Πήγαμε στο νέο «Βαρούλκο»: A happy new home

Cocktail bar, υπηρεσίες private dining, μαθήματα μαγειρικής, music decks, ένα gourmet εστιατόριο το βράδυ και ένα θαλασσινό μεζεδοπωλείο το μεσημέρι, business lunch, καλλιτεχνικές εκθέσεις ζωγραφικής, συγκεντρωμένα σε έναν χώρο που δοξάζει τη γαστρονομία.

Πήγαμε στο νέο «Βαρούλκο»: A happy new home

Cocktail bar, υπηρεσίες private dining, μαθήματα μαγειρικής, music decks, ένα gourmet εστιατόριο το βράδυ και ένα θαλασσινό μεζεδοπωλείο το μεσημέρι, business lunch, καλλιτεχνικές εκθέσεις ζωγραφικής, συγκεντρωμένα σε έναν χώρο που δοξάζει τη γαστρονομία. Αυτή είναι η πρωτοποριακή παρέμβαση του εθνικού μας ψαρομάγειρα Λευτέρη Λαζάρου στο Μικρολίμανο και σε ολόκληρη την Αθήνα.

Πήγαμε στο νέο «Βαρούλκο»: A happy new home - εικόνα 1

Από τον Πειραιά στην Πειραιώς και πάλι πίσω, το θαλασσόβρεχτο πλέον «Βαρούλκο» στην καρδιά της Μαρίνας του Μικρολίμανου δεν έχει ανάγκη από συστάσεις. Ο πληθωρικός Λευτέρης Λαζάρου, με πολλά γαστρονομικά βραβεία και αστέρια Michelin στο πέτο, έδεσε κάβους και πάνω απ’ όλα έκανε πραγματικότητα ένα όνειρο που κουβαλούσε στο μυαλό του εδώ και 30 χρόνια: ένα δικό του χώρο εξωστρεφή και χαλαρό, για κάθε περίσταση, πάντα με τη «βαρούλκια» γευστική ταυτότητα και σε value for money τιμές.

Πήγαμε στο νέο «Βαρούλκο»: A happy new home - εικόνα 2

Το τριώροφο κομψό κτίριο που στεγάζει το «Βαρούλκο του μέλλοντος», όπως το έχει ονομάσει ο ίδιος, ακριβώς απέναντι από το εστιατόριο «Βαρούλκο Seaside» (χαλαρό το μεσημέρι, βάζει τα «καλά» του το βράδυ), υιοθετεί λιτή διακοσμητική γραμμή παραχωρώντας την πρωταγωνιστική θέση στο εκπληκτικό κάδρο του Μικρολίμανου που εισβάλλει από τις μεγάλες τζαμαρίες και στη θέα που φτάνει μέχρι την Ακρόπολη από τον δεύτερο όροφο.

Πήγαμε στο νέο «Βαρούλκο»: A happy new home - εικόνα 3

Στο ισόγειο, το εντυπωσιακό bar στολίζεται με τα μικρά αλλά στιβαρά γλυπτά του Καλύμνιου γλύπτη Σακελλάρη Κουτούζη που εμπνέονται από τη ζωή των σφουγγαράδων, τιμάει τους ελληνικούς αφρώδεις οίνους και σύντομα θα έχει τη δική του cocktail list και fingerfood menu με θαλασσινή αύρα. Στον πρώτο όροφο, ο ευρύχωρος φωτεινός χώρος με τα εντυπωσιακά ολόγλυφα έργα τέχνης στους τοίχους, γεμάτα κοπαδάκια ψαριών υλοποιεί το τρελό όνειρο κάθε aficionado της γεύσης και της γιορτής: Στα αριστερά αντικρίζεις τη σούπερ εξοπλισμένη ανοιχτή κουζίνα, έδρα του Cooking School του Λευτέρη, η οποία μπορεί να κλειστεί και από μια παρέα, έναν παραγωγό, μια εταιρεία κ.λπ.

Στα δεξιά συναντάς το Varoulko Μusic Deck, μια ευρύχωρη και κατάλληλα εξοπλισμένη σάλα για πριβέ εκδηλώσεις, cocktail parties με fingerfood, ένα καθιστό γεύμα ή μια δεξίωση, με μουσική από DJ ή ζωντανή ορχήστρα – τζαζ, swing, ελληνική. Από τη νέα χρονιά, θα οργανώνονται εδώ και θεματικές εκδηλώσεις με pairing μουσικής και φαγητού. Τέλος, στο βάθος της αίθουσας, βρίσκεται η Βιβλιοθήκη όπως τη λέει ο Λευτέρης. Το πιο σπιτικό και ζεστό κομμάτι του χώρου, με βιβλία που έχει φέρει ο ίδιος από το σπίτι του –λογοτεχνικά, μαγειρικά, δοκίμια–, καναπέδες, τραπεζάκια, ένα μπαρ με ποτά και σνακ, ιδανικό για παρουσιάσεις βιβλίων, meetings, ένα τσάι ή ένα μικρό reunion.

Πήγαμε στο νέο «Βαρούλκο»: A happy new home - εικόνα 4

Στον δεύτερο όροφο, η τεράστια αίθουσα προσφέρεται για μεγάλες δεξιώσεις, ενώ από τον Φεβρουάριο, σε συνεργασία με την γκαλερί Τεχνοχώρος, θα φιλοξενείται εδώ μεγάλη έκθεση με θαλασσινή θεματολογία και με πρωτότυπα έργα που θα εκτεθούν για πρώτη φορά.

Ο Λαζάρου, παιδί καραβομάγειρα και καραβομάγειρας ο ίδιος, δεν ξεφεύγει από τη νοοτροπία του ναυτικού. Πολλά ταξίδια, πολλά κύματα, πολλές φουρτούνες, ένα όνειρο. Να νοικοκυρευτεί σε μια στεριά πλάι στο κύμα και να κάνει τα κουμάντα του ακούγοντας τον ήχο της θάλασσας, μαζί με τους φίλους του και τους φίλους των φίλων του. Το κομψό και πολυεπίπεδο «Βαρούλκο», λοιπόν, φέρει τη σφραγίδα αυτού του πολύπειρου, δημιουργικού και χαρισματικού ανθρώπου.

Περισσότερες πληροφορίες

Varoulko Seaside

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.