Μια «Βόλτα» στα Κάτω Πετράλωνα

Φάβα, αβγά σαγανάκι, σουτζουκάκια και ποτήρια που αδειάζουν και ξαναγεμίζουν χωρίς να το καταλάβεις σε ένα στέκι απλό, ζεστό και νόστιμο.

Μια «Βόλτα» στα Κάτω Πετράλωνα

Φάβα, αβγά σαγανάκι, σουτζουκάκια και ποτήρια που αδειάζουν και ξαναγεμίζουν χωρίς να το καταλάβεις σε ένα στέκι απλό, ζεστό και νόστιμο.

Μια «Βόλτα» στα Κάτω Πετράλωνα - εικόνα 1

Στα πιο ήσυχα Κάτω Πετράλωνα, στο χώρο όπου βρισκόταν παλιότερα το «Μονοπώλειο», αποφάσισαν να κάνουν πριν από λίγο καιρό τη μεζεδο-«Βόλτα» τους ο Ξενοφώντας, που θα τον δείτε στη σάλα, και η Ελισάβετ, που μπορεί και να μην τη δείτε γιατί έχει αναλάβει την κουζίνα, αλλά είναι εξίσου γλυκιά κι ευγενική. Είναι ένα απλό, ζεστό, ανθρώπινο στέκι, με τα χαρούμενα χρώματα, τα πουά και τα καρό του, παλιά τυπογραφικά στοιχεία να… παίζουν σκραμπλ στα ράφια και μια συνταγή της κυρίας Αγγελικής, που μαγείρευε χρόνια στο μαγαζί, γραμμένη στην καθαρεύουσα, για σούπα φασιανού(!) –τους την έδωσε μαζί με τη σκυτάλη– σε περίοπτη θέση στη σάλα. Λίγα πράγματα έχει ο κατάλογος, αλλά φροντισμένα. Μετά το ελιόψωμο με μπίρα, που το φτιάχνουν μόνοι τους, με ντιπ γιαουρτιού με πάπρικα και κάρδαμο για καλωσόρισμα, ήρθε χοντρόκοκκη φάβα Φενεού με μπόλικο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λίγη κάπαρη, που δεν κάνει τσιγκουνιές και στο λάδι, σπετζοφάι γλυκοπικάντικο σε πήλινο που σε καλεί να βουτήξεις το ψωμάκι σου στη σάλτσα του, πατάτες σε κυβάκια με σκόρδο και φασκόμηλο, αλλά και αβγά μάτια που «μπλέκονται» σε ένα μεγάλο σαγάνι μέσα σε σάλτσα ντομάτας με μπούκοβο και πιπεριά. Στην τάρτα με κοτόπουλο, κολοκυθάκι και καρότο η ζύμη ήθελε παραπάνω ψήσιμο, και το συνοδευτικό ρύζι στα σουτζουκάκια με κόκκινη σάλτσα (ελαφροκαμωμένα, νόστιμα, με σπιτική αίσθηση) λίγο αφράτεμα, αλλά το φαγητό έχει τη φροντίδα του, ενώ και τα γλυκά τους είναι επίσης ευχάριστα: η μους χαλβά και η σπιρτόζικη λεμονόπιτα μου άρεσαν εξίσου.

Περισσότερες πληροφορίες

Βόλτα

Ιπποθοντιδών 10 & Κειριαδών, Κάτω Πετράλωνα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι γυρεύουν οι παγόδες ανάμεσα στους γαλλικούς αμπελώνες;

Το Cos d’Estournel, από το ομώνυμο εντυπωσιακό chateau του Μπορντό, είναι κρασάρα που συνδυάζει δύναμη και φινέτσα. Το ίδιο οινοποιείο έχει δε στη φαρέτρα του και άλλα διαμαντάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
25/11/2022

Σε αυτό το φεστιβάλ θα μάθεις τα πάντα για το μέλι

Γνωρίστε σπάνιες ποικιλίες ελληνικού μελιού και νέα προϊόντα στο 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και προϊόντων μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2022: Τα κορυφαία εστιατόρια

Απονεμήθηκαν τα σημαντικότερα γαστρονομικά βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

"Viva Italia" στο "Da Bruno" με ανανεωμένο μενού

Αέρας ανανέωσης φυσά στις γεύσεις του ολοφάνερα φρεσκαρισμένου ιταλιάνικου πόστου στο Παλαιό Φάληρο, που στα 35 και πλέον χρόνια λειτουργίας του, συνεχίζει να είναι σταθερή αξία για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας.

Το Σymposio είναι το event που θα αλλάξει τη Βαρβάκειο

Με τενόρους να συναντούν techno DJs, ξυλοπόδαρους να προσπερνούν αρπίστριες και street food κιόσκια να αχνίζουν μυρωδιές πλάι σε εκθέσεις ζωγραφικής, η γλαφυρή μπρουταλιτέ της οδού Αριστογείτονος στη Δημοτική Αγορά της Αθήνας μεταμορφώνεται στο urban σκηνικό ενός ανατρεπτικού event, που έρχεται για να μεταμορφώσει την εικόνα που έχουμε για το στομάχι της πόλης.

"Manοuka": Οινογευσιγνωσία με την Ακρόπολη "on screen"

Σφιχτά ενοποιημένο γαστρονομικό σενάριο με μοντέρνα προσέγγιση, οινικό cast με επιλεγμένες ελληνικές ετικέτες και ενδιαφέρουσα μπάρα με φόντο την Ακρόπολη δίνουν τον τόνο στο rooftop εστιατόριο στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου "Utopia".

Οι πιο γνωστοί μύθοι για το ποτό

Όχι, δε φταίει εκείνο το σφηνάκι στο τέλος για το hangover σου.