Τέσσερα εστιατορικά τετ α τετ με το καθιερωμένο εθνικό φαγητό της ημέρας του Ευαγγελισμού.
Στο «Chefi» στο Χαλάνδρι προτείνουν ένα μεσημεριανό μενού (1-4 μ.μ., € 30 το άτομο ) αξοναρισμένο στις παραδόσεις της ημέρας: ντολμά θαλασσινών με βελουτέ μάραθου και λάδι καπνιστής πάπρικας, κριθαρότο με παντζάρι, μους ταραμά και τσιπς καλαμαριού, μπακαλιάρο σε ελαφριά κρούστα μυρωδικών με χόρτα, μαρμελάδα κρεμμυδιού και αγιολί σαφράν, και…Chefi-style γαλακτομπούρεκο, με μαστίχα, εσπεριδοειδή και μους χαλβά.
Στο «Barabicu» στο Νέο Ψυχικό αφήνουν για λίγο στην άκρη την κρεατοφαγία (πικάνιες, Tomahawk και τα λοιπά ), που είναι η ειδικότητά τους, και πιάνουν τα θαλασσινά, τιμώντας τα γευστικά έθιμα της ημέρας, έχοντας ως guest στην κουζίνα τους τη «Ρένα της Φτελιάς». Τις κροκέτες μπακαλιάρου με την αλιάδα της Ρένας Τόγια συμπληρώνουν προτάσεις surf & turf για δύο ή και περισσότερα άτομα – π.χ. γαρίδες και φιλέτο.
Στους «Ορίζοντες Λυκαβηττού» ετοιμάζουν για την 25η Μαρτίου ένα οικονομικό ειδικό μενού, το οποίο ξεκινά με βελουτέ λαχανικών και πράσινη σαλάτα με ψητά παντζάρια, σπανάκι και κατίκι, συνεχίζει με «τούρτα» χαλούμι και τραγανό φιλέτο μπακαλιάρου με βελουτέ σκόρδου και καταλήγει σε σουφλέ σοκολάτας με μαρμελάδα φραμπουάζ (€ 29 το άτομο με ένα ποτήρι κρασί ). Κι έχουν το ατού της φοβερής θέας σε ολόκληρη την πόλη.
Στο «Όμικρον» στην Κηφισιά προτείνουν επίσης μενού με την παράδοση στο επίκεντρο. Η κουζίνα, ειδικά για την ημέρα, φτιάχνει σούπα, σαλάτα με αρσενικό Νάξου και μελένιο ντρέσινγκ, καλαμάρι ψητό σκορδάτο με παντζάρι, καβουρδισμένο κριθαρότο γαρίδας, σβησμένο με ούζο, φινόκιο και παρμεζάνα, μπακαλιάρο τηγανιτός με παραδοσιακή σκορδαλιά και μιλφέιγ (€ 26 το άτομο με κρασί ).