Είναι όντως δυναμικό ζευγάρι. Δροσιστικό κι εκλεκτικό. Ελληνικές, χειροποίητες, απαστερίωτες και αφιλτράριστες, η Kirki και η Pikri, που παράγονται σε μικρές ποσότητες στη Χαλκίδα, παρά το νεαρόν της ηλικίας τους, έχουν ήδη αποκτήσει ειδικό βάρος στις ψαγμένες ζυθο-λίστες της πόλης. Με παρουσία στις hip αθηναϊκές μπάρες και στα πιο ζωντανά κι ιδιαίτερα εστιατόρια, ήδη από τις ετικέτες τους σε βάζουν στην κουλτούρα και την αισθητική της hand crafted μπίρας. Η Kirki, pale ale (5,6% αλκοόλ) που επαναζυμώνεται στη φιάλη, έχει σκοπό να σας αποπλανήσει –η ετικέτα δεν γράφει τυχαία «Break the Spell»!– με μια αγαστή ισορροπία της πικράδας του λυκίσκου με τη γλυκύτητα της βύνης και την οξύτητα της μαγιάς κι αρώματα γήινα, με νότες ανθών και εσπεριδοειδών.
Όσο για την Pikri, δηλώνει εξαρχής τις προθέσεις της. Ανοιχτόχρωμη, φυσικά θολή, με 5,7% αλκοόλ, η εξαιρετική αυτή India pale ale, η οποία επαναζυμώνεται επίσης στη φιάλη, φτιαγμένη με δύο κορυφαίους λυκίσκους, ακτινοβολεί φρεσκάδα, αρώματα εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων και έχει τη γοητευτικά πικρή επίγευση που χαρακτηρίζει τις IPA οι οποίες, σημειωτέον, ανεβαίνουν όλο και περισσότερο στις προτιμήσεις του παγκόσμιου κοινού. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν αυτό το καλοκαίρι να γίνει η… πικρή μικρή σας αγάπη.