Τετ α τετ φαγητού και κοκτέιλ στο «St’ Astra»

Την Πέμπτη 14/4 στο εστιατόριο του «Radisson Blu Park» πέντε πιάτα του Γιάννη Λιόκα ζευγαρώνουν με πέντε κοκτέιλ του Μανώλη Λυκιαρδόπουλου.

Τετ α τετ φαγητού και κοκτέιλ στο «St’ Astra»

Την Πέμπτη 14/4 στο εστιατόριο του «Radisson Blu Park» πέντε πιάτα του Γιάννη Λιόκα ζευγαρώνουν με πέντε κοκτέιλ του Μανώλη Λυκιαρδόπουλου.

Τετ α τετ φαγητού και κοκτέιλ στο «St’ Astra» - εικόνα 1

Το κοκτέιλ, που από ό,τι φαίνεται στην Αθήνα ζει τη χρυσή… εποχή του, φλερτάρει όλο και περισσότερα με τη γαστρονομία, πλουτίζοντας έτσι την εμπειρία του φαγητού. Πάνω σ’ αυτή τη λογική της αρμονίας της κουζίνας και της αναμειξιολογίας, ο σεφ του «St’ Astra» Γιάννης Λιόκας φιλοξενεί την Πέμπτη 14/4 τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο, κορυφαίο World Class Έλληνα bartender για το 2015, ο οποίος κατάφερε μάλιστα να φτάσει μέχρι την πέμπτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη του διαγωνισμού της Diageo. Στο ειδικό μενού (€ 56 το άτομο) που συνυπογράφουν, και το οποίο «παίζει» με την ιδέα του παντρέματος της ιαπωνικής και της ελληνικής γευστικής κουλτούρας, πέντε πιάτα φλερτάρουν με πέντε κοκτέιλ και, μαζί τους, το σιρόπι τζίντζερ-λάιμ με την πούδρα ελιάς, το αρνάκι με το φύκι nori, το whisky με την αγουρίδα, το ρούμι με τη μαστίχα και πάει λέγοντας. Η βραδιά ξεκινά στις 9 μ.μ. Κρατήσεις στο 2108894500.

Τετ α τετ φαγητού και κοκτέιλ στο «St’ Astra» - εικόνα 2
O Μανώλης Λυκιαρδόπουλος και ο Γιάννης Λιόκας

Matching experience menu

Sushi rice “γιαλαντζί”, καβούρι, chips ρυζιού, ζωμός lemongrass
DANCING GHEISA // Tanqueray No Ten, Greek-Japan cordial, three cent lemon tonic, kaffir lime

Carpaccio λαβράκι, ζωμός αγγούρι, σιρόπι ginger-lime, πούδρα ελιάς
PRIMAVERA // Don Julio Blanco, dry vermouth, lime, σέλερι, Greek herb syrup

Καπνιστό χέλι, πανσέτα, gel μήλο-Yuzu, μαγιονέζα φάβας, ψητά εσαλότ
AUGUSTUS // Bulleit Rye, Talisker, grapefruit, lemongrass, ελληνικός αφρώδης οίνος

Αρνάκι, κρούστα Nori, μελιτζάνα miso, gel γιαούρτι, λάδι δυόσμου
EX MACHINA #2 // Cardhu amber rock, brandy μαγειρεμένα με ginger, αγουρίδα, ελιά, ρίγανη

Sorbet μπανάνα-passion fruit, tartare ανανά, crumble και marshmallow καρύδα
OLYMPOS CLOUDS // Zacapa 23, μαστίχα, Dry Vermouth, honey pepper syrup, chocolate bitters

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

26/04/2024

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.