«Πλατεία Θεάτρου...»: Σύγχρονοι μεζέδες και παλιά δαντέλα

Ένα καινούργιο μουσικό μεζεδοπωλείο με πολύ αξιόλογα καθημερινά εναλλασσόμενα σχήματα και ρετρό αύρα μόλις άνοιξε στην Πλατεία Θεάτρου.

«Πλατεία Θεάτρου...»: Σύγχρονοι μεζέδες και παλιά δαντέλα

Διάφορα αντικείμενα που μαζεύτηκαν από παλαιοπωλεία, κόκκινα και μπλε χρώματα, χρυσές λεπτομέρειες στις ταπετσαρίες, καπελάκια με κρόσσια στα φωτιστικά, κηροπήγια και τραπέζια με μπορντούρα από κορνίζες φτιάχνουν ρετρό σκηνικό σε αυτό το καινούργιο και ταυτόχρονα αντικέ μουσικό μεζεδοπωλείο του κέντρου. Το... όνομα και πράγμα «Πλατεία Θεάτρου…» ανοίγει από το μεσημέρι, προτείνοντας ελληνικούς μεζέδες και πιάτα, θαλασσινά και στεριανά, με σύγχρονη παρουσίαση, ανάμεσα στα οποία συναντά κανείς από μια παραλλαγή του καγιανά με αβγό ποσέ, σύγκλινο και ρατατούι λαχανικό κι έναν άλλου τύπου λαχανοντολμά με ριζότο αρνιού αβγολέμονο μέχρι μια φάβα με χοιρινό λουκάνικο, πορτοκάλι και σταμναγκάθι. Εναλλασσόμενοι μουσικοί αναλαμβάνουν να γεμίζουν τα βράδια, ανάλογα με την ημέρα, με ρεμπέτικα, παλιά λαϊκά –αυστηρά μέχρι το ’60– και νησιώτικα τραγούδια. Έχουν σκοπό να το κρατάνε μέχρι τις 3 π.μ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Φαγητό μετά μουσικής: 8 στέκια για όλες τις ορέξεις

Όποιο κι αν είναι το μουσικό είδος που σας ανοίγει την όρεξη, θα το βρείτε στις παραδοσιακές ταβέρνες, στα ατμοσφαιρικά εστιατόρια και στα θεαματικά καμπαρέ της πόλης, που παντρεύουν στη σάλα τους νοστιμιά και διασκέδαση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
03/02/2023

Σύγχρονη γαστρονομία με θέα στο "The Stanley Hotel"

Οι ολοκληρωμένες γαστρονομικές προτάσεις του ιστορικού ξενοδοχείου, με την υπογραφή σεφ Κωνσταντίνου Φιλιππόπουλου, έχουν σύγχρονο πρόσημο και ατού την εντυπωσιακή θέα από την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό ως τον Πειραιά, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Πάρνηθα.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίνει γευστικά μαθήματα εξωστρέφειας

Με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ως τιμώμενης Περιφέρειας, στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, ο κ. Σωτήρης Μπάτος, Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μιλά στο "α" για την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και της μακεδονικής κουζίνας.

Όλυμπος Νάουσα/ Θεσσαλονίκη

Το πιο εμβληματικό ίσως εστιατόριο της Ελλάδας, το γαστρονομικό τοπόσημο της Θεσσαλονίκης, επανέρχεται μετά το κλείσιμό του το 1994 με φινέτσα και αρχοντιά. Η μοντέρνα ελληνική κουζίνα του Δημήτρη Τασιούλα τέρπει.

Long read: Το χειμωνιάτικο Πήλιο της Ελένης Ψυχούλη | που θα φάτε παραδοσιακά στα τουριστικά και μη χωριά

Σε μια εποχή που ο τουρισμός αποζητά την επιστροφή στην αυθεντικότητα και την ανάγκη να ζήσεις σαν ντόπιος ένα μέρος που γνωρίζεις, το Πήλιο είναι ο ιδανικός προορισμός. Αν σχεδιάζετε τριήμερο για Καθαρά Δευτέρα σας ετοιμάσαμε τον ιδανικό οδηγό.

Στο "Balthazar" (και) για το "Penthouse"

Νέος χώρος στο δημοφιλές bar restaurant της Τσόχα αλλά και ένα ακόμη πολλά υποσχόμενο project για τη νεότερη γενιά της οικογένειας Πιτσιλή.

Ξεκινά η 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ - The Greek Fine Food Exhibiion

Το προσεχές Σάββατο ανοίγει τις πύλες της η γνωστή έκθεση τροφίμων και ποτών.