Kirki & Pirki: Το ζυθο-ντουέτο του καλοκαιριού

Είναι όντως δυναμικό ζευγάρι. Δροσιστικό κι εκλεκτικό.

Kirki & Pirki: Το ζυθο-ντουέτο του καλοκαιριού

Είναι όντως δυναμικό ζευγάρι. Δροσιστικό κι εκλεκτικό. Ελληνικές, χειροποίητες, απαστερίωτες και αφιλτράριστες, η Kirki και η Pikri, που παράγονται σε μικρές ποσότητες στη Χαλκίδα, παρά το νεαρόν της ηλικίας τους, έχουν ήδη αποκτήσει ειδικό βάρος στις ψαγμένες ζυθο-λίστες της πόλης. Με παρουσία στις hip αθηναϊκές μπάρες και στα πιο ζωντανά κι ιδιαίτερα εστιατόρια, ήδη από τις ετικέτες τους σε βάζουν στην κουλτούρα και την αισθητική της hand crafted μπίρας. Η Kirki, pale ale (5,6% αλκοόλ) που επαναζυμώνεται στη φιάλη, έχει σκοπό να σας αποπλανήσει –η ετικέτα δεν γράφει τυχαία «Break the Spell»!– με μια αγαστή ισορροπία της πικράδας του λυκίσκου με τη γλυκύτητα της βύνης και την οξύτητα της μαγιάς κι αρώματα γήινα, με νότες ανθών και εσπεριδοειδών.

Όσο για την Pikri, δηλώνει εξαρχής τις προθέσεις της. Ανοιχτόχρωμη, φυσικά θολή, με 5,7% αλκοόλ, η εξαιρετική αυτή India pale ale, η οποία επαναζυμώνεται επίσης στη φιάλη, φτιαγμένη με δύο κορυφαίους λυκίσκους, ακτινοβολεί φρεσκάδα, αρώματα εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων και έχει τη γοητευτικά πικρή επίγευση που χαρακτηρίζει τις IPA οι οποίες, σημειωτέον, ανεβαίνουν όλο και περισσότερο στις προτιμήσεις του παγκόσμιου κοινού. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν αυτό το καλοκαίρι να γίνει η… πικρή μικρή σας αγάπη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.