Στην αθηναϊκή «Αλεξάνδρεια» με το αθηνόραμα Club

Αιγυπτιακές και μεσογειακές νοστιμιές σε ένα εστιατόριο που ακτινοβολεί την οικειότητα και την ευγένεια των ιδιοκτητών του.

Στην αθηναϊκή «Αλεξάνδρεια» με το αθηνόραμα Club

Αιγυπτιακές και μεσογειακές νοστιμιές σε ένα εστιατόριο που ακτινοβολεί την οικειότητα και την ευγένεια των ιδιοκτητών του.

Στην αθηναϊκή «Αλεξάνδρεια» με το αθηνόραμα Club - εικόνα 1

Είναι πολύ ζεστή η σάλα της «Αλεξάνδρειας» με τα συρτάρια-προθήκες γεμάτα μπαχαρικά και βότανα. Όπως είναι ζεστη κι η πρώτη κουταλιά της αιγυπτιακής, γοητευτικά βοτανικής σούπας που τη λένε μολοχία, και που έχει αποκτήσει, με τα χρόνια, φανατικό fan club. Στον κατάλογο θα βρεις φατούς, και κόσαρι, που είναι ένα φακόρυζο με τηγανητό κρεμμύδι και σάλτσα ντομάτας, μαριναρισμένα φιλετάκια κοτόπουλου στη σχάρα με σος γιαουρτιού με τριμμένο αμύγδαλο, κόλιανδρο και κουρκουμά, που σερβίρεται με ρύζι με καβουρδισμένο φιδέ και μπαχαρικά ή κεμπάπ χάλα (αρνάκι στην κατσαρόλα, καπνιστό, που γλυκαίνει με ζουμί από κρεμμύδια).

Για το τέλος η Κλεοπάτρα θα σου προτείνει κουνάφα, που συνήθως το λέμε «κιουνεφέ», και ομ άλι (λέγοντάς σου ότι σημαίνει «η μαμά του Αλή»), κρέμα, δηλαδή, με ξηρούς καρπούς, ξερά φρούτα και κανέλα. Με την επίδειξη της κάρτας τους τα μέλη του αθηνόραμα Club έχουν έκπτωση 20% καθημερινά εκτός Σαββάτου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ρέθυμνο: Μια ιστορία οίνου και γαστρονομικού πλούτου

Με αγροτικά project που προσεγγίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία, αλλά και διαμαντάκια της κρητικής γης που διεκδικούν θέση στις καρδιές και τα πιάτα μας, το τοπίο του Ρεθύμνου γίνεται ολοένα πιο ελκυστικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
01/12/2022

Αν ο foodie δεν πάει στον σεφ, πάει o σεφ στον foodie…

Γιατί οι σεφ "ξεσπιτώνονται" μαγειρεύοντας ως φιλοξενούμενοι σε κανονικές ή αυτοσχέδιες ενίοτε κουζίνες; Βρεθήκαμε σε μια σειρά γαστρονομικά happening στο εξωτερικό και καταθέτουμε κάποιες σκέψεις για την αμεσότητα κουζίνας-σάλας που θέλει τους μάγειρες να βγαίνουν από το "καβούκι" τους.

Casserole

Ένα χαριτωμένο ελληνικό μπιστρό στην ευρύτερη διοίκηση πρωτευούσης, που θα έλεγαν κι οι παλιότεροι, είναι από τις καλύτερες προτάσεις στην πέρα ανατολική πλευρά των Αθηνών.

Θamõn

Ένα cool και στιλάτο μικρό ρεστοράν συντονίζει εδώ και λίγους μήνες τα Γιάννενα στους ρυθμούς μιας "γαλανόλευκης" μπιστρονομίας, ιδιαίτερα γοητευτικής και καλοβαλμένης.

"Ποιο εστιατόριο θα ήθελα να έχω ανοίξει": 4 σεφ και restaurateurs απαντούν

4 σημαντικοί εκπρόσωποι της αθηναϊκής εστίασης μιλούν για εκείνα τα μέρη που θα ήθελαν οι ίδιοι να έχουν φτιάξει. Και δεν είναι ασφαλώς τα δικά τους.

Panettone al Parmigiano & Pepe Sichuan, ένα αναπάντεχο deli!

Ένα "αλμυρό" panettone ίσως ακούγεται παράξενα… μέχρι να δοκιμάσεις αυτή τη νέα παραλλαγή του γνήσιου μιλανέζικου panettone Mito21, που έκλεψε πέρσι τις εντυπώσεις.

Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2022: Όλα όσα έγιναν στην τελετή απονομής που τίμησε τη γαστρονομική εξέλιξη της Μεγαλονήσου

Οι Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου απονεμήθηκαν για δεύτερη φορά την Τετάρτη 23/11, από το Αθηνόραμα και τον Φιλελεύθερο, στο ξενοδοχείο "Four Seasons" της Λεμεσού.