Το «Monk» επανακαθορίζει την έννοια του μπαρ

Είναι πρόκληση 180 κρασιά που μπορείς να τα πιεις στο ποτήρι, σε ένα όμορφο και cool bar-restaurant με μπρίο.

Το «Monk» επανακαθορίζει την έννοια του μπαρ

Είναι πρόκληση 180 κρασιά που μπορείς να τα πιεις στο ποτήρι, σε ένα όμορφο και cool bar-restaurant με μπρίο.

Το «Monk» επανακαθορίζει την έννοια του μπαρ - εικόνα 1

Ευτυχώς στο εμπορικό­, ιστορικό κέντρο της Αθήνας έχουν σωθεί αρκετά από τα παλιά κτίρια-διαμάντια των αρχών του προηγούμενου αιώνα, τα οποία, ανακαινισμένα πλέον, σου δίνουν μια γλυκιά εικόνα της ιστορίας της πρωτεύουσας. Το κτίριο που στεγάζει το «Monk» είναι πολύ όμορφο και σου μεταφέρει με τη μία την αρχοντιά του, αν και οι περγαμηνές του δεν έχουν διασωθεί. Αυτό που ψυλλιάζομαι, πάντως, είναι ότι το κτίριο πρέπει να υπήρξε υφασματάδικο ή εμπορικό, αν κρίνω από τη διαμόρφωσή του: είναι­ ψηλοτάβανο και γύρω από το «αίθριο» είναι διαμορφωμένο ένα ατμοσφαιρικό πατάρι με τραπέζια, απ’ όπου χαζεύεις τον πιο μπαρίστικο χώρο του ισογείου: στουλ σε πρωτότυπο σχήμα φελλού και τραπέζια σταντ, μικρά και μεγάλα­, όπου ο κόσμος κάθεται για να πιει­ και να τσιμπολογήσει, μαρμάρινο­ πάτωμα, στην πλευρά της μεγάλης μπάρας ράφια και προθήκες γεμάτες ποτά και κρασιά και στη συνέχεια η ανοιχτή κουζίνα.

Το «Monk» επανακαθορίζει την έννοια του μπαρ - εικόνα 2

Το «Monk» είναι wine bar, αλλά­ λειτουργεί ως bar-restaurant με ατμόσφαιρα χαλαρή, στο ρυθμό­ που δίνουν οι DJs με freestyle, acid jazz, bossa nova, swing, funky, soul και γενικώς groovy μουσικές. Η λίστα που έχει δημιουργήσει ο σομελιέ Βασίλης Παπαδόπουλος έχει 180 κρασιά σε 109 διαφορετικές ποικιλιακές συνθέσεις από 16 χώρες. Όλα αυτά μπορείς να τα πιεις σε ποτήρι, ενώ στη συντριπτική τους πλειονότητα έχεις τη δυνατότητα να τα δοκιμάσεις στα 75 ml ή και στα 150 ml, γεγονός που διευρύνει εντυπωσιακά τις δυνατότητες του οινικού παιχνιδιού και της εξερεύνησης με τη βοήθεια του σομελιέ. Ακόμη πιο σημαντικό όμως είναι ότι τα κρασιά φτάνουν στο ποτήρι μας σε άψογη κατάσταση και αυτό διότι συντηρούνται με το έξυπνο σύστημα Coravin, το οποίο αντλεί το κρασί από τη φιάλη, δίχως να αφαιρεθεί ο φελλός.

Εδώ λοιπόν μπορείς να χαρείς κρασιά που ξεκινούν από € 2,50 το ποτήρι και να δοκιμάσεις αν θέλεις ακριβά κρασιά (θα ήθελα πιο προσιτή τιμολόγησή τους) για ένα και μόνο ποτήρι. Η ενδιαφέρουσα κουζίνα δίνει τη δυνατότητα να τσιμπολογήσεις συνοδεύοντας το κρασί σου με μπουκιές (λουκουμάδες με φέτα, nigiri καπνιστής πέστροφας, empanada με χόρτα και τραχανά) και μπρουσκέτες ή να απολαύσεις ένα πλήρες γεύμα με πιάτα όπως το ωραίο μυλοκόπι που γεύτηκα ­αλλά και tagliata flap steak, τραχανότο με μανιτάρια και νούμπουλο, κοτόπουλο με γλυκό κρασί, γλυκοπατάτα και σταφίδες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πάσχα με την Αθήνα "στο πιάτο" στο "Olive Garden"

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "Titania" του ομίλου της H Hotels Collection, στην καρδιά της Αθήνας, μάς υποδέχεται στρώνοντας πασχαλινό τραπέζι με φόντο τη μαγευτική θέα της πόλης.

04/04/2025

Παραδοσιακό Πάσχα στο "Zohοs"

Το εστιατόριο στην καρδιά της Πλάκας στρώνει πασχαλινό τραπέζι με πιάτα που τιμούν την τελετουργία του μεζέ και της συλλογικής απόλαυσης.

"Rada": Ελληνικός μοντερνισμός σε boho-chic ρυθμούς στην Πάρο

Έχοντας κερδίσει και το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, το "Rada" παραμένει ένας από τους πιο ενδιαφέροντες πόλους έλξης των foodies στη γαστρονομική σκηνή της Πάρου.

Η larger than life ψαροταβέρνα που σε ανεβάζει στο βουνό

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μια δημοφιλής ταβέρνα που φέρνει τη θάλασσα στο πιάτο, συγκεντρώνει πιστό κοινό στην εξοχή των Βριλησσίων.

14 off-Broadway ψαροταβέρνες

Προτάσεις έξοχης θαλασσοφαγίας σε κάθε γωνιά της Αττικής.

Yaboo

Το ντιζαϊνάτο εστιατόριο του Πειραιά, δυο βήματα από την αναβιωμένη πιάτσα της οδού Δραγατσανίου και με θέα στο λιμάνι και τα πλοία του, μας σαλπάρει για ένα ταξίδι στη fun πλευρά της δημιουργικής κουζίνας, με τη βραβευμένη σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη να υπογράφει πιάτα ευρηματικά και νόστιμα, με έξυπνες παραλλαγές της ελληνικής παράδοσης.

Νέα εποχή με Νίκο Ισπυρούδη στο Lesante Cape

Ο χαρισματικός σεφ ηγήθηκε τα τελευταία χρόνια των εστιατορίων του Lesante Blu, με το Melia Fine Dining να διακρίνεται ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας.