«Shisan»: Casual sushi στο Χολαργό

Το όνομα του καινούργιο sushi bar που άνοιξε πάνω στη Μεσογείων σημαίνει «δεκατρία».

«Shisan»: Casual sushi στο Χολαργό

Με τόσα sushi-bar και εστιατόρια που ανοίγουν στην Αθήνα, όλο και το πλουτίζουμε το ιαπωνικό μας λεξιλόγιο. Το όνομα του «Shisan», ας πούμε, που είναι το νέο sushi bar της Μεσογείων, σημαίνει «δεκατρία», και σηματοδοτεί την ημερομηνία των γενεθλίων και των δύο ιδιοκτητών του, του Ορέστη Φραγκούλη και του Αντώνη Τζίτζιφα. Ο μινιμαλισμός σε ανοιχτό μπεζ και μπορντό-κεραμιδί φτιάχνει σκηνικό για πολλά διαφορετικά rolls, nigiri και sashimi, καθώς και ταρτάρ και tataki σολομού και τόνου, τα οποία προλογίζουν σαλάτες και κάποια ορεκτικά, ενώ στο τέλος βγάζουν mochi (γλύκισμα από κρέμα ρυζιού) με γεύση σοκολάτας. Εκτός από το να καθίσετε, υπάρχουν και οι επιλογές του take away ή του delivery. Από ό,τι μάθαμε, ετοιμάζονται να βγάλουν και κάποια τραπεζάκια έξω, στην πρασιά τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κανείς δε στρώνει κυριακάτικο τραπέζι όπως το "Mercato" του "Four Seasons"

Στη Βουλιαγμένη, για την πιο πληθωρική γευστική εμπειρία που έλαβε ποτέ χώρα στα αθηναϊκά εστιατορικά δρώμενα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
07/12/2022

"The Wine Barrel": Αυτά τα Χριστούγεννα θα γίνει του κουτιού!

Το "The Wine Barrel" δίνει ιδέες για τη wine list και το pairing με τα εδέσματα του Χριστουγεννιάτικου ή του Πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού ανατρέποντας όλα όσα πίστευες για τα κρασιά που δεν βρίσκονται στη συνηθισμένη γυάλινη συσκευασία.

TGI Fridays™: To πιο fun χριστουγεννάτικο πνεύμα της Αθήνας

Με νέες χριστουγεννιάτικες γεύσεις σε ένα μεθυστικό γιορτινό σκηνικό μας υποδέχεται αυτές τις μέρες το TGI Fridays™, το γευστικό μας στέκι για 25 ολόκληρα χρόνια, που γιορτάζει την πιο όμορφη περίοδο του χρόνου με Holiday Treats, αλλά και χριστουγεννιάτικα events σε όλα τα καταστήματά του.

Το cool fine dining του Δήμου Σαμουράκη στο "See/ds"

Από τους πιο ταλαντούχους σεφ της γενιάς του, ξεκινάει την προσωπική του πορεία στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας και πείθει.

S. Pellegrino και Acqua Panna: Μας υποδέχονται στο "ITALI.CO"

Το εστιατόριο-μπυραρία είναι η πρόσφατη άφιξη στα νότια που συνδυάζει την ιταλική κουζίνα με μια μεγάλη ποικιλία από μπύρες draft.

"Κόλλιας" & "Ψαράκια και Θαλασσινά" γράφουν μαζί νέα σελίδα στη Γλυφάδα

Τα δύο δυνατά ονόματα της θαλασσινής γαστρονομίας εγκαινίασαν με δυναμισμό τη συνεργασία τους σ’ ένα από τα πιο όμορφα εστιατόρια των νοτίων προαστίων.

Το "Pelagos" υποδέχεται τον Jan Konetzki

Την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, ο πολυβραβευμένος σομελιέ ενισχύει ένα ξεχωριστό wine dinner του Luca Piscazzi.