Ο Χρόνης Δαμαλάς και ο Δήμος Σαμουράκης αναδιαμορφώνουν το γευστικό προφίλ του buzzy στεκιού της πλατείας Αγίας Ειρήνης.
Λίγες μόλις μέρες μετρά ο νεαρός Δήμος Σαμουράκης, o οποίος έχει περάσει από το λονδρέζικο «Mazi» αλλά και από την κουζίνα του Γκίκα Ξενάκη στο εστιατόριο «Aleria», στο τιμόνι τού δημοφιλούς πρώι και βράδυ all-day χώρου της Πλατείας Αγίας Ειρήνης.
Με πιάτα όπως κεφτεδάκια σολομού πάνω σε αρωματικό ρύζι jasmine, με μαριναρισμένα φύκια και σάλτσα teriyaki, noodles yakisoba με μοσχαράκι και λαχανικά, καπνιστή χοιρινή πανσέτα με πουρέ φασολιού και τομάτες κονφί, μάγουλα μοσχαρίσια με κριθαράκι και μαρμελάδα τομάτας, η πρότασή του είναι ελληνική με ασιατικές επιρροές.
Και, προφανώς, μπορεί να λειτουργήσει συνδυαστικά με το sushi bar του «Rock & Balls», που έχει και αυτό νέο προφίλ: το αναλαμβάνει πλέον ο γνωστός σεφ Πολυχρόνης Δαμαλάς, ο οποίος στην αναδιαμορφωμένη sushi list –θα είναι έτοιμη λίγο μετά τα μέσα Οκτωβρίου– δίνει περισσότερη βάση στα maki και στο new style sushi, κινούμενος στη λογική ενός προσεγμένου casual φαγητού, όπως μου το περιέγραψε ο ίδιος, «απολαυστικού και… διασκεδαστικού». Μόλις δοκιμάσω και το μεν και το δε θα σας γράψω εντυπώσεις.