Το «1903» γίνεται «Le Bistrot de Smyrne»

Καλαμάρι γεμιστό με φουαγκρά αντί για λακέρδα, Edith Piaf αντί για ... «τα σμυρναίικα τραγούδια» και μπιστρό αντί για μεζεδοπωλείο.

Το «1903» γίνεται «Le Bistrot de Smyrne»

Καλαμάρι γεμιστό με φουαγκρά αντί για λακέρδα, Edith Piaf αντί για ... «τα σμυρναίικα τραγούδια» και μπιστρό αντί για μεζεδοπωλείο.

Το «1903» γίνεται «Le Bistrot de Smyrne» - εικόνα 1

Πέρυσι το γνωρίσαμε ως «Α Τaste of Smyrna» και δη μεζεδοπωλείο, με τα ούζα του, τις λακέρδες του και του κιοφτέδες του. Τώρα ο Ηλίας Σκουλάς κρατώντας την αύρα της Σμύρνης του άλλοτε το «1903» της Γλυφάδας το μεταμορφώνει σε μπιστρό, παίζοντας με τα υλικά και τις συνταγές Ελλάδας και Τουρκίας, βάζοντας και λίγη Γαλλία στο παιχνίδι και συνθέτοντας ένα ευρύτερα μεσογειακό και πιο εστιατορικό κόνσεπτ.

Στον καινούργιο κατάλογο θα ανακαλύψετε βιολογικό χοιρινό με σαλιγκάρια, σπετζοφάι με ροφό, φουρνιστό αρνάκι γάλακτος με κρέμα γιαουρτιού (Elbasan tava), αγριογούρουνο στιφάδο, αλλά και… καλαμάρι γεμιστό με φουαγκρά και μεδούλι ή πεϊνιρλί με φιλέτο πάπιας, τυρί compte, μαρμελάδα κοκκάρι και αυγό μάτι. Ανοίγει την Πέμπτη 29/10 και σύντομα θα σας έχουμε γευστική ανταπόκριση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.