«Ψαράδες»: Ψαροφαγία with a twist

Καλαίσθητο και χαλαρό μαγαζί, με νόστιμα πιάτα που ­ξεφεύγουν από τα κλασικά της ψαροταβέρνας, οι «Ψαράδες» δεν έχουν κερδίσει τυχαία το στοίχημα στο Παλαιό Φάληρο.

«Ψαράδες»: Ψαροφαγία with a twist

Καλαίσθητο και χαλαρό μαγαζί, με νόστιμα πιάτα που ­ξεφεύγουν από τα κλασικά της ψαροταβέρνας, οι «Ψαράδες» δεν έχουν κερδίσει τυχαία το στοίχημα στο Παλαιό Φάληρο.

«Ψαράδες»: Ψαροφαγία with a twist - εικόνα 1

Δευτέρα βράδυ και στους «Ψαράδες» δεν έπεφτε καρφίτσα. ­Πολύ καλαίσθητος και χαλαρός ο χώρος, με άπλα ανάμεσα στα τραπέζια και την κυριαρχία του λευκού να συνδυάζεται με πολύ όμορφα τιρκουάζ γυάλινα αντικείμενα –ορισμένα εκ των οποίων vintage, όπως οι παγωνιέρες του ’40–, ράφια με σύρμα και μοντέρνα φωτιστικά. Όσο για τη μουσική συνοδεία, μπαλάντες, blues αλλά και jazz κομμάτια. Αφήνοντας στην άκρη τα αυτονόητα (δηλαδή τα ολόφρεσκα ψάρια, την καλή σχάρα και το τηγάνι), ο νεαρός σεφ Βασίλης Τσατσάκης ξεκίνησε ορμητικά­, με πιάτα που απέχουν πολύ από τα κλασικά της ψαροταβέρνας. Χωρίς να αλλάζει γραμμή πλεύσης, στην ουσία ραφινάρει με τον καιρό τις δημιουργίες του και σιγουρεύει την τεχνική του.

«Ψαράδες»: Ψαροφαγία with a twist - εικόνα 2

Ορεκτικός, φίνα ξινάλμυρος μεζές η μους λευκού ταραμά με κρίταμο τουρσί και φρέσκο κρεμμυδάκι. Το ταρτάρ τσιπούρας, πάλι, είναι μια λεπτή γεύση που αποκτάει την απαραίτητη ένταση από τα συνοδευτικά αβγά χελιδονόψαρου και το λάδι καπνιστής πάπρικας. Το καρπάτσιο τόνου μαριναρισμένο σε λάιμ κι ελαιόλαδο έχει για γαρνιτούρα αποξηραμένα βρώσιμα άνθη, λευκό και μαύρο σουσάμι, που προσθέτει ενδιαφέρουσα υφή σε ένα κατά τα άλλα χαμηλόφωνο έδεσμα. Εξαιρετική γεύση και τεχνική στο κριθαρότο με σουπιά με το μελάνι της μαζί με τρίμμα αβγοτάραχου για γαρνιτούρα: ένα πεντανόστιμο πιάτο γεμάτο ιώδιο, με κομματάκια γλυκιάς και μαστιχωτής σουπιάς και το αβγοτάραχο να προσθέτει δυνατούς αρωματικούς τόνους και στιβαρές γευστικές νότες. Το σαγανάκι γαρίδας στο φούρνο με νιώτικο τυρί­ θα κέρδιζε πόντους αν οι γαρίδες ήταν πιο ζουμερές και το τυρί ακουγόταν περισσότερο.

«Ψαράδες»: Ψαροφαγία with a twist - εικόνα 3

Καινούργιο πιάτο το ψητό καλαμάρι γεμιστό με φρέσκο τόνο κι εύγεστη σος λαδολέμονο: ένας ενδιαφέρων, λιτός συνδυασμός που πιστεύουμε πως έχει μέλλον. Άλλο ένα πιάτο με φρέσκο τόνο –πρόκειται για ένα υλικό­ που αγαπάει ο σεφ– το παστίτσιο με ελαφριά κρέμα αντί για μπεσαμέλ. μια απλή απόδοση της κλασικής συνταγής, την οποία θα εκτιμήσουν οι οπαδοί της λιτής μαγειρικής. Ελαφρύ και κομψό πιάτο η πεσκανδρίτσα φρικασέ με σταμναγκάθι και αγκιναράκια μαζί με φρέσκια λεμονάτη λευκή σάλτσα. Για το τέλος διαλέξαμε την πάβλοβα με φρούτα του δάσους και κρέμα λεμόνι – ο σεφ προτιμάει την ιταλική του μαρέγκα μάλλον τραγανή παρά μαστιχωτή. Σημειώστε, τέλος, ότι στους «Ψαράδες» προσφέρουν πολλά επιλεγμένα αποστάγματα, τσίπουρα και ούζα, ενώ το σέρβις είναι ευγενικό και γρήγορο.

Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο, 2109414888. Τιμή: € 25-30.

Περισσότερες πληροφορίες

Ψαράδες

Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι "τρέχει" με τα ζαχαροπλαστεία

Η Managing Director της "La Liste", Helen Pietrini, μιλά στο "α" για το παρόν και το μέλλον της ζαχαροπλαστικής με αφορμή την πρώτη διεθνή λίστα – οδηγό για ζαχαροπλαστεία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
04/10/2022

Ο "Κόλλιας" επιστρέφει!

Ο "Κόλλιας" έχει γράψει ιστορία, έχει αφήσει εποχή στον Πειραιά και την Αθήνα. Σε λίγο θα τον χαιρόμαστε στη Γλυφάδα.

Εσύ πού θα δώσεις τους φετινούς… Χρυσούς Σκούφους σου;

Γίνε κι εσύ αξιολογητής στο Βραβείο Κοινού των Χρυσών Σκούφων 2023 και ζήσε μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.

Η Αναπαύσεως πιο "ζωντανή" από ποτέ

Γίνονται πραγματάκια στο Μετς και η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τα πιο ενδιαφέροντα σημεία στο δημοφιλέστερο δρόμο της γειτονιάς.

EU Rice: Υπάρχει ελληνικό ρύζι και το θέλουμε (περισσότερο)

Αν και το ελληνικό ρύζι θεωρείται εξαιρετικής ποιότητας, όλα δείχνουν πως κανένας δεν γνωρίζει τίποτε για αυτό. Δεν χρειάζεται να το γκουγκλάρετε, έχουμε όλες τις απαντήσεις για τον κρυμμένο μας γαστρονομικό θησαυρό.

Ο Δημήτρης Γεωργόπουλος δεν είναι ο ζαχαροπλάστης που έχεις συνηθίσει

Ο pastry chef πίσω από την επιτυχία του "Ρεσιτάλ" μιλά στο Αθηνόραμα.