Το «Monk» επανακαθορίζει την έννοια του μπαρ

Είναι πρόκληση 180 κρασιά που μπορείς να τα πιεις στο ποτήρι, σε ένα όμορφο και cool bar-restaurant με μπρίο.

Το «Monk» επανακαθορίζει την έννοια του μπαρ

Είναι πρόκληση 180 κρασιά που μπορείς να τα πιεις στο ποτήρι, σε ένα όμορφο και cool bar-restaurant με μπρίο.

Το «Monk» επανακαθορίζει την έννοια του μπαρ - εικόνα 1

Ευτυχώς στο εμπορικό­, ιστορικό κέντρο της Αθήνας έχουν σωθεί αρκετά από τα παλιά κτίρια-διαμάντια των αρχών του προηγούμενου αιώνα, τα οποία, ανακαινισμένα πλέον, σου δίνουν μια γλυκιά εικόνα της ιστορίας της πρωτεύουσας. Το κτίριο που στεγάζει το «Monk» είναι πολύ όμορφο και σου μεταφέρει με τη μία την αρχοντιά του, αν και οι περγαμηνές του δεν έχουν διασωθεί. Αυτό που ψυλλιάζομαι, πάντως, είναι ότι το κτίριο πρέπει να υπήρξε υφασματάδικο ή εμπορικό, αν κρίνω από τη διαμόρφωσή του: είναι­ ψηλοτάβανο και γύρω από το «αίθριο» είναι διαμορφωμένο ένα ατμοσφαιρικό πατάρι με τραπέζια, απ’ όπου χαζεύεις τον πιο μπαρίστικο χώρο του ισογείου: στουλ σε πρωτότυπο σχήμα φελλού και τραπέζια σταντ, μικρά και μεγάλα­, όπου ο κόσμος κάθεται για να πιει­ και να τσιμπολογήσει, μαρμάρινο­ πάτωμα, στην πλευρά της μεγάλης μπάρας ράφια και προθήκες γεμάτες ποτά και κρασιά και στη συνέχεια η ανοιχτή κουζίνα.

Το «Monk» επανακαθορίζει την έννοια του μπαρ - εικόνα 2

Το «Monk» είναι wine bar, αλλά­ λειτουργεί ως bar-restaurant με ατμόσφαιρα χαλαρή, στο ρυθμό­ που δίνουν οι DJs με freestyle, acid jazz, bossa nova, swing, funky, soul και γενικώς groovy μουσικές. Η λίστα που έχει δημιουργήσει ο σομελιέ Βασίλης Παπαδόπουλος έχει 180 κρασιά σε 109 διαφορετικές ποικιλιακές συνθέσεις από 16 χώρες. Όλα αυτά μπορείς να τα πιεις σε ποτήρι, ενώ στη συντριπτική τους πλειονότητα έχεις τη δυνατότητα να τα δοκιμάσεις στα 75 ml ή και στα 150 ml, γεγονός που διευρύνει εντυπωσιακά τις δυνατότητες του οινικού παιχνιδιού και της εξερεύνησης με τη βοήθεια του σομελιέ. Ακόμη πιο σημαντικό όμως είναι ότι τα κρασιά φτάνουν στο ποτήρι μας σε άψογη κατάσταση και αυτό διότι συντηρούνται με το έξυπνο σύστημα Coravin, το οποίο αντλεί το κρασί από τη φιάλη, δίχως να αφαιρεθεί ο φελλός.

Εδώ λοιπόν μπορείς να χαρείς κρασιά που ξεκινούν από € 2,50 το ποτήρι και να δοκιμάσεις αν θέλεις ακριβά κρασιά (θα ήθελα πιο προσιτή τιμολόγησή τους) για ένα και μόνο ποτήρι. Η ενδιαφέρουσα κουζίνα δίνει τη δυνατότητα να τσιμπολογήσεις συνοδεύοντας το κρασί σου με μπουκιές (λουκουμάδες με φέτα, nigiri καπνιστής πέστροφας, empanada με χόρτα και τραχανά) και μπρουσκέτες ή να απολαύσεις ένα πλήρες γεύμα με πιάτα όπως το ωραίο μυλοκόπι που γεύτηκα ­αλλά και tagliata flap steak, τραχανότο με μανιτάρια και νούμπουλο, κοτόπουλο με γλυκό κρασί, γλυκοπατάτα και σταφίδες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tudor Hall

Ο Αστέριος Κουστούδης και ο Νίκος Λειβαδιάς ανεβάζουν το αριστοκρατικό ρεστοράν του ξενοδοχείου "King George" σε νέα ύψη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
24/12/2025

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.