Κάτι τσιμπάει στο Παγκράτι

Εστιατόριο, ιχθυοπωλείο και deli! Τρία διαφορετικά μαγαζιά στη συσκευασία του ενός, και με κοινό παρονομαστή το ψάρι, είναι η κεντρική ιδέα του «Fish point».

Κάτι τσιμπάει στο Παγκράτι

Εστιατόριο, ιχθυοπωλείο και deli! Τρία διαφορετικά μαγαζιά στη συσκευασία του ενός, και με κοινό παρονομαστή το ψάρι, είναι η κεντρική ιδέα του «Fish point».

Κάτι τσιμπάει στο Παγκράτι - εικόνα 1

Στο επίκεντρο το εστια­τόριο με τον πλούσιο κατάλογο ψαρο­εδεσμάτων, δίπλα το ιχθυοπωλείο όπου αγοράζεις φρέσκο ψάρι ή διαλέγεις το ψάρι που θέλεις και σ’ το ψήνουν για να το πάρεις στο σπίτι και ακόμη προθήκες με deli ψαρο-­γκουρμεδιές από όλη την Ελλάδα. Φωτεινός και χαλαρός ο χώρος του εστιατορίου, με industrial μεταλλικά στοιχεία σε συνδυασμό με ζεστά υλικά – όπως οι γωνιές­ με τη χτιστή λιθοδομή, το τουβλάκι στους τοίχους και τα λευκά, κίτρινα και κόκκινα χρώματα.

Οι παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες προσθέτουν εικαστικό ενδια­φέρον, όπως και τα διαφορετικά επίπεδα των καθισμάτων: καναπεδάκια, καρέκλες και στουλ στο μπαρ. Από το deli section του καταλόγου απολαύσαμε τη βελούδινη γεύση του τόνου ταρτάρ με λάδι τρούφας και το γευστικά απαλό και καλοφτιαγμένο ταρτάρ λαβράκι με wakame. Στα κυρίως πιάτα το φιλέτο φαγκρί με φινόκιο και πατάτες baby ήταν σωστά ψημένο και κέρδιζε πόντους από τη φίνα γλυκανισάτη γαρνιτούρα. Ο σολομός σε κρούστα δημητριακών, ένα μασίφ χορταστικό πιάτο, χρειαζόταν λίγο περισσότερο καρύκευμα, ενώ η κρούστα του μπορούσε να είναι πιο τραγανή.

Κάτι τσιμπάει στο Παγκράτι - εικόνα 2

Στα ζυμαρικά, τώρα, η πάστα με θαλασσινά πρόσφερε μια γερή δόση ιωδίου και άψογο al dente βράσιμο, αλλά τα σπαγκέτι με αβγοτάραχο είχαν ανάγκη από λίγο περισσότερο αλάτι και λίγη περισσότερη σαλτσούλα. Στο πεδίο του sushi, πάλι, τα ρολάκια teka με τόνο ήταν αξιοπρεπή, ενώ ο σολομός nigiri δεν είχε να ζηλέψει τίποτε από αυτόν που σερβίρεται στα ειδικά σουσάδικα. Δροσερή κι εύγεστη η πανακότα – ό,τι πρέπει για το τέλος ενός ψαρογεύματος.

Wine list με 30 καλά εμφιαλωμένα κρασιά, εκ των οποίων 9 και με το ποτήρι, 3 χύμα, τσίπουρα και ούζα. Εν συνόψει, καλές τιμές για φρέσκο ψάρι, μεγάλες μερίδες, χαλαρός χώρος με μουσική στη σωστή ένταση και προοπτικές για να γίνει στέκι.

Αρχιμήδους 8, Πλατεία Πλαστήρα, Παγκράτι, 2107565321. Τιμή: € 20-23.

Tips

Κάτι τσιμπάει στο Παγκράτι - εικόνα 3

Ανάμεσα στα deli υπάρχουν διάφορα περίεργα καπνιστά (γαρίδες, μυλοκόπι, χταπόδι), μαρινάτα και παστά ψαρικά αλλά και φούσκες και σπινιάλο – και θαλασσινό νερό για μαγείρεμα!

Τα ψηστικά για το ψάρι που θα πάρεις στο σπίτι είναι περίπου € 2,80 το κιλό, αλλά μπορείς να διαλέξεις όποιο ψάρι θέλεις από τον πάγκο και να το απολαύσεις στα τραπεζάκια του εστιατορίου με όλα τα κομφόρ.

Στο μπαρ μπορείτε να τσιμπολογήσετε σούσι με σάκε (ή τσίπουρο...) ή απλώς να καθίσετε να φάτε ό,τι θέλετε από τον κατάλογο με θέα στην ανοιχτή κουζίνα.

Τίποτα δεν τηγανίζεται. Όλα όσα δίνουν την αίσθηση του τηγανητού (και οι πατάτες) γίνονται στον ειδικό φούρνο-πολυεργαλείο και είναι θαυμάσια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
05/12/2025

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.