«Paleo» από τον Γιάννη Καϋμενάκη

O γνωστός σομελιέ βάζει την οινική του πινελιά στην πειραιώτικη (περιοχή) Ρετσίνα. Το καινούργιο του wine bar ανοίγει σε λίγες μέρες.

«Paleo» από τον Γιάννη Καϋμενάκη

O γνωστός σομελιέ βάζει την οινική του πινελιά στην πειραιώτικη (περιοχή) Ρετσίνα. Το καινούργιο του wine bar ανοίγει σε λίγες μέρες.

«Paleo» από τον Γιάννη Καϋμενάκη - εικόνα 1
Το Paleo...under constraction

Έψαχνε καιρό χώρο σε διάφορα σημεία της πόλης για να στεγάσει την πλούσια κάβα του ο πολύ καλός σομελιέ Γιάννης Καϋμενάκης (βλ. «48 The Restaurant» και «Cucina Povera»). Τελικά τον κέρδισε ο Πειραιάς. Το «Paleo», θα ανοίξει άμεσα τις πόρτες του σε μια περιοχή που λέγεται Ρετσίνα, παίρνοντας το όνομά της από την κλωστοϋφαντουργική εταιρεία της οικογένειας Ρετσίνα που ήταν από τις πρώτες βιομηχανικές μονάδες της Ελλάδας –ιδρύθηκε το 1872.

«Paleo» από τον Γιάννη Καϋμενάκη - εικόνα 2
Ο εσωτερικός χώρος του wine bar

Το καινούργιο wine bar έχει βιομηχανικό στιλ, ακολουθώντας την αύρα του ψηλοτάβανου χώρου που το στεγάζει (παλιές αποθήκες), με τα βαρέλια και τα σκαμπό-ξυλοκιβώτια να δίνουν τον τόνο. Έχει την οινική πυξίδα του προσανατολισμένη στο Νότο (Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα) και κινείται σε δύο κατευθύνσεις: από τη μία με εκατό τοπωνύμια-σπίτια που έχει επιλέξει ο Γιάννης Καϋμενάκης (Νεμέα, Νάουσα, Corbieres κτλ.), κι από την άλλη, με χρονιές που σε πάνε βόλτα στο βάθος του χρόνου μέσω μιας λίστα 350-400 κρασιών. Το φαγητό, αλλαντικά και τυριά, ελληνικά και ξένα, σαλάτες, ένα ψάρι, ένα ζυμαρικό κι ένα κρέας, θα έχει συνοδευτικό ρόλο στο νέο αυτό project που αναμενόμενα θα έχει το focus του στο κρασί.

Πολυδεύκους 39, Πειραιάς, 2104125204.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.