7 σημεία για να γιορτάσεις την Ημέρα των Ευχαριστιών κι εδώ

Είτε είσαι αμερικανο-θρεμμένος, είτε θέλεις να δοκιμάσεις εκείνη την ψητή γαλοπούλα με την κράνμπερι σος που στις τηλεοπτικές σειρές φαίνεται πολύ λαχταριστή, την Πέμπτη 26/11 θα δώσεις ραντεβού με την αμερικάνικη παράδοση…

7 σημεία για να γιορτάσεις την Ημέρα των Ευχαριστιών κι εδώ

Είτε είσαι αμερικανο-θρεμμένος, είτε θέλεις να δοκιμάσεις εκείνη την ψητή γαλοπούλα με την κράνμπερι σος που στις τηλεοπτικές σειρές φαίνεται πολύ λαχταριστή, θα δώσεις ραντεβού με την αμερικάνικη παράδοση…

7 σημεία για να γιορτάσεις την Ημέρα των Ευχαριστιών κι εδώ - εικόνα 1
Στο «Νice ‘n’ Easy» μπορείτε να (προ)παραγγείλετε και ολόκληρη γαλοπούλα

Στο «Νice ‘n’ Easy»
Στο ειδικό για την ημέρα set menu (€ 27 το άτομο) που θα σερβίρεται τόσο στο Κολωνάκι όσο και στην Κηφισιά φιγουράρουν βελουτέ γλυκιάς κολοκύθας με τραγανό προσούτο, ψητή γαλοπούλα με πουρέ γλυκοπατάτας, λαχανάκια Βρυξελλών με τραγανό μπέικον, γέμιση από κάστανα και κράνα σε σάλτσα ψητού και μηλόπιτα με παγωτό. Εκτός αυτού όμως, κατόπιν παραγγελίας, μπορείτε να χαρείτε με την παρέα σας ή την οικογένειά σας ένα γεύμα με ολόκληρη γαλοπούλα, την οποία, ακολουθώντας την πιο «σπιτική» παράδοση θα την κόψετε μόνοι σας.

7 σημεία για να γιορτάσεις την Ημέρα των Ευχαριστιών κι εδώ - εικόνα 2
H pecan pie του «Mama Roux South»

Στο «Mama Roux South»
Στο εστιατόριο της Γλυφάδας τηρούν το έθιμο με μια καπνιστή Low & Slow γαλοπούλα η οποία θα έχει περάσει έξι ώρες στο smoker τους και η οποία θα εμφανιστεί πλαισιωμένη με σος κράνμπερι, πουρέ πατάτας με άρωμα μαύρης τρούφας, καρότα και χόρτα γλασέ. Μαζί της, στο μενού της ημέρας, θα βρίσκονται σαλάτα με ψητή κολοκύθα, baby σπανάκι, ξινομυζήθρα, ρόδι, σχοινόπρασο και ψητά φουντούκια, και για το τέλος, pecan pie με παγωτό μπανάνα. Το μενού κοστίζει € 25 το άτομο και με κρασί/κοκτέιλς € 37 το άτομο.

7 σημεία για να γιορτάσεις την Ημέρα των Ευχαριστιών κι εδώ - εικόνα 3
Και το «Chefi the restaurant» στο ρυθμό της αμερικάνικης γιορτής

Στο «Chefi the restaurant»
Πνεύμα αμερικάνικου Thanksgiving διαπνέει και το μενού του εστιατορίου του Χαλανδρίου (€ 30 το άτομο): βελουτέ κολοκύθας, με τζίντζερ και πορτοκάλι, πατατοσαλάτα με καλαμπόκι, σταφύλια, ρόδι και jamon Iberico, ψητή γαλοπούλα γεμιστή με κάστανα, σταφίδες και κάσιους με σος κράνμπερι, γλυκοπατάτα, μαρμελάδα κρεμμυδιού και λαχανικά, αλλά και μηλόπιτα με παγωτό βανίλια και σος καραμέλα.

7 σημεία για να γιορτάσεις την Ημέρα των Ευχαριστιών κι εδώ - εικόνα 4
Ο μπουφές του «Βυζαντινού» θα στρωθεί γιορτινά

Στο «Βυζαντινό»
Η ευγνωμοσύνη για τα καλά της χρονιάς, κατά την αμερικάνικη συνήθεια, εκφράζεται στο εστιατόριο του «Hilton», την Πέμπτη 26/11, όπως κάθε χρόνο, πάνω από πλούσιο μπουφέ με σαλάτες, θαλασσινά, χοιρινό καρέ, αρνίσια παϊδάκια, μοσχαρίσιο φιλέτο και πολλά ακόμη, με την ψητή γαλοπούλα στο επίκεντρο, μαριναρισμένη με εσπεριδοειδή και σιρόπι σφενδάμου. Κλασικοί της συνοδοί, gravy, σάλτσα κράνμπερι, καραμελωμένες γλυκοπατάτες… Και μετά, άπειρα γλυκά, ανάμεσα στα οποία και οι απαραίτητες pumpkin pies και μηλόπιτες.

7 σημεία για να γιορτάσεις την Ημέρα των Ευχαριστιών κι εδώ - εικόνα 5
Η γαλοπούλα θα πρωταγωνιστεί στο Thanxgiving μενού του «La Suite Lounge»

Στο «La Suite Lounge»
Για την Πέμπτη 26/11 το εστιατόριο του «St. George Lycabettus» έχει στο πρόγραμμα γεύσεις άμεσα συνδεδεμένες με την αμερικάνικη γιορτή των Ευχαριστιών. Στο μενού (€ 34 το άτομο με κρασί) θα συναντήσετε κολοκυθόσουπα με ξινόκρεμα, φρέσκα πράσινα σαλατικά με καλαμπόκι και βινεγκρέτ μπαλσάμικο, ψητή γαλοπούλα με γέμιση, πατάτες, μπρόκολο, σάλτσα κράνμπερι και gravy, και μηλόπιτα με παγωτό.

7 σημεία για να γιορτάσεις την Ημέρα των Ευχαριστιών κι εδώ - εικόνα 6

Στο «Ιt»
Στο cosy σποτ της Σκουφά είτε μεσημέρι είτε βράδυ μπορείτε να διαλέξετε κάποια από τα πιάτα που φτιάχνει η κουζίνα για όσους θέλουν να πουν τα «ευχαριστώ» τους. Οι έξτρα επιλογές της ημέρας είναι σούπα γλυκοπατάτας με ξίγαλο, κόλιανδρο και προσούτο, σιγοψημένη πατάτα με τσένταρ, μπέικον, φρέσκο θυμάρι και ξινόκρεμα, πράσινη σαλάτα με φιλέτο γαλοπούλας, φιλέτο γαλοπούλας με γέμιση, πουρέ γλυκοπατάτας και μύρτιλα, και τσιζκέικ κολοκύθας.

Περισσότερες πληροφορίες

Suite Lounge (La)

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Nice ’N’ Easy

Ομήρου 60 & Σκουφά, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

IT Restaurant

Σκουφά 29, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.