Νέα πρόσωπα και νέες γεύσεις στο «Rock & Balls»

Ο Χρόνης Δαμαλάς και ο Δήμος Σαμουράκης αναδιαμορφώνουν το γευστικό προφίλ του buzzy στεκιού της πλατείας Αγίας Ειρήνης.

Νέα πρόσωπα και νέες γεύσεις στο «Rock & Balls»

Ο Χρόνης Δαμαλάς και ο Δήμος Σαμουράκης αναδιαμορφώνουν το γευστικό προφίλ του buzzy στεκιού της πλατείας Αγίας Ειρήνης.

Νέα πρόσωπα και νέες γεύσεις στο «Rock & Balls» - εικόνα 1
Με ασιατικές επιρροές η κουζίνα

Λίγες μόλις μέρες μετρά ο νεαρός Δήμος Σαμουράκης, o οποίος έχει περάσει από το λονδρέζικο «Mazi» αλλά και από την κουζίνα του Γκίκα Ξενάκη στο εστιατόριο «Aleria», στο τιμόνι τού δημοφιλούς πρώι και βράδυ all-day χώρου της Πλατείας Αγίας Ειρήνης.

Νέα πρόσωπα και νέες γεύσεις στο «Rock & Balls» - εικόνα 2
O Δήμος Σαμουράκης

Με πιάτα όπως κεφτεδάκια σολομού πάνω σε αρωματικό ρύζι jasmine, με μαριναρισμένα φύκια και σάλτσα teriyaki, noodles yakisoba με μοσχαράκι και λαχανικά, καπνιστή χοιρινή πανσέτα με πουρέ φασολιού και τομάτες κονφί, μάγουλα μοσχαρίσια με κριθαράκι και μαρμελάδα τομάτας, η πρότασή του είναι ελληνική με ασιατικές επιρροές.

Νέα πρόσωπα και νέες γεύσεις στο «Rock & Balls» - εικόνα 3
O Χρόνης Δαμαλάς

Και, προφανώς, μπορεί να λειτουργήσει συνδυαστικά με το sushi bar του «Rock & Balls», που έχει και αυτό νέο προφίλ: το αναλαμβάνει πλέον ο γνωστός σεφ Πολυχρόνης Δαμαλάς, ο οποίος στην αναδιαμορφωμένη sushi list –θα είναι έτοιμη λίγο μετά τα μέσα Οκτωβρίου– δίνει περισσότερη βάση στα maki και στο new style sushi, κινούμενος στη λογική ενός προσεγμένου casual φαγητού, όπως μου το περιέγραψε ο ίδιος, «απολαυστικού και… διασκεδαστικού». Μόλις δοκιμάσω και το μεν και το δε θα σας γράψω εντυπώσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.