Στην αθηναϊκή «Αλεξάνδρεια» με το αθηνόραμα Club

Αιγυπτιακές και μεσογειακές νοστιμιές σε ένα εστιατόριο που ακτινοβολεί την οικειότητα και την ευγένεια των ιδιοκτητών του.

Στην αθηναϊκή «Αλεξάνδρεια» με το αθηνόραμα Club

Αιγυπτιακές και μεσογειακές νοστιμιές σε ένα εστιατόριο που ακτινοβολεί την οικειότητα και την ευγένεια των ιδιοκτητών του.

Στην αθηναϊκή «Αλεξάνδρεια» με το αθηνόραμα Club - εικόνα 1

Είναι πολύ ζεστή η σάλα της «Αλεξάνδρειας» με τα συρτάρια-προθήκες γεμάτα μπαχαρικά και βότανα. Όπως είναι ζεστη κι η πρώτη κουταλιά της αιγυπτιακής, γοητευτικά βοτανικής σούπας που τη λένε μολοχία, και που έχει αποκτήσει, με τα χρόνια, φανατικό fan club. Στον κατάλογο θα βρεις φατούς, και κόσαρι, που είναι ένα φακόρυζο με τηγανητό κρεμμύδι και σάλτσα ντομάτας, μαριναρισμένα φιλετάκια κοτόπουλου στη σχάρα με σος γιαουρτιού με τριμμένο αμύγδαλο, κόλιανδρο και κουρκουμά, που σερβίρεται με ρύζι με καβουρδισμένο φιδέ και μπαχαρικά ή κεμπάπ χάλα (αρνάκι στην κατσαρόλα, καπνιστό, που γλυκαίνει με ζουμί από κρεμμύδια).

Για το τέλος η Κλεοπάτρα θα σου προτείνει κουνάφα, που συνήθως το λέμε «κιουνεφέ», και ομ άλι (λέγοντάς σου ότι σημαίνει «η μαμά του Αλή»), κρέμα, δηλαδή, με ξηρούς καρπούς, ξερά φρούτα και κανέλα. Με την επίδειξη της κάρτας τους τα μέλη του αθηνόραμα Club έχουν έκπτωση 20% καθημερινά εκτός Σαββάτου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.