«Ψαράδες»: Ψαροφαγία with a twist

Καλαίσθητο και χαλαρό μαγαζί, με νόστιμα πιάτα που ­ξεφεύγουν από τα κλασικά της ψαροταβέρνας, οι «Ψαράδες» δεν έχουν κερδίσει τυχαία το στοίχημα στο Παλαιό Φάληρο.

«Ψαράδες»: Ψαροφαγία with a twist

Καλαίσθητο και χαλαρό μαγαζί, με νόστιμα πιάτα που ­ξεφεύγουν από τα κλασικά της ψαροταβέρνας, οι «Ψαράδες» δεν έχουν κερδίσει τυχαία το στοίχημα στο Παλαιό Φάληρο.

«Ψαράδες»: Ψαροφαγία with a twist - εικόνα 1

Δευτέρα βράδυ και στους «Ψαράδες» δεν έπεφτε καρφίτσα. ­Πολύ καλαίσθητος και χαλαρός ο χώρος, με άπλα ανάμεσα στα τραπέζια και την κυριαρχία του λευκού να συνδυάζεται με πολύ όμορφα τιρκουάζ γυάλινα αντικείμενα –ορισμένα εκ των οποίων vintage, όπως οι παγωνιέρες του ’40–, ράφια με σύρμα και μοντέρνα φωτιστικά. Όσο για τη μουσική συνοδεία, μπαλάντες, blues αλλά και jazz κομμάτια. Αφήνοντας στην άκρη τα αυτονόητα (δηλαδή τα ολόφρεσκα ψάρια, την καλή σχάρα και το τηγάνι), ο νεαρός σεφ Βασίλης Τσατσάκης ξεκίνησε ορμητικά­, με πιάτα που απέχουν πολύ από τα κλασικά της ψαροταβέρνας. Χωρίς να αλλάζει γραμμή πλεύσης, στην ουσία ραφινάρει με τον καιρό τις δημιουργίες του και σιγουρεύει την τεχνική του.

«Ψαράδες»: Ψαροφαγία with a twist - εικόνα 2

Ορεκτικός, φίνα ξινάλμυρος μεζές η μους λευκού ταραμά με κρίταμο τουρσί και φρέσκο κρεμμυδάκι. Το ταρτάρ τσιπούρας, πάλι, είναι μια λεπτή γεύση που αποκτάει την απαραίτητη ένταση από τα συνοδευτικά αβγά χελιδονόψαρου και το λάδι καπνιστής πάπρικας. Το καρπάτσιο τόνου μαριναρισμένο σε λάιμ κι ελαιόλαδο έχει για γαρνιτούρα αποξηραμένα βρώσιμα άνθη, λευκό και μαύρο σουσάμι, που προσθέτει ενδιαφέρουσα υφή σε ένα κατά τα άλλα χαμηλόφωνο έδεσμα. Εξαιρετική γεύση και τεχνική στο κριθαρότο με σουπιά με το μελάνι της μαζί με τρίμμα αβγοτάραχου για γαρνιτούρα: ένα πεντανόστιμο πιάτο γεμάτο ιώδιο, με κομματάκια γλυκιάς και μαστιχωτής σουπιάς και το αβγοτάραχο να προσθέτει δυνατούς αρωματικούς τόνους και στιβαρές γευστικές νότες. Το σαγανάκι γαρίδας στο φούρνο με νιώτικο τυρί­ θα κέρδιζε πόντους αν οι γαρίδες ήταν πιο ζουμερές και το τυρί ακουγόταν περισσότερο.

«Ψαράδες»: Ψαροφαγία with a twist - εικόνα 3

Καινούργιο πιάτο το ψητό καλαμάρι γεμιστό με φρέσκο τόνο κι εύγεστη σος λαδολέμονο: ένας ενδιαφέρων, λιτός συνδυασμός που πιστεύουμε πως έχει μέλλον. Άλλο ένα πιάτο με φρέσκο τόνο –πρόκειται για ένα υλικό­ που αγαπάει ο σεφ– το παστίτσιο με ελαφριά κρέμα αντί για μπεσαμέλ. μια απλή απόδοση της κλασικής συνταγής, την οποία θα εκτιμήσουν οι οπαδοί της λιτής μαγειρικής. Ελαφρύ και κομψό πιάτο η πεσκανδρίτσα φρικασέ με σταμναγκάθι και αγκιναράκια μαζί με φρέσκια λεμονάτη λευκή σάλτσα. Για το τέλος διαλέξαμε την πάβλοβα με φρούτα του δάσους και κρέμα λεμόνι – ο σεφ προτιμάει την ιταλική του μαρέγκα μάλλον τραγανή παρά μαστιχωτή. Σημειώστε, τέλος, ότι στους «Ψαράδες» προσφέρουν πολλά επιλεγμένα αποστάγματα, τσίπουρα και ούζα, ενώ το σέρβις είναι ευγενικό και γρήγορο.

Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο, 2109414888. Τιμή: € 25-30.

Περισσότερες πληροφορίες

Ψαράδες

Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αφιέρωμα: Ταβέρνες και εστιατόρια για την Τσικνοπέμπτη

Από παραδοσιακές ταβέρνες και μοντέρνα steak restos μέχρι σταθερά upscale στέκια κρεατοφαγίας και σουβλατζίδικα με οινικές αναζητήσεις: από όλα εκείνα τα σημεία της πόλης, δηλαδή, που τιμούν στο κρέας σε όλες τις μορφές του και ετοιμάζονται να μας υποδεχτούν για την Τσικνοπέμπτη, ανάβοντας τα κάρβουνα και προετοιμάζοντας τις σχάρες τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/03/2024

To Dine Athens επιστρέφει

To Restaurant Week της Αθήνας επανέρχεται για 8η χρονιά.

4 παλιές ψαροταβέρνες της Αττικής - αφορμή για εκδρομή που αξίζει να κρατήσεις μυστικό

Ταβερνάκια με προσωπικότητα σε γραφικούς προορισμούς, τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά από την πόλη.

Νέος executive chef, νέα μενού και νέες γαστρονομικές εμπειρίες στο "Rooftop" του "St. George Lycabettus"

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, μεταξύ άλλων, τη γευστική εμπειρία "Dome dining" μέσα σε ένα "Bubble" περιβάλλον με φόντο όλη την Αθήνα.

Ο Παύλος Κυριάκης είναι ο νέος executive chef στο 'Elaia' του 'Kapsaliana Village'

Αλλαγή σκυτάλης στο βραβευμένο εστιατόριο του κρητικού χωριού-ξενοδοχείου.

"Lesante Cape": Η ελληνική φιλοξενία συναντά την υψηλή γαστρονομία μέσα από τις δημιουργίες του Σταύρου Υφαντίδη

Το πιο πρόσφατο εγχείρημα της Lesante Collection στη Ζάκυνθο βάζει τη γεύση στο επίκεντρο αντλώντας έμπνευση από την ελληνική παράδοση.

Τι σημαίνει να είσαι σεφ-πατρόν στην εστιατορική Αθήνα του τώρα

Άνταμ Κοντοβάς, Δήμος Σαμουράκης και Χάρης Νικολούζος μιλούν για την απόφαση να ανοίξουν το δικό τους εστιατόριο.