Κάτι τσιμπάει στο Παγκράτι

Εστιατόριο, ιχθυοπωλείο και deli! Τρία διαφορετικά μαγαζιά στη συσκευασία του ενός, και με κοινό παρονομαστή το ψάρι, είναι η κεντρική ιδέα του «Fish point».

Κάτι τσιμπάει στο Παγκράτι

Εστιατόριο, ιχθυοπωλείο και deli! Τρία διαφορετικά μαγαζιά στη συσκευασία του ενός, και με κοινό παρονομαστή το ψάρι, είναι η κεντρική ιδέα του «Fish point».

Κάτι τσιμπάει στο Παγκράτι - εικόνα 1

Στο επίκεντρο το εστια­τόριο με τον πλούσιο κατάλογο ψαρο­εδεσμάτων, δίπλα το ιχθυοπωλείο όπου αγοράζεις φρέσκο ψάρι ή διαλέγεις το ψάρι που θέλεις και σ’ το ψήνουν για να το πάρεις στο σπίτι και ακόμη προθήκες με deli ψαρο-­γκουρμεδιές από όλη την Ελλάδα. Φωτεινός και χαλαρός ο χώρος του εστιατορίου, με industrial μεταλλικά στοιχεία σε συνδυασμό με ζεστά υλικά – όπως οι γωνιές­ με τη χτιστή λιθοδομή, το τουβλάκι στους τοίχους και τα λευκά, κίτρινα και κόκκινα χρώματα.

Οι παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες προσθέτουν εικαστικό ενδια­φέρον, όπως και τα διαφορετικά επίπεδα των καθισμάτων: καναπεδάκια, καρέκλες και στουλ στο μπαρ. Από το deli section του καταλόγου απολαύσαμε τη βελούδινη γεύση του τόνου ταρτάρ με λάδι τρούφας και το γευστικά απαλό και καλοφτιαγμένο ταρτάρ λαβράκι με wakame. Στα κυρίως πιάτα το φιλέτο φαγκρί με φινόκιο και πατάτες baby ήταν σωστά ψημένο και κέρδιζε πόντους από τη φίνα γλυκανισάτη γαρνιτούρα. Ο σολομός σε κρούστα δημητριακών, ένα μασίφ χορταστικό πιάτο, χρειαζόταν λίγο περισσότερο καρύκευμα, ενώ η κρούστα του μπορούσε να είναι πιο τραγανή.

Κάτι τσιμπάει στο Παγκράτι - εικόνα 2

Στα ζυμαρικά, τώρα, η πάστα με θαλασσινά πρόσφερε μια γερή δόση ιωδίου και άψογο al dente βράσιμο, αλλά τα σπαγκέτι με αβγοτάραχο είχαν ανάγκη από λίγο περισσότερο αλάτι και λίγη περισσότερη σαλτσούλα. Στο πεδίο του sushi, πάλι, τα ρολάκια teka με τόνο ήταν αξιοπρεπή, ενώ ο σολομός nigiri δεν είχε να ζηλέψει τίποτε από αυτόν που σερβίρεται στα ειδικά σουσάδικα. Δροσερή κι εύγεστη η πανακότα – ό,τι πρέπει για το τέλος ενός ψαρογεύματος.

Wine list με 30 καλά εμφιαλωμένα κρασιά, εκ των οποίων 9 και με το ποτήρι, 3 χύμα, τσίπουρα και ούζα. Εν συνόψει, καλές τιμές για φρέσκο ψάρι, μεγάλες μερίδες, χαλαρός χώρος με μουσική στη σωστή ένταση και προοπτικές για να γίνει στέκι.

Αρχιμήδους 8, Πλατεία Πλαστήρα, Παγκράτι, 2107565321. Τιμή: € 20-23.

Tips

Κάτι τσιμπάει στο Παγκράτι - εικόνα 3

Ανάμεσα στα deli υπάρχουν διάφορα περίεργα καπνιστά (γαρίδες, μυλοκόπι, χταπόδι), μαρινάτα και παστά ψαρικά αλλά και φούσκες και σπινιάλο – και θαλασσινό νερό για μαγείρεμα!

Τα ψηστικά για το ψάρι που θα πάρεις στο σπίτι είναι περίπου € 2,80 το κιλό, αλλά μπορείς να διαλέξεις όποιο ψάρι θέλεις από τον πάγκο και να το απολαύσεις στα τραπεζάκια του εστιατορίου με όλα τα κομφόρ.

Στο μπαρ μπορείτε να τσιμπολογήσετε σούσι με σάκε (ή τσίπουρο...) ή απλώς να καθίσετε να φάτε ό,τι θέλετε από τον κατάλογο με θέα στην ανοιχτή κουζίνα.

Τίποτα δεν τηγανίζεται. Όλα όσα δίνουν την αίσθηση του τηγανητού (και οι πατάτες) γίνονται στον ειδικό φούρνο-πολυεργαλείο και είναι θαυμάσια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η 'Ζιγκοάλα' μόλις ήρθε στην Ομόνοια και είναι υπέροχη

Το επόμενο εστιατορικό ντάρλινγκ της Αθήνας άνοιξε πριν λίγα 24ώρα και έχει άποψη, απλότητα και νοστιμιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
11/12/2025

Ένα κομψό εστιατόριο με γαλανόλευκο συνταγολόγιο στην Κηφισιά

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.

"Διόνυσος": Τοπική κουζίνα με χαρακτήρα στην Αριδαία

Στην Όρμα της Αλμωπίας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ξακουστά ιαματικά λουτρά Πόζαρ, ο "Διόνυσος" στέκει εδώ και τρεις δεκαετίες ως αυθεντικός πρεσβευτής της τοπικής αλλά και ευρύτερα μακεδονίτικης γαστρονομίας.

"Πασατέμπος": Τοπική γεύση με ζεστό χαμόγελο στην Καστοριά

Στην πιο όμορφη γειτονιά της Καστοριάς, το "Πασατέμπος" είναι το στέκι που έχει αγαπηθεί για τη ζεστασιά του, τη φιλική του ατμόσφαιρα και τη μαγειρική του ταυτότητα, που τιμά την τοπική γη.

Το "Χάραμα" σερβίρει παράδοση και γεύση με θέα το Βέρμιο

Στο Αρκοχώρι, στους πρόποδες του Βερμίου, το "Χάραμα" του Στέφανου Λαφάρα έχει αναδειχθεί σε αγαπημένο προορισμό για τους λάτρεις της αυθεντικής μακεδονίτικης κουζίνας.

"Strada": Comfort νοστιμιά στην καρδιά της πόλης της Κοζάνης

Σε προνομιακό σημείο πάνω στον πεζόδρομο, το "Strada" στην Κοζάνη αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς από το 2007.

'FAOS Project': Ο Νίκος Λυμπερόπουλος μόλις άνοιξε all day στον Γέρακα

Το ολόφρεσκο all-day bakery & deli φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε ένα στέκι για κάθε στιγμή και περίσταση.