«Sasi’s» : κρέας με σάλτσα… αλά Γιοχάνεσμπουργκ

Αδερφάκι απέκτησε ύστερα από πέντε χρόνια λειτουργίας το «Κοzi’s» των Μελισσίων, ακριβώς δίπλα του, στην Παναγή Τσαλδάρη.

«Sasi’s» : κρέας με σάλτσα… αλά Γιοχάνεσμπουργκ

Αδερφάκι απέκτησε ύστερα από πέντε χρόνια λειτουργίας το «Κοzi’s» των Μελισσίων. Το «Sasi’s» είναι αναλόγως λιτό, με αφρικάνικες νότες στο ντεκόρ του (βλ. πολύχρωμα tribal πορτρέτα-κολάζ του Illustrator Χάρη Τσέβη), βρίσκεται ακριβώς δίπλα του, στην Παναγή Τσαλδάρη, και έχει την ίδια αγάπη για το κρέας. Στον κατάλογό του θα βρείτε πιάτα που αν και θέλουν… μετάφραση, κινούνται στα γευστικά μας γούστα –Skuzuza (λωρίδες παναρισμένου κοτόπουλου), Εish Mama (ψωμί με σκόρδο, βούτυρο και τυρί), tokoloshi (σιγομαγειρεμένα παϊδάκια με ΒΒQ sauce), zimbatimatota (Tomahawk steak με αφρικάνικη σάλτα βούτυρου-λεμονιού)– ενώ δεν λείπουν και τα burgers. Κι αν αναρωτιέστε, να σας πούμε ότι και τα δύο παίρνουν το όνομά τους από τα χαϊδευτικά ονόματα των δύο αδελφών ιδιοκτητών, του Κωνσταντίνου (Kozi) και του Θανάση (Sasi) Τζάνου που μεγάλωσαν στη Νότια Αφρική.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
25/04/2024

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.