«Πλατεία Θεάτρου...»: Σύγχρονοι μεζέδες και παλιά δαντέλα

Ένα καινούργιο μουσικό μεζεδοπωλείο με πολύ αξιόλογα καθημερινά εναλλασσόμενα σχήματα και ρετρό αύρα μόλις άνοιξε στην Πλατεία Θεάτρου.

«Πλατεία Θεάτρου...»: Σύγχρονοι μεζέδες και παλιά δαντέλα

Διάφορα αντικείμενα που μαζεύτηκαν από παλαιοπωλεία, κόκκινα και μπλε χρώματα, χρυσές λεπτομέρειες στις ταπετσαρίες, καπελάκια με κρόσσια στα φωτιστικά, κηροπήγια και τραπέζια με μπορντούρα από κορνίζες φτιάχνουν ρετρό σκηνικό σε αυτό το καινούργιο και ταυτόχρονα αντικέ μουσικό μεζεδοπωλείο του κέντρου. Το... όνομα και πράγμα «Πλατεία Θεάτρου…» ανοίγει από το μεσημέρι, προτείνοντας ελληνικούς μεζέδες και πιάτα, θαλασσινά και στεριανά, με σύγχρονη παρουσίαση, ανάμεσα στα οποία συναντά κανείς από μια παραλλαγή του καγιανά με αβγό ποσέ, σύγκλινο και ρατατούι λαχανικό κι έναν άλλου τύπου λαχανοντολμά με ριζότο αρνιού αβγολέμονο μέχρι μια φάβα με χοιρινό λουκάνικο, πορτοκάλι και σταμναγκάθι. Εναλλασσόμενοι μουσικοί αναλαμβάνουν να γεμίζουν τα βράδια, ανάλογα με την ημέρα, με ρεμπέτικα, παλιά λαϊκά –αυστηρά μέχρι το ’60– και νησιώτικα τραγούδια. Έχουν σκοπό να το κρατάνε μέχρι τις 3 π.μ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
01/05/2024

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.