Σε ένα νεοκλασικό κοντά στο Καλλιμάρμαρο σου δίνουν ραντεβού σε πολλές εκδοχές: Νapolitana, Boscaoila, Primavera, Carbonara…
Ιταλική κουζίνα με έμφαση στην φρέσκια χειροποίητη pasta προτείνει αυτή η καινούργια τρατορία κοντά στο Καλλιμάρμαρο. Βλέποντας την κρεμασμένη μπουγάδα έξω από το νεοκλασικό του «Ristorante Ιtalia», η ιστορία του οποίου έχει ξεκινήσει στον Κρόκο της Τήνου –το μαγαζί στην Ηρώνδα είναι το χειμωνιάτικο, αθηναϊκό του πρόσωπο–, νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε κάποιο στενάκι της Νάπολης. Μικρό, με ζεστό χαρακτήρα, τοιχογραφίες στο ταβάνι, πλακάκια του περασμένου αιώνα κι ένα κατάλογο κρυμμένο μέσα σε εξώφυλλα παλιών δίσκων, του Σινάτρα, του Παβαρότι, της Λάιζα Μινέλι, ανοίγει μια βεντάλια από crostini και μπρουσκέτες μέχρι κλασική carbonara ή puttanesca, porchetta με πολέντα και saltimbocca alla Romana. Σύντομα θα σας έχουμε γευστική ανταπόκριση.