Πέμπτη στον «Βασίλαινα» με νηστίσιμα και σαντορινιά κρασιά

Αυτή είναι νηστεία: το ειδικό μενού στον πειραιώτικο «Βασίλαινα» αυτή την Πέμπτη 21/4 συνδυάζει γαστρονομία που τηρεί το εθιμοτυπικό και κρασιά ενός αμπελώνα… κάτω από το ηφαίστειο.

Πέμπτη στον «Βασίλαινα» με νηστίσιμα και σαντορινιά κρασιά

Αυτή είναι νηστεία: το ειδικό μενού στον «Βασίλαινα» αυτή την Πέμπτη 21/4 συνδυάζει νηστίσιμη γαστρονομία και κρασιά του πολύ ιδιαίτερου, εδαφοκλιματικά, σαντορινιού αμπελώνα, η φήμη του οποίου έχει, ιδίως όσον αφορά στο Ασύρτικο, ξεπεράσει εδώ και καιρό τα ελληνικά σύνορα. Ο σεφ του πειραιώτικου εστιατορίου Άνταμ Κοντοβάς και ο σομελιέ Γρηγόρης Μιχαήλος συνδυάζουν πέντε πιάτα σύγχρονης ελληνικής κουζίνας με πέντε κρασιά γνωστών παραγωγών του νησιού, που διαθέτει μια συναρπαστική ποικιλία σε στιλ και προσωπικότητες κρασιών. Το κόστος συμμετοχής στο pairing ανέρχεται στα € 40 το άτομο. Δείτε αναλυτικά το μενού παρακάτω:

Σαντορίνες και νηστίσιμα

Σαρδέλα ημίπαστη με αβοκάντο, τουρσί από αγούρι και κινόα
Santo Wines, Sparkling Ασύρτικο, Methode Traditionelle

Καλαμάρι σχάρας με κέτσαπ παντζαριού και πέστο βασιλικού
Vassaltis vineyards, Nassitis, Αηδάνι, Αθήρι, Ασύρτικο 2015

Χταπόδι ψητό με λάχανο στιφάδο και σάλτσα κολοκυθιού
Οινοποιείο Χατζηδάκη, Σαντορίνη, 2015

Μυλοκόπι σιγομαγειρεμένο σε ελαιόλαδο με αγκινάρες και τραγανή σελινόριζα
Avantis Estate, Afoura Σαντορίνη 2013

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με καρύδια και σάλτσα καραμέλα
Santo Wines, Vinsanto, 2009

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
25/04/2024

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.