Το «1903» γίνεται «Le Bistrot de Smyrne»

Καλαμάρι γεμιστό με φουαγκρά αντί για λακέρδα, Edith Piaf αντί για ... «τα σμυρναίικα τραγούδια» και μπιστρό αντί για μεζεδοπωλείο.

Το «1903» γίνεται «Le Bistrot de Smyrne»

Καλαμάρι γεμιστό με φουαγκρά αντί για λακέρδα, Edith Piaf αντί για ... «τα σμυρναίικα τραγούδια» και μπιστρό αντί για μεζεδοπωλείο.

Το «1903» γίνεται «Le Bistrot de Smyrne» - εικόνα 1

Πέρυσι το γνωρίσαμε ως «Α Τaste of Smyrna» και δη μεζεδοπωλείο, με τα ούζα του, τις λακέρδες του και του κιοφτέδες του. Τώρα ο Ηλίας Σκουλάς κρατώντας την αύρα της Σμύρνης του άλλοτε το «1903» της Γλυφάδας το μεταμορφώνει σε μπιστρό, παίζοντας με τα υλικά και τις συνταγές Ελλάδας και Τουρκίας, βάζοντας και λίγη Γαλλία στο παιχνίδι και συνθέτοντας ένα ευρύτερα μεσογειακό και πιο εστιατορικό κόνσεπτ.

Στον καινούργιο κατάλογο θα ανακαλύψετε βιολογικό χοιρινό με σαλιγκάρια, σπετζοφάι με ροφό, φουρνιστό αρνάκι γάλακτος με κρέμα γιαουρτιού (Elbasan tava), αγριογούρουνο στιφάδο, αλλά και… καλαμάρι γεμιστό με φουαγκρά και μεδούλι ή πεϊνιρλί με φιλέτο πάπιας, τυρί compte, μαρμελάδα κοκκάρι και αυγό μάτι. Ανοίγει την Πέμπτη 29/10 και σύντομα θα σας έχουμε γευστική ανταπόκριση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

S. Pellegrino και Acqua Panna: Μας υποδέχονται στο "Terra bistro"

Διανύοντας τη δέκατη χρονιά του, ένα γευστικό στέκι στην Πάτρα που έχει αγαπηθεί, μας περιμένει ανανεωμένο και φρεσκαρισμένο και για τα χειμερινά μας γευστικά ραντεβού.

29/11/2022

Θamõn

Ένα cool και στιλάτο μικρό ρεστοράν συντονίζει εδώ και λίγους μήνες τα Γιάννενα στους ρυθμούς μιας "γαλανόλευκης" μπιστρονομίας, ιδιαίτερα γοητευτικής και καλοβαλμένης.

Αφιέρωμα Brunch: Ξεχωριστές επιλογές για να απολαύσετε την πιο δημοφιλή τάση

Λαχταριστές αυγοπαρασκευές, αφράτα pancakes, χορταστικά σάντουιτς, plant based σπεσιαλιτέ αλλά και επιλεγμένες κοπές, σε ένα γευστικό ραχάτι στην πρωτεύουσα.

Βινύλιο, burgers, pizza και κοκτέιλ στο "1st Koukaki Vinyl Market"

Όλες οι αγάπες συγκεντρωμένες σε ένα Σαββατοκύριακο στη σκιά της Ακρόπολης.

Ο τριάστερος σεφ Mauro Colagreco Πρεσβευτής Καλής Θελήσεως της UNESCO για τη Βιοποικιλότητα

Ο Ιταλοαργεντίνος chef-patron του τριάστερου "Mirazur" στη Μεντόν είναι ο πρώτος σεφ στην ιστορία της UNESCO που τιμάται με τον συγκεκριμένο τίτλο.

"Κουκούμαβλος" ξανά στη Σαντορίνη!

Το cult εστιατόριο του Νίκου Πουλιάση επιστρέφει ξανά στην ενεργό δράση, στο "Katikies Chromata" στο Ημεροβίγλι.

Τι γυρεύουν οι παγόδες ανάμεσα στους γαλλικούς αμπελώνες;

Το Cos d’Estournel, από το ομώνυμο εντυπωσιακό chateau του Μπορντό, είναι κρασάρα που συνδυάζει δύναμη και φινέτσα. Το ίδιο οινοποιείο έχει δε στη φαρέτρα του και άλλα διαμαντάκια.