Kirki & Pirki: Το ζυθο-ντουέτο του καλοκαιριού

Είναι όντως δυναμικό ζευγάρι. Δροσιστικό κι εκλεκτικό.

Kirki & Pirki: Το ζυθο-ντουέτο του καλοκαιριού

Είναι όντως δυναμικό ζευγάρι. Δροσιστικό κι εκλεκτικό. Ελληνικές, χειροποίητες, απαστερίωτες και αφιλτράριστες, η Kirki και η Pikri, που παράγονται σε μικρές ποσότητες στη Χαλκίδα, παρά το νεαρόν της ηλικίας τους, έχουν ήδη αποκτήσει ειδικό βάρος στις ψαγμένες ζυθο-λίστες της πόλης. Με παρουσία στις hip αθηναϊκές μπάρες και στα πιο ζωντανά κι ιδιαίτερα εστιατόρια, ήδη από τις ετικέτες τους σε βάζουν στην κουλτούρα και την αισθητική της hand crafted μπίρας. Η Kirki, pale ale (5,6% αλκοόλ) που επαναζυμώνεται στη φιάλη, έχει σκοπό να σας αποπλανήσει –η ετικέτα δεν γράφει τυχαία «Break the Spell»!– με μια αγαστή ισορροπία της πικράδας του λυκίσκου με τη γλυκύτητα της βύνης και την οξύτητα της μαγιάς κι αρώματα γήινα, με νότες ανθών και εσπεριδοειδών.

Όσο για την Pikri, δηλώνει εξαρχής τις προθέσεις της. Ανοιχτόχρωμη, φυσικά θολή, με 5,7% αλκοόλ, η εξαιρετική αυτή India pale ale, η οποία επαναζυμώνεται επίσης στη φιάλη, φτιαγμένη με δύο κορυφαίους λυκίσκους, ακτινοβολεί φρεσκάδα, αρώματα εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων και έχει τη γοητευτικά πικρή επίγευση που χαρακτηρίζει τις IPA οι οποίες, σημειωτέον, ανεβαίνουν όλο και περισσότερο στις προτιμήσεις του παγκόσμιου κοινού. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν αυτό το καλοκαίρι να γίνει η… πικρή μικρή σας αγάπη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.