«48 Urban Garden»: ντιζαϊνάτο και πληθωρικό

Φαγητό με street food αναφορές, προσεγμένο, με… πλούσια τα ελέη του, στον «αστικό κήπο» της οδού Αρματολών και Κλεφτών.

«48 Urban Garden»: ντιζαϊνάτο και πληθωρικό

Φαγητό με street food αναφορές, προσεγμένο, με… πλούσια τα ελέη του, στον «αστικό κήπο» της οδού Αρματολών και Κλεφτών.

«48 Urban Garden»: ντιζαϊνάτο και πληθωρικό - εικόνα 1

Ο Στέφανος Στεφανίδης είναι ντράμερ στους Puta Volcano. Είναι όμως και μάγειρας. Και «ροκάρει» στην κουζίνα του «48 Urban Garden», στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, το οποίο, με το χαρακτηριστικό μεταλλικό Airstream trailler, τα δέντρα στις γλάστρες, το πράσινο «χαλί» των τοίχων και την εσωτερική αυλή, την οποία τώρα το χειμώνα τη χαζεύεις από το τζάμι, σου δίνει την αίσθηση ντιζαϊνάτου κήπου. Από τότε που ξεκίνησε, οι επιλογές φαγητού έχουν πληθύνει. Δεν είναι όμως μόνο πλούσιο το ρεπερτόριό του. Είναι πλούσια και τα… ελέη του.

«48 Urban Garden»: ντιζαϊνάτο και πληθωρικό - εικόνα 2

O σεφ φτιάχνει μεν μια δροσερή σαλάτα με κινόα, πιπεριά Φλωρίνης, τραγανό προσούτο, φύλλα βαλεριάνας και μάνγκο, όπως φτιάχνει και ένα ταρτάρ σολομού με αβοκάντο και κρέμα με άρωμα λευκής τρούφας, ή μια πολύ νόστιμη σαλάτα με ντοματίνια, γλιστρίδα, ελιές, κάππαρη, καππαρόφυλλα και κατσικίσιο τυρί, μπορεί όμως να γίνει και εκρηκτικά… μαξιμαλιστικός (volcanic γαρ).

«48 Urban Garden»: ντιζαϊνάτο και πληθωρικό - εικόνα 3

Ικανό πληθωρικό παράδειγμα, το γλυκοπικάντικο «65 Napkins» με σκορδόψωμο, μοσχαρίσιο μπιφτέκι, διπλό τσένταρ, τραγανό μπέικον, μαρμελάδα τσίλι και χειροποίητη μαγιονέζα. Αλλά και το Steve’s supreme tortilla burger, με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, μπέικον και γαρίδες jumbo που μαρινάρονται σε miso, κλεισμένα σε φακελάκι τορτίγιας, που δίπλα του έχει πατάτες σε κουβαδάκι, χτυπάει drum sticks σχεδόν… υπερβολής. Μπορείτε να κλείσετε με σφαίρα σοκολάτας, μπορείτε και να συνεχίσετε το νυχτερινό κομψό πικνίκ με ένα ακόμη από τα κοκτέιλ του μπαρ.

Περισσότερες πληροφορίες

48 Urban Garden

Αρματολών & Κλεφτών 48, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το S.Pellegrino και το Perrier μας περιμένουν στο "Lit Athens"

Το ολόφρεσκο all day στέκι του Κέντρου μιξάρει παραδοσιακή και μοντέρνα Αθήνα σε αύρα, πιάτα και shakers.

26/09/2022

Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος: "Μετά από τόσες απανωτές "σφαλιάρες" πάντα βρίσκουμε τη λύση στα δύσκολα"

Μια κουβέντα με τον σεφ Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο για τις φετινές εξελίξεις στην εστίαση και το νέο εκδοτικό του εγχείρημα που συμπυκνώνει τις προσωπικές του "Gefsis".

Τα Πετράλωνα κάνουν "Ζαβολιά"

Καινούργιο και "παιχνιδιάρικο" στέκι έκανε την εμφάνιση του στην αγαπημένη πιάτσα.

Η συλλεκτική φιάλη του Ούζου Πλωμαρίου υποκλίνεται στα καΐκια

Ζήτω τα τρεχαντήρια και τα λίμπερτι, οι βαρκαλάδες και οι γάιτες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου αφιερώνει τη δεύτερη συλλεκτική του φιάλη στην ομορφιά και την ξυλοναυπηγική τέχνη των ελληνικών καϊκιών.

Ένα ξεχωριστό γαστρονομικό event έρχεται στο "Saradari" της Κρήτης

Ο ταλαντούχος σεφ Χρήστος Λάπας υποδέχεται τον Άγγελο Λάντο και τον Ηλία Σκουλά για ένα μοναδικό six hands dinner.

Selene (Σαντορίνη)

Η κουζίνα της "Σελήνης", με επικεφαλής τον Έκτορα Μποτρίνι, μπήκε στη σαντορινιά της φάση και δίνει την ιδανική ευκαιρία για ένα long weekend στο νησί.

Άνταμ Κοντοβά, τι ετοιμάζεις στο Κάιρο;

Ο Άνταμ Κοντοβάς μιλά στο Δημήτρη Αντωνόπουλο για τα νέα του πλάνα στην Αίγυπτο.