«Cho Cho San»: Aσιατικός εξωτισμός στη Δροσιά

Ευχάριστα απροσδόκητη άφιξη στην –κυρίως κρεατοφαγική και πεϊνιρλοκρατούμενη– γευστική σκηνή της Δροσιάς το καινούργιο happy πολυασιατικό εστιατόριο «Cho Cho San».

«Cho Cho San»: Aσιατικός εξωτισμός στη Δροσιά

Ευχάριστα απροσδόκητη άφιξη στην –κυρίως κρεατοφαγική και πεϊνιρλοκρατούμενη– γευστική σκηνή της Δροσιάς το καινούργιο happy πολυασιατικό εστιατόριο «Cho Cho San».

«Cho Cho San»: Aσιατικός εξωτισμός στη Δροσιά - εικόνα 1

Σε έναν ψηλοτάβανο casual chic χώρο, πολύ φωτεινό, με ήσυχες γραμμές που τονίζονται από το λευκό χρώμα και το ανοιχτόχρωμο ξύλο, το «Cho Cho San» σερβίρει σε δύο επίπεδα, τη σάλα και το πατάρι του, το οποίο «επιτρέπει» τη δημιουργία ενός ατμοσφαιρικού αιθρίου. Στρογγυλεμένες οι γραμμές παντού, λίγες κόκκινες πινελιές σε κάποια έπιπλα, ανάλαφρα χάλκινα φωτιστικά στο σχήμα υπερμεγέθους κουκουναριού. Τραπεζάκια έξω τώρα το καλοκαίρι, μηδέν φολκλόρ, όλη η χάρη του μίνιμαλ, το οποίο όμως δεν στερεί την οικειότητα που χρειάζεται μια πολύωρη φιλική έξοδος. Το μεγάλο μενού ανθολογεί πιάτα από την Κίνα, την Ιαπωνία, την Ταϊλάνδη, ενώ κάνει κι ένα πέρασμα από την Κορέα.

«Cho Cho San»: Aσιατικός εξωτισμός στη Δροσιά - εικόνα 2

Ξεκινώντας από τις πιο κλασικές επιλογές, το κινέζικο γλυκόξινο κοτόπουλο, ο γιαπωνέζικος σολομός teriyaki και το κορεάτικο μοσχάρι μαριναρισμένο σε σόγια και ψημένο στο μαντέμι είναι νόστιμα και φροντισμένα, με σαφή την πρόθεση να ταιριάξουν στον ελληνικό ουρανίσκο, ενώ τα Gyoza dumplings (στον ατμό), με κοτόπουλο και γαρίδα, ίσως θα έπρεπε να είχαν λίγο λεπτότερη ζύμη. Σωστά τα nigiri που έλιωναν στο στόμα, αλλά το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του μενού είναι τα makizushi, τα inside out California rolls, δηλαδή τα ρολάκια με αβοκάντο και αγγούρι στη γέμιση (μαζί με τα ψαρικά) και το ρύζι απ’ έξω. Ο κατάλογος διαθέτει πολύ μεγάλη ποικιλία από όλα τα είδη σούσι, όλα καλοφτιαγμένα, με έμπνευση και πολύ εντυπωσιακά σε εμφάνιση, που κάποιες φορές μας θύμισαν τη happy πολυχρωμία της ινδικής κουζίνας!

«Cho Cho San»: Aσιατικός εξωτισμός στη Δροσιά - εικόνα 3

Ενδιαφέρουσα η σειρά των «Cho Cho Signature», από τα οποία ξεχωρίσαμε το Toku Lava (σολομός, mango chutney και κόκκινες πιπεριές σε mango sauce), το Avocado Split (καβουρόψιχα, αβοκάντο, αγγούρι με επικάλυψη φρέσκου σολομού και unagi sauce) και το Kemuri (καπνιστό χέλι με crispy κρεμμύδι, αγγούρι και επικάλυψη σουσάμι) – εκτός των άλλων και για την υφή του. στην ίδια λογική και τα Jumbo rolls, όπως τα αιθέρια Kabuki tempura rolls, με σολομό, γαρίδα, αβοκάντο, αγγούρι, τζίντζερ, αβγά χελιδονόψαρου και unagi sauce, και το Κani, με τηγανητό καβουράκι (soft shell), αγγούρι, κρεμμύδι, αβοκάντο, tobiko πορτοκαλί και garlic mayo sauce. Μην προσπεράσετε τις σαλάτες, ιδιαίτερα τη Sonomono, με φύκια μαριναρισμένα, φρέσκο σολομό, ντοματίνια και amaso sauce. Ανοιχτόκαρδο σέρβις, ποτά και κοκτέιλ, κουζίνα που μένει ανοιχτή μέχρι αργά και καλές τιμές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.