Ταξίδι στο Νότιο Αιγαίο πιάτο-πιάτο

Στο πρώτο του αφιέρωμα στις τοπικές ελληνικές συνταγές και υλικά, το «Balcony» στο Κουκάκι εστιάζει στο Νότιο Αιγαίο, το οποίο μόλις ανακηρύχθηκε «Γαστρονομική περιφέρεια της Ευρώπης 2019».

Ταξίδι στο Νότιο Αιγαίο πιάτο-πιάτο

Στο πρώτο του αφιέρωμα στις τοπικές ελληνικές συνταγές και υλικά, το «Balcony» στο Κουκάκι εστιάζει στο Νότιο Αιγαίο, το οποίο μόλις ανακηρύχθηκε «Γαστρονομική περιφέρεια της Ευρώπης 2019».

Ταξίδι στο Νότιο Αιγαίο πιάτο-πιάτο - εικόνα 1

Ο executive chef Νίκος Φωτιάδης είχε στα πλάνα του ήδη από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του «Balcony» στη Βεΐκου, στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού, μια σειρά από αφιερώματα στα ελληνικά τοπικά προϊόντα και τις συνταγές που συνδέονται με τις γευστικές ντοπιολαλιές. Το «Γευστικό Ταξίδι στην Ελλάδα» πλέον παίρνει σάρκα και οστά και το εστιατόριο, που βλέπει από τη βεράντα του το Μουσείο Ακρόπολης, θα ατενίζει για μια εβδομάδα από την κουζίνα του το Νότιο Αιγαίο. Από τη Δευτέρα 30/1 έως και την Κυριακή 5/2, ο σεφ του «Balcony» Θανάσης Ανδριτσόπουλος, η Μαρία Διακάτου (βλ. «Ευ Ζην» στην Ερμούπολη και «Αμπελά» στην ομώνυμη παραλία), η Λίνα Φουρνιστάκη, επίσης από τη Σύρο («Αλλού γι’ αλλού» και «Ono Concept»), και ο σεφ και παραγωγός Μιχάλης Γεωργουδιός από τη Ρόδο συνεργάζονται στο ειδικό μενού που έχει πολλά κι ενδιαφέροντα να σας συστήσει.

Ταξίδι στο Νότιο Αιγαίο πιάτο-πιάτο - εικόνα 2
Πεταλίδα, χοχλιός, νυχάκι πάνω σε στρώμα από φύκι στο ροδίτικο πλατό θαλασσινών

Το εν λόγω μενού ξεκινάει με τηγανάκι με τρίμμα από αβγοτάραχο κολιού με πάστα μάραθου, ένα ροδίτικο πλατό θαλασσινών (με πεταλίδα, χοχλιό και νυχάκι με ροδίτικο φύκι σταφυλιά) και σμέρνα λιαστή με δυσεύρετα γλυκάδια χταποδιού, σκορδαλιά αγκινάρας και φύκι πευκάκι. Συνεχίζει με κυκλαδίτικη σαλάτα (με ξινοτύρι, ντοματίνια, ελιές και καπαρόφυλλα), χυλοπίτες με τσουκνίδα (ή με βασιλικό), σκορδολουκάνικο και Σαν Μιχάλη και κουνέλι τσιγαριαστό με κάππαρη, λεμονόφυλλα και πατατού. Κλείνει με σφολιάτσα Σύρου, ένα σιροπιαστό γλυκό με βάση από φύλλο κρούστας που το λένε και μαστιχάκι, με περγαμόντο γκλασέ, και κοστίζει € 30 το άτομο με τέσσερα διαφορετικά κρασιά, ούζο και καφέ.

Ταξίδι στο Νότιο Αιγαίο πιάτο-πιάτο - εικόνα 3
Στο τέλος θα σας γλυκάνουν με αρωματική, τραγανή συριανή σφολιάτσα, παρέα με χειροποίητο γλυκό περγαμόντο

Περισσότερες πληροφορίες

Balcony

Βεΐκου 1 & Δημητρακοπούλου, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.