Πήγαμε στο νέο «Βαρούλκο»: A happy new home

Cocktail bar, υπηρεσίες private dining, μαθήματα μαγειρικής, music decks, ένα gourmet εστιατόριο το βράδυ και ένα θαλασσινό μεζεδοπωλείο το μεσημέρι, business lunch, καλλιτεχνικές εκθέσεις ζωγραφικής, συγκεντρωμένα σε έναν χώρο που δοξάζει τη γαστρονομία.

Πήγαμε στο νέο «Βαρούλκο»: A happy new home

Cocktail bar, υπηρεσίες private dining, μαθήματα μαγειρικής, music decks, ένα gourmet εστιατόριο το βράδυ και ένα θαλασσινό μεζεδοπωλείο το μεσημέρι, business lunch, καλλιτεχνικές εκθέσεις ζωγραφικής, συγκεντρωμένα σε έναν χώρο που δοξάζει τη γαστρονομία. Αυτή είναι η πρωτοποριακή παρέμβαση του εθνικού μας ψαρομάγειρα Λευτέρη Λαζάρου στο Μικρολίμανο και σε ολόκληρη την Αθήνα.

Πήγαμε στο νέο «Βαρούλκο»: A happy new home - εικόνα 1

Από τον Πειραιά στην Πειραιώς και πάλι πίσω, το θαλασσόβρεχτο πλέον «Βαρούλκο» στην καρδιά της Μαρίνας του Μικρολίμανου δεν έχει ανάγκη από συστάσεις. Ο πληθωρικός Λευτέρης Λαζάρου, με πολλά γαστρονομικά βραβεία και αστέρια Michelin στο πέτο, έδεσε κάβους και πάνω απ’ όλα έκανε πραγματικότητα ένα όνειρο που κουβαλούσε στο μυαλό του εδώ και 30 χρόνια: ένα δικό του χώρο εξωστρεφή και χαλαρό, για κάθε περίσταση, πάντα με τη «βαρούλκια» γευστική ταυτότητα και σε value for money τιμές.

Πήγαμε στο νέο «Βαρούλκο»: A happy new home - εικόνα 2

Το τριώροφο κομψό κτίριο που στεγάζει το «Βαρούλκο του μέλλοντος», όπως το έχει ονομάσει ο ίδιος, ακριβώς απέναντι από το εστιατόριο «Βαρούλκο Seaside» (χαλαρό το μεσημέρι, βάζει τα «καλά» του το βράδυ), υιοθετεί λιτή διακοσμητική γραμμή παραχωρώντας την πρωταγωνιστική θέση στο εκπληκτικό κάδρο του Μικρολίμανου που εισβάλλει από τις μεγάλες τζαμαρίες και στη θέα που φτάνει μέχρι την Ακρόπολη από τον δεύτερο όροφο.

Πήγαμε στο νέο «Βαρούλκο»: A happy new home - εικόνα 3

Στο ισόγειο, το εντυπωσιακό bar στολίζεται με τα μικρά αλλά στιβαρά γλυπτά του Καλύμνιου γλύπτη Σακελλάρη Κουτούζη που εμπνέονται από τη ζωή των σφουγγαράδων, τιμάει τους ελληνικούς αφρώδεις οίνους και σύντομα θα έχει τη δική του cocktail list και fingerfood menu με θαλασσινή αύρα. Στον πρώτο όροφο, ο ευρύχωρος φωτεινός χώρος με τα εντυπωσιακά ολόγλυφα έργα τέχνης στους τοίχους, γεμάτα κοπαδάκια ψαριών υλοποιεί το τρελό όνειρο κάθε aficionado της γεύσης και της γιορτής: Στα αριστερά αντικρίζεις τη σούπερ εξοπλισμένη ανοιχτή κουζίνα, έδρα του Cooking School του Λευτέρη, η οποία μπορεί να κλειστεί και από μια παρέα, έναν παραγωγό, μια εταιρεία κ.λπ.

