«Ε/Γ Ταξιδεύοντας… στα βόρεια»: Φρεσκάδα στο πιάτο και ατμόσφαιρα γειτονιάς

Ψαγμένοι ψαρομεζέδες και ιδιαίτερες θαλασσινές γεύσεις σε μια δροσερή βεράντα της Νέας Ερυθραίας.

«Ε/Γ Ταξιδεύοντας… στα βόρεια»: Φρεσκάδα στο πιάτο και ατμόσφαιρα γειτονιάς

Ψαγμένοι ψαρομεζέδες και ιδιαίτερες θαλασσινές γεύσεις σε μια δροσερή βεράντα της Νέας Ερυθραίας.

«Ε/Γ Ταξιδεύοντας… στα βόρεια»: Φρεσκάδα στο πιάτο και ατμόσφαιρα γειτονιάς - εικόνα 1

Έδεσε για τα καλά στις προτιμήσεις των ψαροφάγων των βορείων προαστίων η ψαροταβέρνα «Ε/Γ Ταξιδεύοντας… στα Βόρεια», αδελφό μαγαζί της ταβέρνας «Ε/Γ Ταξιδεύοντας» κάτω στο Κερατσίνι που απέκτησε φήμη για τους αλλιώτικους ψαρομεζέδες και τα ολόφρεσκα ψάρια της.

Ήσυχη και απλή η διακόσμηση, με το λευκό να παίζει παντού, δροσερή σκεπαστή βεράντα περιτριγυρισμένη από πράσινο μ’ ένα ξύλινο ντεκ, μια τεράστια ασπρόμαυρη φωτογραφία του παλιού λιμανιού της Μυκόνου από το 1960 στη σάλα, αυθεντικά πυροφάνια για φωτιστικά και ευπρόσδεκτη ατμόσφαιρα γειτονιάς. Ο κατάλογος είναι... φιλικός προς το χρήστη και περιλαμβάνει γύρω στα είκοσι και κάτι πιάτα, μεζέδες στο τηγάνι, όστρακα, σαλάτες, ζυμαρικά, αλοιφές, αλίπαστα, ολόφρεσκα ψαρικά στη βιτρίνα –το μότο του μαγαζιού είναι «τα αμέσως πιο φρέσκα κολυμπάνε στη θάλασσα…»–, ενώ υπάρχουν και περίπου 30 ετικέτες τσίπουρου και επιλεγμένα εμφιαλωμένα κρασιά.

«Ε/Γ Ταξιδεύοντας… στα βόρεια»: Φρεσκάδα στο πιάτο και ατμόσφαιρα γειτονιάς - εικόνα 2

Ξεκινήσαμε με δύο πιάτα μάλλον ασυνήθιστα για ψαροταβέρνα: τα ψητά στρείδια αρωματισμένα με σκόρδο και λεμόνι και φρέσκο βούτυρο που τους πήγαινε πολύ και το εξαιρετικό, ζουμερό καπνιστό σκουμπρί που το καπνίζουν οι ίδιοι. Η ρεγγοσαλάτα (αλοιφή με αβγά ρέγγας, ψωμί, λεμόνι, ξίδι και ελαιόλαδο) ήταν βελούδινη πρόκληση για ατελείωτη τσιπουροποσία και οι γαυροντολμάδες στη σχάρα (φιλέτο γαύρου σκορδάτου τυλιγμένο σε αμπελόφυλλο), μικρούτσικοι σαν κασιώτικο ντολμαδάκι, θα είχαν πάρει άριστα ως ορεκτικό από τα λίγα, αν είχαν λίγο παραπάνω αλατάκι. Σε αμπελόφυλλο ήταν τυλιγμένο και το φρέσκο λαβράκι με σάλτσα από βούτυρο, μουστάρδα και λεμόνι. Απαλή η σάρκα, αλλά δίχως τη γευστική ένταση που υποσχόταν η σάλτσα, σε αντίθεση με το θαυμάσια ψημένο και πολύ νόστιμο φιλέτο σκάρου στη σχάρα –πραγματικός αφρός– με χοντροσπασμένο πιπέρι και λαδολέμονο.

«Ε/Γ Ταξιδεύοντας… στα βόρεια»: Φρεσκάδα στο πιάτο και ατμόσφαιρα γειτονιάς - εικόνα 3

Γλυκοφάγωτο ήταν το ρύζι με τις πολύ μαλακές σουπιές. Η γαριδομακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα χρειάζεται άλλη αντιμετώπιση, αφού η πολύ μεγάλη ποσότητα ντομάτας ισοπέδωνε όλες τις άλλες γεύσεις, αλλά η φρέσκια σουπιά στο τηγάνι με λαδολέμονο, άνηθο και κρεμμυδάκι μάς αποζημίωσε με την τσαχπινιά της. το ίδιο συνέβη και με το άψογο τηγανητό συμιακό γαριδάκι, πιάτο που «υποκλινόταν» με σεβασμό στην πρώτη ύλη.

Το σέρβις έχει προσωπικό χαρακτήρα και όπως προσέξαμε έδειχνε την ίδια προθυμία και ευγένεια τόσο στις παρέες που παράγγελναν σαρδελίτσες όσο και σ’ αυτές που παράγγελναν αστακό.

Ευαγγελιστρίας 36, Ν. Ερυθραία, 2106201572

Περισσότερες πληροφορίες

Ταξιδεύοντας... στα Βόρεια

Ευαγγελιστρίας 36, Ν. Ερυθραία
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
29/09/2022

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.

Απόστολος Δήμου: Ο νέος executive chef του Four Seasons Athens αποκλειστικά στο "αθηνόραμα"

Από τις Σεϋχέλες στην αθηναϊκή ριβιέρα, με διαλείμματα σε Σαουδική Αραβία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σερβία και Λίβανο, ο Απόστολος Δήμου επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία περιπλανήσεων, για να αναλάβει μια από τις μεγαλύτερες μαγειρικές ομάδες της χώρας. Ποιος είναι και τι καινούριο θα φέρει στη γεύση του πολυτελούς resort;