Κοινού των Χρυσών Σκούφων 2023 και ζήσε μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.

Η Αναπαύσεως πιο "ζωντανή" από ποτέ

Γίνονται πραγματάκια στο Μετς και η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τα πιο ενδιαφέροντα σημεία στο δημοφιλέστερο δρόμο της γειτονιάς.

EU Rice: Υπάρχει ελληνικό ρύζι και το θέλουμε (περισσότερο)

Αν και το ελληνικό ρύζι θεωρείται εξαιρετικής ποιότητας, όλα δείχνουν πως κανένας δεν γνωρίζει τίποτε για αυτό. Δεν χρειάζεται να το γκουγκλάρετε, έχουμε όλες τις απαντήσεις για τον κρυμμένο μας γαστρονομικό θησαυρό.

Ο Δημήτρης Γεωργόπουλος δεν είναι ο ζαχαροπλάστης που έχεις συνηθίσει

Ο pastry chef πίσω από την επιτυχία του "Ρεσιτάλ" μιλά στο Αθηνόραμα.