Το «Αleria» σε BoρΟινά μονοπάτια

Την Τετάρτη 27/1 τα δημιουργικά πιάτα του Γκίκα Ξενάκη ζευγαρώνουν με παλαιωμένα κρασιά του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα.

Το «Αleria» σε BoρΟινά μονοπάτια

Την Τετάρτη 27/1 τα δημιουργικά πιάτα του Γκίκα Ξενάκη ζευγαρώνουν με παλαιωμένα κρασιά του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα.

Το «Αleria» σε BoρΟινά μονοπάτια - εικόνα 1

Στο πλαίσιο των φετινών ΒορΟινών, το κομψό εστιατόριο του Μεταξουργείου προτείνει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον γευστικά και οινικά μενού, που «δένει» τα – σύγχρονης αντίληψης μεν, που πατάνε όμορφα στην παράδοση δε– ελληνικά πιάτα του σεφ Γκίκα Ξενάκη με μια σειρά από σπάνια, παλαιωμένα κρασιά οινοπαραγωγών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδας». Την Τετάρτη 27/1 στο «Aleria» η ώριμη πλευρά του γοητευτικά ιδιοσυγκρασιακού Ξινόμαυρου, όπως θα δείτε παρακάτω, έχει την τιμητική του. Όσο για το κόστος συμμετοχής, είναι € 66 το άτομο.

To μενού της βραδιάς

Δαμασκηνός 1997 (Ξινόμαυρο)- Κτήμα Βαένι Νάουσα
Βελουτέ σούπα από ζωμό μοσχαριού και παντζάρια, ψητός καβουρμάς, σελινόριζα και λάδι εστραγκόν

Κτήμα Φουντή 2000 (Ξινόμαυρο) - Κτήμα Φουντή
Ορτύκι Γρεβενών με κρέμα από μανιτάρια, κρεμμυδοντολμάς με κινόα και σάλτσα αρωματισμένη με καφέ

Γιαννακοχώρι 2001 (Ξινόμαυρο, Μerlot) - Kτήμα Κυρ Γιάννη
Αρνάκι σιγοψημένο, κρέμα από κοκκινιστούς γίγαντες, σέλερυ και καπαρόφυλλα

Κτήμα Βογιατζή 2007 (Ξινόμαυρο) – Κτήμα Βογιατζή
Μάγουλο χοιρινό μαγειρεμένο με ξινόμαυρο και πράσινες ελιές, κρέμα πατάτας και σαλάτα με φακές

Μπαμπάς σε σιρόπι ανανά με τσίπουρο, κρέμα βανίλιας και κονφί περγαμόντο

Περισσότερες πληροφορίες

Aleria

Μεγ. Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένας "Πρίγκιπας" που γίνεται βασιλιάς της γεύσης

Το δημοφιλές σποτ των Εξαρχείων μεγαλώνει και εξελίσσεται, παραμένοντας μία θαυμάσια πρόταση για πριν και μετά από την πλησιέστερη θεατρική παράσταση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
27/03/2023

Bio Festival 2023: Τα πάντα για τα βιολογικά προϊόντα στην Τεχνόπολη

Βιολογικά προϊόντα φαγητού και ποτού, ομορφιάς και υγείας αλλά και μια σειρά από ομιλίες και workshops θα παρουσιαστούν στο φεστιβάλ που τιμά τη βιολογική παραγωγή.

Δυο νέες αγαπημένες γεύσεις από τη Nespresso Professional

Αρώματα βανίλιας και καραμέλας γεμίζουν την καθημερινότητά μας, με τις νέες αρωματικές γεύσεις Caffé Vanilio και Caffé Caramello, που εξελίσσουν δυο παλιά αγαπημένα φαβορί ραφινάροντας τη γευστική τους απόλαυση.

Η Nico Lazaridi καλωσορίζει τα μονοποικιλιακά κρασιά Cavalieri

Ένα ολοκαίνουριο κρασί από Merlot και η νέα εσοδεία για το Assyrtiko έρχονται να εμπλουτίσουν την οικογένεια μονοποικιλιακών οίνων Cavalieri.

Τι ετοιμάζεις στο "Chicken Picnic", Παύλο Κυριάκη;

Το επιτυχημένο project που κάνει γευστικό focus στο κοτόπουλο ενώνει τις δυνάμεις του με τον βραβευμένο σεφ.

Ο Ερβέ Προνζάτο είναι πλέον fusion και ανοίγει ένα νέο street-φουντάδικο στα Πετράλωνα

Ο πολυβραβευμένος Γάλλος σεφ, πολιτογραφημένος στη γαστρονομική Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, δηλώνει ενθουσιωδώς κοσμοπολίτης, λατρεύει το street food και ανοίγει στα Πετράλωνα το ψαγμένο street-φουντάδικο "Hawker".