Στα δεξιά συναντάς το Varoulko Μusic Deck, μια ευρύχωρη και κατάλληλα εξοπλισμένη σάλα για πριβέ εκδηλώσεις, cocktail parties με fingerfood, ένα καθιστό γεύμα ή μια δεξίωση, με μουσική από DJ ή ζωντανή ορχήστρα – τζαζ, swing, ελληνική. Από τη νέα χρονιά, θα οργανώνονται εδώ και θεματικές εκδηλώσεις με pairing μουσικής και φαγητού. Τέλος, στο βάθος της αίθουσας, βρίσκεται η Βιβλιοθήκη όπως τη λέει ο Λευτέρης. Το πιο σπιτικό και ζεστό κομμάτι του χώρου, με βιβλία που έχει φέρει ο ίδιος από το σπίτι του –λογοτεχνικά, μαγειρικά, δοκίμια–, καναπέδες, τραπεζάκια, ένα μπαρ με ποτά και σνακ, ιδανικό για παρουσιάσεις βιβλίων, meetings, ένα τσάι ή ένα μικρό reunion.

Πήγαμε στο νέο «Βαρούλκο»: A happy new home - εικόνα 4

Στον δεύτερο όροφο, η τεράστια αίθουσα προσφέρεται για μεγάλες δεξιώσεις, ενώ από τον Φεβρουάριο, σε συνεργασία με την γκαλερί Τεχνοχώρος, θα φιλοξενείται εδώ μεγάλη έκθεση με θαλασσινή θεματολογία και με πρωτότυπα έργα που θα εκτεθούν για πρώτη φορά.

Ο Λαζάρου, παιδί καραβομάγειρα και καραβομάγειρας ο ίδιος, δεν ξεφεύγει από τη νοοτροπία του ναυτικού. Πολλά ταξίδια, πολλά κύματα, πολλές φουρτούνες, ένα όνειρο. Να νοικοκυρευτεί σε μια στεριά πλάι στο κύμα και να κάνει τα κουμάντα του ακούγοντας τον ήχο της θάλασσας, μαζί με τους φίλους του και τους φίλους των φίλων του. Το κομψό και πολυεπίπεδο «Βαρούλκο», λοιπόν, φέρει τη σφραγίδα αυτού του πολύπειρου, δημιουργικού και χαρισματικού ανθρώπου.

Περισσότερες πληροφορίες

Varoulko Seaside

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"The Wine Barrel": Αυτά τα Χριστούγεννα θα γίνει του κουτιού!

Το "The Wine Barrel" δίνει ιδέες για τη wine list και το pairing με τα εδέσματα του Χριστουγεννιάτικου ή του Πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού ανατρέποντας όλα όσα πίστευες για τα κρασιά που δεν βρίσκονται στη συνηθισμένη γυάλινη συσκευασία.

07/12/2022

TGI Fridays™: To πιο fun χριστουγεννάτικο πνεύμα της Αθήνας

Με νέες χριστουγεννιάτικες γεύσεις σε ένα μεθυστικό γιορτινό σκηνικό μας υποδέχεται αυτές τις μέρες το TGI Fridays™, το γευστικό μας στέκι για 25 ολόκληρα χρόνια, που γιορτάζει την πιο όμορφη περίοδο του χρόνου με Holiday Treats, αλλά και χριστουγεννιάτικα events σε όλα τα καταστήματά του.

Το cool fine dining του Δήμου Σαμουράκη στο "See/ds"

Από τους πιο ταλαντούχους σεφ της γενιάς του, ξεκινάει την προσωπική του πορεία στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας και πείθει.

S. Pellegrino και Acqua Panna: Μας υποδέχονται στο "ITALI.CO"

Το εστιατόριο-μπυραρία είναι η πρόσφατη άφιξη στα νότια που συνδυάζει την ιταλική κουζίνα με μια μεγάλη ποικιλία από μπύρες draft.

"Κόλλιας" & "Ψαράκια και Θαλασσινά" γράφουν μαζί νέα σελίδα στη Γλυφάδα

Τα δύο δυνατά ονόματα της θαλασσινής γαστρονομίας εγκαινίασαν με δυναμισμό τη συνεργασία τους σ’ ένα από τα πιο όμορφα εστιατόρια των νοτίων προαστίων.

Το "Pelagos" υποδέχεται τον Jan Konetzki

Την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, ο πολυβραβευμένος σομελιέ ενισχύει ένα ξεχωριστό wine dinner του Luca Piscazzi.

Η "κλασική μαγειρική του αύριο" στο νέο βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα

Η συλλογή των βιβλίων του γνωστού σεφ εμπλουτίζεται με τη νέα του έκδοση "Chef στην κουζίνα σας. Κλασική μαγειρική του αύριο", που θα παρουσιάσει στον "Ιανό".