Τίτλοι τέλους για το «Abovo»

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που έλεγαν ότι το γνωστό εστιατόριο δεν θα ξανανοίξει με τη νέα σεζόν.

Τίτλοι τέλους για το «Abovo»

To «Αbovo» κέρδισε τις εντυπώσεις σχεδόν με το που άνοιξε, το 2011, σε ένα στιλάτο dark «μπαλκόνι» στο Κεφαλάρι· ήταν τότε ένα από τα πιο ελπιδοφόρα openings της σεζόν. Με τον Μιχάλη Νουρλόγλου να ραφινάρει και να εξελίσσει τη γαστρονομική του πρόταση, λίγα χρόνια μετά, το 2014, μπήκε με το σπαθί του κι ένα συνδυασμό καλαισθησίας, τεχνικής και νοστιμιάς στο team των Χρυσών Σκούφων. Πέρυσι, μετά από διακοπή κάποιων μηνών, άφησε τα βόρεια προάστια και μετεγκαταστάθηκε στο Κολωνάκι, για να συνεχίσει την πορεία του σε πιο κεντρικό πόστο. Δυστυχώς η τελευταία, στην προκειμένη αποδείχτηκε βραχύβια, μια που επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που έλεγαν ότι δεν θα ξανανοίξει τις πόρτες του αυτό το Σεπτέμβριο: το εστιατόριο έκλεισε τελικά, οριστικά από ότι φαίνεται αυτή τη φορά, τον κύκλο του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/10/2025

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.