5 αφορμές για οινική βόλτα

Ο Δεκέμβριος μπαίνει με κρασί! Μπορεί να είναι αφιέρωμα σε κάποια συγκεκριμένη ποικιλία, ένας ενορχηστρωμένος συνδυασμός φαγητού και κρασιού ή ένα ποτήρι –σε σόλο περφόρμανς– μετά το γραφείο: ιδού πέντε ιδέες για τετ α τετ, αυτές τις μέρες, με τους αμπελώνες της Ελλάδας και του κόσμου.

5 αφορμές για οινική βόλτα

Ο Δεκέμβριος μπαίνει με κρασί! Μπορεί να είναι αφιέρωμα σε κάποια συγκεκριμένη ποικιλία, ένας ενορχηστρωμένος συνδυασμός φαγητού και κρασιού ή ένα ποτήρι –σε σόλο περφόρμανς– μετά το γραφείο: ιδού πέντε ιδέες για τετ α τετ, αυτές τις μέρες, με τους αμπελώνες της Ελλάδας και του κόσμου.

Νέα wine list στο «Monk»

5 αφορμές για οινική βόλτα - εικόνα 1

Την Πέμπτη 1/12 κάνει πρεμιέρα η νέα λίστα του «Μοναχού» της οδού Καρόρη, πάντα με την υπογραφή του σομελιέ Βασίλη Παπαδόπουλου. Για να βάλουμε τα πράγματα σε αριθμητική βάση, μιλάμε για 16 διαφορετικές χώρες, 136 διαφορετικά οινοποιεία και 109 διαφορετικές ποικιλίες κρασιού. Οποιαδήποτε από τις 180 ετικέτες μπορείτε να τη δοκιμάσετε στα 75 ή στα 150 ml, με τις τιμές να κυμαίνονται από € 2,50 έως € 90 το ποτήρι.

Κτήμα Λυραράκη στο «Simul

5 αφορμές για οινική βόλτα - εικόνα 2

Την Πέμπτη 1/12 (9 μ.μ.) το εστιατόριο του Κολωνακίου εστιάζει στα κρασιά του Κτήματος­ Λυραράκη. Πέντε ετικέτες του κρητικού οινοποιείου (Zazazu, Legacy λευκό και ροζέ, Μανδηλάρι Αμπελώνας Πλακούρα και Μαλβαζία) θα ζευγαρώσουν στο ειδικό για τη βραδιά μενού (€ 40 το άτομο) με ισάριθμα πιάτα με δημιουργικό χαρακτήρα του σεφ Νίκου Θωμά.

Wine Project στο «Collage»

5 αφορμές για οινική βόλτα - εικόνα 3

Τα βράδια της Παρασκευής στο καλόγουστο all day «Collage» της οδού Καπνικαρέας αφιερώνονται στο κρασί. Το «Wine Project» του, που μας δίνει τακτικό ραντεβού από τις 8.30 μ.μ., συνδυάζει τρεις ετικέτες και τρία πιάτα (ορεκτικό, κυρίως πιάτο και γλυκό στην πολύ καλή τιμή των € 23 το άτομο). Το επόμενο ραντεβού είναι την Παρασκευή 2/12 με το Κτήμα κυρ-Γιάννη.

Chardonnay στο «Κοοl Life»

5 αφορμές για οινική βόλτα - εικόνα 4

To Σάββατο 3/12, στο bar-restaurant του «Life Gallery» στην Εκάλη μπαίνει σε εορταστικό mood με ένα ενδιαφέρον pairing: στο μενού (€ 30 ανά άτομο) της βραδιάς, που ξεκινά στις 7.30 μ.μ., τρία Chardonnay με διαφορετικά προφίλ, από τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και την Ελλάδα, τα οποία έχει επιλέξει ο βραβευμένος σομελιέ Νικόλας Γιαννόπουλος, συνδυάζονται με fingerfood με την υπογραφή του Αλέξανδρου Τσοτίνη.

Ήπειρος και Θεσσαλία στο «Zampano»

5 αφορμές για οινική βόλτα - εικόνα 5

Ο κύκλος οινογνωσιών αφιερωμένων στις αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας, ή αλλιώς ΠΟΠ Up Nights, του cosy χώρου στου Ψυρρή επιστρέφει στις 7/12 (8.30 μ.μ.). Τέσσερα πιάτα της Χρύσας Κατάκη φλερτάρουν με κρασιά από την Ήπειρο και τη Θεσσαλία (ΠΟΠ Ζίτσα του οινοποιείου Ζοίνος, ΠΟΠ Αγχίαλος της Κτήματος Τιμπαλέξη, ΠΟΠ Ραψάνη του Κτήματος Ντούγκος και ΠΟΠ Μεσενικόλα του Κτήματος Καραμήτρος). Μενου στα € 25 το άτομο.

Περισσότερες πληροφορίες

Monk

Καρόρη 4, Πλ. Αγίας Ειρήνης, κέντρο
  • Εστιατόρια

Zampano

Σαρρή 18, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Simul

Υψηλάντου 63, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
25/04/2024

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.