Νέα πρόσωπα και νέες γεύσεις στο «Rock & Balls»

Ο Χρόνης Δαμαλάς και ο Δήμος Σαμουράκης αναδιαμορφώνουν το γευστικό προφίλ του buzzy στεκιού της πλατείας Αγίας Ειρήνης.

Νέα πρόσωπα και νέες γεύσεις στο «Rock & Balls»

Ο Χρόνης Δαμαλάς και ο Δήμος Σαμουράκης αναδιαμορφώνουν το γευστικό προφίλ του buzzy στεκιού της πλατείας Αγίας Ειρήνης.

Νέα πρόσωπα και νέες γεύσεις στο «Rock & Balls» - εικόνα 1
Με ασιατικές επιρροές η κουζίνα

Λίγες μόλις μέρες μετρά ο νεαρός Δήμος Σαμουράκης, o οποίος έχει περάσει από το λονδρέζικο «Mazi» αλλά και από την κουζίνα του Γκίκα Ξενάκη στο εστιατόριο «Aleria», στο τιμόνι τού δημοφιλούς πρώι και βράδυ all-day χώρου της Πλατείας Αγίας Ειρήνης.

Νέα πρόσωπα και νέες γεύσεις στο «Rock & Balls» - εικόνα 2
O Δήμος Σαμουράκης

Με πιάτα όπως κεφτεδάκια σολομού πάνω σε αρωματικό ρύζι jasmine, με μαριναρισμένα φύκια και σάλτσα teriyaki, noodles yakisoba με μοσχαράκι και λαχανικά, καπνιστή χοιρινή πανσέτα με πουρέ φασολιού και τομάτες κονφί, μάγουλα μοσχαρίσια με κριθαράκι και μαρμελάδα τομάτας, η πρότασή του είναι ελληνική με ασιατικές επιρροές.

Νέα πρόσωπα και νέες γεύσεις στο «Rock & Balls» - εικόνα 3
O Χρόνης Δαμαλάς

Και, προφανώς, μπορεί να λειτουργήσει συνδυαστικά με το sushi bar του «Rock & Balls», που έχει και αυτό νέο προφίλ: το αναλαμβάνει πλέον ο γνωστός σεφ Πολυχρόνης Δαμαλάς, ο οποίος στην αναδιαμορφωμένη sushi list –θα είναι έτοιμη λίγο μετά τα μέσα Οκτωβρίου– δίνει περισσότερη βάση στα maki και στο new style sushi, κινούμενος στη λογική ενός προσεγμένου casual φαγητού, όπως μου το περιέγραψε ο ίδιος, «απολαυστικού και… διασκεδαστικού». Μόλις δοκιμάσω και το μεν και το δε θα σας γράψω εντυπώσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι γυρεύουν οι παγόδες ανάμεσα στους γαλλικούς αμπελώνες;

Το Cos d’Estournel, από το ομώνυμο εντυπωσιακό chateau του Μπορντό, είναι κρασάρα που συνδυάζει δύναμη και φινέτσα. Το ίδιο οινοποιείο έχει δε στη φαρέτρα του και άλλα διαμαντάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
25/11/2022

Σε αυτό το φεστιβάλ θα μάθεις τα πάντα για το μέλι

Γνωρίστε σπάνιες ποικιλίες ελληνικού μελιού και νέα προϊόντα στο 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και προϊόντων μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2022: Τα κορυφαία εστιατόρια

Απονεμήθηκαν τα σημαντικότερα γαστρονομικά βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

"Viva Italia" στο "Da Bruno" με ανανεωμένο μενού

Αέρας ανανέωσης φυσά στις γεύσεις του ολοφάνερα φρεσκαρισμένου ιταλιάνικου πόστου στο Παλαιό Φάληρο, που στα 35 και πλέον χρόνια λειτουργίας του, συνεχίζει να είναι σταθερή αξία για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας.

Το Σymposio είναι το event που θα αλλάξει τη Βαρβάκειο

Με τενόρους να συναντούν techno DJs, ξυλοπόδαρους να προσπερνούν αρπίστριες και street food κιόσκια να αχνίζουν μυρωδιές πλάι σε εκθέσεις ζωγραφικής, η γλαφυρή μπρουταλιτέ της οδού Αριστογείτονος στη Δημοτική Αγορά της Αθήνας μεταμορφώνεται στο urban σκηνικό ενός ανατρεπτικού event, που έρχεται για να μεταμορφώσει την εικόνα που έχουμε για το στομάχι της πόλης.

"Manοuka": Οινογευσιγνωσία με την Ακρόπολη "on screen"

Σφιχτά ενοποιημένο γαστρονομικό σενάριο με μοντέρνα προσέγγιση, οινικό cast με επιλεγμένες ελληνικές ετικέτες και ενδιαφέρουσα μπάρα με φόντο την Ακρόπολη δίνουν τον τόνο στο rooftop εστιατόριο στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου "Utopia".

Οι πιο γνωστοί μύθοι για το ποτό

Όχι, δε φταίει εκείνο το σφηνάκι στο τέλος για το hangover σου.