Πέμπτη στον «Βασίλαινα» με νηστίσιμα και σαντορινιά κρασιά

Αυτή είναι νηστεία: το ειδικό μενού στον πειραιώτικο «Βασίλαινα» αυτή την Πέμπτη 21/4 συνδυάζει γαστρονομία που τηρεί το εθιμοτυπικό και κρασιά ενός αμπελώνα… κάτω από το ηφαίστειο.

Πέμπτη στον «Βασίλαινα» με νηστίσιμα και σαντορινιά κρασιά

Αυτή είναι νηστεία: το ειδικό μενού στον «Βασίλαινα» αυτή την Πέμπτη 21/4 συνδυάζει νηστίσιμη γαστρονομία και κρασιά του πολύ ιδιαίτερου, εδαφοκλιματικά, σαντορινιού αμπελώνα, η φήμη του οποίου έχει, ιδίως όσον αφορά στο Ασύρτικο, ξεπεράσει εδώ και καιρό τα ελληνικά σύνορα. Ο σεφ του πειραιώτικου εστιατορίου Άνταμ Κοντοβάς και ο σομελιέ Γρηγόρης Μιχαήλος συνδυάζουν πέντε πιάτα σύγχρονης ελληνικής κουζίνας με πέντε κρασιά γνωστών παραγωγών του νησιού, που διαθέτει μια συναρπαστική ποικιλία σε στιλ και προσωπικότητες κρασιών. Το κόστος συμμετοχής στο pairing ανέρχεται στα € 40 το άτομο. Δείτε αναλυτικά το μενού παρακάτω:

Σαντορίνες και νηστίσιμα

Σαρδέλα ημίπαστη με αβοκάντο, τουρσί από αγούρι και κινόα
Santo Wines, Sparkling Ασύρτικο, Methode Traditionelle

Καλαμάρι σχάρας με κέτσαπ παντζαριού και πέστο βασιλικού
Vassaltis vineyards, Nassitis, Αηδάνι, Αθήρι, Ασύρτικο 2015

Χταπόδι ψητό με λάχανο στιφάδο και σάλτσα κολοκυθιού
Οινοποιείο Χατζηδάκη, Σαντορίνη, 2015

Μυλοκόπι σιγομαγειρεμένο σε ελαιόλαδο με αγκινάρες και τραγανή σελινόριζα
Avantis Estate, Afoura Σαντορίνη 2013

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με καρύδια και σάλτσα καραμέλα
Santo Wines, Vinsanto, 2009

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
29/09/2022

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.

Απόστολος Δήμου: Ο νέος executive chef του Four Seasons Athens αποκλειστικά στο "αθηνόραμα"

Από τις Σεϋχέλες στην αθηναϊκή ριβιέρα, με διαλείμματα σε Σαουδική Αραβία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σερβία και Λίβανο, ο Απόστολος Δήμου επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία περιπλανήσεων, για να αναλάβει μια από τις μεγαλύτερες μαγειρικές ομάδες της χώρας. Ποιος είναι και τι καινούριο θα φέρει στη γεύση του πολυτελούς resort;

Για brunch στο "Beefbar Athens"

Το φημισμένο brunch επιστρέφει τα Σαββατοκύριακα στον κομψό χώρο του "Beefbar Athens" στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.