Το «Αleria» σε BoρΟινά μονοπάτια

Την Τετάρτη 27/1 τα δημιουργικά πιάτα του Γκίκα Ξενάκη ζευγαρώνουν με παλαιωμένα κρασιά του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα.

Το «Αleria» σε BoρΟινά μονοπάτια

Την Τετάρτη 27/1 τα δημιουργικά πιάτα του Γκίκα Ξενάκη ζευγαρώνουν με παλαιωμένα κρασιά του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα.

Το «Αleria» σε BoρΟινά μονοπάτια - εικόνα 1

Στο πλαίσιο των φετινών ΒορΟινών, το κομψό εστιατόριο του Μεταξουργείου προτείνει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον γευστικά και οινικά μενού, που «δένει» τα – σύγχρονης αντίληψης μεν, που πατάνε όμορφα στην παράδοση δε– ελληνικά πιάτα του σεφ Γκίκα Ξενάκη με μια σειρά από σπάνια, παλαιωμένα κρασιά οινοπαραγωγών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδας». Την Τετάρτη 27/1 στο «Aleria» η ώριμη πλευρά του γοητευτικά ιδιοσυγκρασιακού Ξινόμαυρου, όπως θα δείτε παρακάτω, έχει την τιμητική του. Όσο για το κόστος συμμετοχής, είναι € 66 το άτομο.

To μενού της βραδιάς

Δαμασκηνός 1997 (Ξινόμαυρο)- Κτήμα Βαένι Νάουσα
Βελουτέ σούπα από ζωμό μοσχαριού και παντζάρια, ψητός καβουρμάς, σελινόριζα και λάδι εστραγκόν

Κτήμα Φουντή 2000 (Ξινόμαυρο) - Κτήμα Φουντή
Ορτύκι Γρεβενών με κρέμα από μανιτάρια, κρεμμυδοντολμάς με κινόα και σάλτσα αρωματισμένη με καφέ

Γιαννακοχώρι 2001 (Ξινόμαυρο, Μerlot) - Kτήμα Κυρ Γιάννη
Αρνάκι σιγοψημένο, κρέμα από κοκκινιστούς γίγαντες, σέλερυ και καπαρόφυλλα

Κτήμα Βογιατζή 2007 (Ξινόμαυρο) – Κτήμα Βογιατζή
Μάγουλο χοιρινό μαγειρεμένο με ξινόμαυρο και πράσινες ελιές, κρέμα πατάτας και σαλάτα με φακές

Μπαμπάς σε σιρόπι ανανά με τσίπουρο, κρέμα βανίλιας και κονφί περγαμόντο

Περισσότερες πληροφορίες

Aleria

Μεγ. Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.