Κάτι τσιμπάει στο Παγκράτι

Εστιατόριο, ιχθυοπωλείο και deli! Τρία διαφορετικά μαγαζιά στη συσκευασία του ενός, και με κοινό παρονομαστή το ψάρι, είναι η κεντρική ιδέα του «Fish point».

Κάτι τσιμπάει στο Παγκράτι

Εστιατόριο, ιχθυοπωλείο και deli! Τρία διαφορετικά μαγαζιά στη συσκευασία του ενός, και με κοινό παρονομαστή το ψάρι, είναι η κεντρική ιδέα του «Fish point».

Κάτι τσιμπάει στο Παγκράτι - εικόνα 1

Στο επίκεντρο το εστια­τόριο με τον πλούσιο κατάλογο ψαρο­εδεσμάτων, δίπλα το ιχθυοπωλείο όπου αγοράζεις φρέσκο ψάρι ή διαλέγεις το ψάρι που θέλεις και σ’ το ψήνουν για να το πάρεις στο σπίτι και ακόμη προθήκες με deli ψαρο-­γκουρμεδιές από όλη την Ελλάδα. Φωτεινός και χαλαρός ο χώρος του εστιατορίου, με industrial μεταλλικά στοιχεία σε συνδυασμό με ζεστά υλικά – όπως οι γωνιές­ με τη χτιστή λιθοδομή, το τουβλάκι στους τοίχους και τα λευκά, κίτρινα και κόκκινα χρώματα.

Οι παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες προσθέτουν εικαστικό ενδια­φέρον, όπως και τα διαφορετικά επίπεδα των καθισμάτων: καναπεδάκια, καρέκλες και στουλ στο μπαρ. Από το deli section του καταλόγου απολαύσαμε τη βελούδινη γεύση του τόνου ταρτάρ με λάδι τρούφας και το γευστικά απαλό και καλοφτιαγμένο ταρτάρ λαβράκι με wakame. Στα κυρίως πιάτα το φιλέτο φαγκρί με φινόκιο και πατάτες baby ήταν σωστά ψημένο και κέρδιζε πόντους από τη φίνα γλυκανισάτη γαρνιτούρα. Ο σολομός σε κρούστα δημητριακών, ένα μασίφ χορταστικό πιάτο, χρειαζόταν λίγο περισσότερο καρύκευμα, ενώ η κρούστα του μπορούσε να είναι πιο τραγανή.

Κάτι τσιμπάει στο Παγκράτι - εικόνα 2

Στα ζυμαρικά, τώρα, η πάστα με θαλασσινά πρόσφερε μια γερή δόση ιωδίου και άψογο al dente βράσιμο, αλλά τα σπαγκέτι με αβγοτάραχο είχαν ανάγκη από λίγο περισσότερο αλάτι και λίγη περισσότερη σαλτσούλα. Στο πεδίο του sushi, πάλι, τα ρολάκια teka με τόνο ήταν αξιοπρεπή, ενώ ο σολομός nigiri δεν είχε να ζηλέψει τίποτε από αυτόν που σερβίρεται στα ειδικά σουσάδικα. Δροσερή κι εύγεστη η πανακότα – ό,τι πρέπει για το τέλος ενός ψαρογεύματος.

Wine list με 30 καλά εμφιαλωμένα κρασιά, εκ των οποίων 9 και με το ποτήρι, 3 χύμα, τσίπουρα και ούζα. Εν συνόψει, καλές τιμές για φρέσκο ψάρι, μεγάλες μερίδες, χαλαρός χώρος με μουσική στη σωστή ένταση και προοπτικές για να γίνει στέκι.

Αρχιμήδους 8, Πλατεία Πλαστήρα, Παγκράτι, 2107565321. Τιμή: € 20-23.

Tips

Κάτι τσιμπάει στο Παγκράτι - εικόνα 3

Ανάμεσα στα deli υπάρχουν διάφορα περίεργα καπνιστά (γαρίδες, μυλοκόπι, χταπόδι), μαρινάτα και παστά ψαρικά αλλά και φούσκες και σπινιάλο – και θαλασσινό νερό για μαγείρεμα!

Τα ψηστικά για το ψάρι που θα πάρεις στο σπίτι είναι περίπου € 2,80 το κιλό, αλλά μπορείς να διαλέξεις όποιο ψάρι θέλεις από τον πάγκο και να το απολαύσεις στα τραπεζάκια του εστιατορίου με όλα τα κομφόρ.

Στο μπαρ μπορείτε να τσιμπολογήσετε σούσι με σάκε (ή τσίπουρο...) ή απλώς να καθίσετε να φάτε ό,τι θέλετε από τον κατάλογο με θέα στην ανοιχτή κουζίνα.

Τίποτα δεν τηγανίζεται. Όλα όσα δίνουν την αίσθηση του τηγανητού (και οι πατάτες) γίνονται στον ειδικό φούρνο-πολυεργαλείο και είναι θαυμάσια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
16/09/2025

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!