Η 25η Μαρτίου θέλει μπακαλιάρο

Τέσσερα εστιατορικά τετ α τετ με το καθιερωμένο εθνικό φαγητό της ημέρας του Ευαγγελισμού.

Η 25η Μαρτίου θέλει μπακαλιάρο

Τέσσερα εστιατορικά τετ α τετ με το καθιερωμένο εθνικό φαγητό της ημέρας του Ευαγγελισμού.

Η 25η Μαρτίου θέλει μπακαλιάρο - εικόνα 1

Στο «Chefi» στο Χαλάνδρι προτείνουν ένα μεσημεριανό μενού (1-4 μ.μ., € 30 το άτομο ) αξοναρισμένο στις παραδόσεις της ημέρας: ντολμά θαλασσινών με βελουτέ μάραθου και λάδι καπνιστής πάπρικας, κριθαρότο με παντζάρι, μους ταραμά και τσιπς καλαμαριού, μπακαλιάρο σε ελαφριά κρούστα μυρωδικών με χόρτα, μαρμελάδα κρεμμυδιού και αγιολί σαφράν, και…Chefi-style γαλακτομπούρεκο, με μαστίχα, εσπεριδοειδή και μους χαλβά.

Στο «Barabicu» στο Νέο Ψυχικό αφήνουν για λίγο στην άκρη την κρεατοφαγία (πικάνιες, Tomahawk και τα λοιπά ), που είναι η ειδικότητά τους, και πιάνουν τα θαλασσινά, τιμώντας τα γευστικά έθιμα της ημέρας, έχοντας ως guest στην κουζίνα τους τη «Ρένα της Φτελιάς». Τις κροκέτες μπακαλιάρου με την αλιάδα της Ρένας Τόγια συμπληρώνουν προτάσεις surf & turf για δύο ή και περισσότερα άτομα – π.χ. γαρίδες και φιλέτο.

Στους «Ορίζοντες Λυκαβηττού» ετοιμάζουν για την 25η Μαρτίου ένα οικονομικό ειδικό μενού, το οποίο ξεκινά με βελουτέ λαχανικών και πράσινη σαλάτα με ψητά παντζάρια, σπανάκι και κατίκι, συνεχίζει με «τούρτα» χαλούμι και τραγανό φιλέτο μπακαλιάρου με βελουτέ σκόρδου και καταλήγει σε σουφλέ σοκολάτας με μαρμελάδα φραμπουάζ (€ 29 το άτομο με ένα ποτήρι κρασί ). Κι έχουν το ατού της φοβερής θέας σε ολόκληρη την πόλη.

Στο «Όμικρον» στην Κηφισιά προτείνουν επίσης μενού με την παράδοση στο επίκεντρο. Η κουζίνα, ειδικά για την ημέρα, φτιάχνει σούπα, σαλάτα με αρσενικό Νάξου και μελένιο ντρέσινγκ, καλαμάρι ψητό σκορδάτο με παντζάρι, καβουρδισμένο κριθαρότο γαρίδας, σβησμένο με ούζο, φινόκιο και παρμεζάνα, μπακαλιάρο τηγανιτός με παραδοσιακή σκορδαλιά και μιλφέιγ (€ 26 το άτομο με κρασί ).

Περισσότερες πληροφορίες

Ορίζοντες Λυκαβηττού

Αριστίππου 1, Λόφος Λυκαβηττού
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Ami gastrotheque", γαλλικό μπιστρό με αθηναϊκό twist

Το concept που θα συναντούσες σε κάποια παριζιάνικη γειτονιά, προσαρμόζεται στην αστική γευστική πραγματικότητα της πρωτεύουσας και αφήνει υποσχέσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/12/2022

Νέα πλάνα για τον Θάνο Στασινό

Η τρέχουσα σεζόν βρίσκει τον σεφ σε νέα πόστα, ρόλο συμβουλευτικό αλλά και ενεργό στην κουζίνα, αλλά και με δικό του χώρο στα σκαριά.

"Τρεις λαλούν": Vegan κουζίνα με ουσία

Ένα ακόμα πόστο, στο Γκάζι, που προσφέρει μια αξιόλογη γκάμα προτάσεων για κάθε ώρα της ημέρας, αποδεικνύει ότι η αυστηρά χορτοφαγική κουζίνα πέρα από ιδεολογικό έχει και γευστικό ενδιαφέρον.

Sushimou

Για να απολαύσεις τη χάρη εξαιρετικών ψαριών, ο Αντώνης Δρακουλαράκος κεντάει sashimi και nigiri σε ένα αμίμητο one man show.

Ρέθυμνο: Μια ιστορία οίνου και γαστρονομικού πλούτου

Με αγροτικά project που προσεγγίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία, αλλά και διαμαντάκια της κρητικής γης που διεκδικούν θέση στις καρδιές και τα πιάτα μας, το τοπίο του Ρεθύμνου γίνεται ολοένα πιο ελκυστικό.

Αν ο foodie δεν πάει στον σεφ, πάει o σεφ στον foodie…

Γιατί οι σεφ "ξεσπιτώνονται" μαγειρεύοντας ως φιλοξενούμενοι σε κανονικές ή αυτοσχέδιες ενίοτε κουζίνες; Βρεθήκαμε σε μια σειρά γαστρονομικά happening στο εξωτερικό και καταθέτουμε κάποιες σκέψεις για την αμεσότητα κουζίνας-σάλας που θέλει τους μάγειρες να βγαίνουν από το "καβούκι" τους.

Casserole

Ένα χαριτωμένο ελληνικό μπιστρό στην ευρύτερη διοίκηση πρωτευούσης, που θα έλεγαν κι οι παλιότεροι, είναι από τις καλύτερες προτάσεις στην πέρα ανατολική πλευρά των Αθηνών.