Αυτή είναι νηστεία: το ειδικό μενού στον «Βασίλαινα» αυτή την Πέμπτη 21/4 συνδυάζει νηστίσιμη γαστρονομία και κρασιά του πολύ ιδιαίτερου, εδαφοκλιματικά, σαντορινιού αμπελώνα, η φήμη του οποίου έχει, ιδίως όσον αφορά στο Ασύρτικο, ξεπεράσει εδώ και καιρό τα ελληνικά σύνορα. Ο σεφ του πειραιώτικου εστιατορίου Άνταμ Κοντοβάς και ο σομελιέ Γρηγόρης Μιχαήλος συνδυάζουν πέντε πιάτα σύγχρονης ελληνικής κουζίνας με πέντε κρασιά γνωστών παραγωγών του νησιού, που διαθέτει μια συναρπαστική ποικιλία σε στιλ και προσωπικότητες κρασιών. Το κόστος συμμετοχής στο pairing ανέρχεται στα € 40 το άτομο. Δείτε αναλυτικά το μενού παρακάτω:
Σαντορίνες και νηστίσιμα
Σαρδέλα ημίπαστη με αβοκάντο, τουρσί από αγούρι και κινόα
Santo Wines, Sparkling Ασύρτικο, Methode Traditionelle
Καλαμάρι σχάρας με κέτσαπ παντζαριού και πέστο βασιλικού
Vassaltis vineyards, Nassitis, Αηδάνι, Αθήρι, Ασύρτικο 2015
Χταπόδι ψητό με λάχανο στιφάδο και σάλτσα κολοκυθιού
Οινοποιείο Χατζηδάκη, Σαντορίνη, 2015
Μυλοκόπι σιγομαγειρεμένο σε ελαιόλαδο με αγκινάρες και τραγανή σελινόριζα
Avantis Estate, Afoura Σαντορίνη 2013
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με καρύδια και σάλτσα καραμέλα
Santo Wines, Vinsanto, 2009