«Zampano»: Σε ρυθμό Φ-ελληνικό

Ο νέος εστιατορικός ένοικος της οδού Σαρρή μπορεί να δανείζεται το όνομά του από τον τραχύ τσιρκολάνο του Φελίνι, αλλά έχει ζεστή καρδιά, νόστιμο φαγητό και γουστόζικο στιλ.

«Zampano»: Σε ρυθμό Φ-ελληνικό

Ο νέος εστιατορικός ένοικος της οδού Σαρρή μπορεί να δανείζεται το όνομά του από τον τραχύ τσιρκολάνο του Φελίνι, αλλά έχει ζεστή καρδιά, νόστιμο φαγητό και γουστόζικο στιλ.

«Zampano»: Σε ρυθμό Φ-ελληνικό - εικόνα 1

Τρία και κάτι χρόνια αφού άνοιξαν στη Σαρρή το hostel τους, το «City Circus Athens», ο Επαμεινώνδας Σκορπιδέας και ο Δημοσθένης Μισεντζής αποφάσισαν να φτιά­ξουν στο διπλανό νεοκλασικό ένα εστιατόριο. Ε, κι εκείνο τσιρκολάνος τούς προέκυψε. Του έδωσαν το όνομα του Ζampano, του σκληροτράχηλου περιπλανώμενου μασίστα του φελινικού «La Strada», παίζοντας και πάλι με την ιδέα και την ενέργεια του τσίρκου. Η οποία, αν το καλοσκεφτείς, «δένει» και με τη θεατρικότητα ενός δρόμου του Ψυρρή που μετράει τρεις διαφορετικές σκηνές (Αποθήκη, Ήβη και Εμπορικόν).

Έχει σύγχρονη και ταυτόχρονα ξεκούραστη αίσθηση ο χώρος που δια­μόρφωσαν οι δύο ιδιοκτήτες μαζί με τους Maurizio & Guiseppe Alito. Εύκολα συντονίζεσαι με τους παλμούς του. Η «βιομηχανική» τσιμεντοκονία, το κομψό mix & match στις καρέκλες, το κόκκινο ψυγείο-συνέχεια του επενδυμένου με πράσινο μάρμαρο και σειρές από χαλκοσωλήνες μπαρ και τα ασυνήθιστα φωτιστικά στήνουν φιλόξενο σκηνικό στο ισόγειο, ενώ, ανεβαίνοντας τα σκαλιά, συνειδητοποιείς ότι το πατάρι συνδέεται εσωτερικά με το αδελφό hostel: είναι καλός αγωγός χαρωπού… ηλεκτρισμού, με καπέλα και μουστάκια να υπαινίσσονται το ότι τα δυο τους είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Κουλ, προσεγμένο, προσιτό στις τιμές του, φιλικό στο σέρβις του, το «Zampano» είναι αξιόλογη προσθήκη στην περιοχή, που μια ανανέωση στο γευστικό της ρεπερτόριο τη θέλει τώρα που έχει ξαναβρεί τους ρυθμούς της.

«Zampano»: Σε ρυθμό Φ-ελληνικό - εικόνα 2

Ο ευγενέστατος Στέργιος είναι εκείνος που θα σας ξεναγήσει στα ποτήρια και στις φιάλες που έχει στη συλλογή του το εστιατόριο (τη λίστα την πέτυχα με καμιά σαρανταριά ελληνικές ετικέτες και, απ’ ό,τι μου είπαν, θα εμπλουτιστεί κι άλλο). Στην κουζίνα θα βρείτε τη Χρύσα Κατάκη και μαζί της ελληνικές γεύσεις με σύγχρονη αύρα. Οι σαλάτες είναι πλούσιες, με ωραία μιξάζ υλικών, η φάβα έχει ικανούς συνοδούς (σαρδελίτσες, καραμελωμένα κρεμμύδια και ένα τσάτνεϊ σταφίδας με τζίντζερ) και η ωραία χυλωμένη ρεβιθάδα με σύγκλινο και δεντρολίβανο σπιτική αίσθηση.

Από εκεί και πέρα, ο καλομαγειρεμένος κρασάτος κόκορας με χυλοπίτες με ψιλοκομμένο κολοκυθάκι και ντομάτα (€ 11,50) ήταν νοστιμότατος και η ταλιάτα με τις τηγανητές πατάτες που έρχονται τυλιγμένες σε χάρτινο «σεμεδάκι» (€ 14,50) επίσης, αν και το πέστο μαϊντανού που τη συνόδευε προέκυψε υπερβολικά ξιδάτο. Στα γλυκά αξίζει να βουτήξετε το κουτάλι σας στην αφράτη, φρεσκότατη lemon pie.

Σαρρή 18, Ψυρρή, 2130237244.

ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΑ

«Zampano»: Σε ρυθμό Φ-ελληνικό - εικόνα 3

Τη σαλάτα...
που συνδυάζει σπανάκι, σέσκουλο και ρόκα, φλοίδες από πλούσιο σε γεύση κατσικίσιο τυρί Νάουσας, λεπτοκομμένο, ελαφροψημένο κολοκυθάκι, που κρατάει τον τραγανό του χαρακτήρα, καπνιστά αμύγδαλα και dressing λεμονιού (€ 7).

«Zampano»: Σε ρυθμό Φ-ελληνικό - εικόνα 4

Τα απρόσμενα πιτάκια
Κρατσανιστά, με φύλλο κρούστας και γέμιση, απρόσμενη: ελαφρώς πικάντικο σπετσοφάι. Συνοδεύονται με γιαούρτι με δυόσμο και μια πολύ καλή μαρμελάδα ντομάτας, σπιρτόζικα καυτερή, με ωραία υφή (€ 7).

«Zampano»: Σε ρυθμό Φ-ελληνικό - εικόνα 5

Τη μους σοκολάτας
Η πυκνή μους πλαισιώνεται από μικρά μαρεγκάκια, επίσης σοκολάτας, και φιλεταρισμένο πορτοκάλι. Ακριβώς από πάνω της στέκεται το παγωτό καραμέλα, σε έναν κλασικό και επιτυχημένο γευστικό συνδυασμό (€ 5).

Περισσότερες πληροφορίες

Zampano

Σαρρή 18, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.