«Matsuhisa Αthens»: Umami στον Σαρωνικό

Το εστιατόριο του Nobu παίζει με ωραιότατους νεωτερισμούς που το κάνουν «πρέπει» στην αθηναϊκή ριβιέρα.

«Matsuhisa Αthens»: Umami στον Σαρωνικό

Το εστιατόριο του Nobu παίζει με ωραιότατους νεωτερισμούς που το κάνουν «πρέπει» στην αθηναϊκή ριβιέρα.

«Matsuhisa Αthens»: Umami στον Σαρωνικό - εικόνα 1

Είναι μαγεία να ρεμβάζεις­ από τη βεράντα του «Matsuhisa» καθώς ο ήλιος χάνεται στα νερά. το καλοκαίρι είναι η πιο δυνατή περίοδός του από άποψη θέας και ατμόσφαιρας. Οι σεφ Βασίλης Παπαθεοδώρου και Τόνι Βρατσάνος (επικεφαλής sushi chef) ανανεώνουν κάθε σεζόν το μενού με δημιουργίες που φιλοδοξούν να καθιερωθούν μεταξύ των πιο εμβληματικών του εστιατορίου.

Ανάμεσά τους γράφει ωραία ένα άψογα ψημένο καλαμπόκι με ελαφρά πικάντικη σάλτσα βουτύρου με τσίλι και shiso. Η σύνθεση των υλικών στην Umami salad είναι ξεχωριστή, με μελιτζάνα αλαβάστρινης τρυφερότητας, ντομάτα, σπαράγγια, καπνιστό χέλι, κρέμα κατσικίσιου τυριού και baby ρόκα, που δίνει σέξι πιπεράδα. το σύνολο πασπαλίζεται με την πεμπτουσία του umami, τα bonito flakes, και περιχύνεται με ένα ντρέσινγκ με βάση το ζωμό dashi. Η φινετσάτη, μαστιχωτή υφή του καλαμαριού δέχεται πάνω της τη γλυκιά νοστιμάδα της unagi sauce (mirin, sake, soya και ζάχαρη) με λίγο τριμμένο φύκι nori.

Στο γήπεδο του sushi, τώρα, αφού υπογραμμίσουμε ότι το ρύζι, το τύλιγμα και η ποιότητα των πρώτων υλών οδηγούν σε εξαιρετικά αποτελέσματα, σας προτείνω να ζητήσετε τις σπέσιαλ προτάσεις του σεφ. Για μας ετοίμασε δύο nigiri, ένα με το ρύζι ενισχυμένο με τριμμένο σουσάμι και μυρωδάτο shiso συν ραφινάτη σαρδέλα­, μαριναρισμένη σε αλάτι και ξίδι, με φρέσκο κρεμμυδάκι και τζίν­τζερ, κι ένα «του κουτιού», με το ρύζι φορμαρισμένο ορθογώνια συν μαριναρισμένο σκουμπρί και ατού του τη χαρακτηριστική γοητευτική ψυχρότητα της γεύσης του μπλε ψαριού.

Όσο για τα γλυκά, ενθουσιάστηκα τόσο με τον απρόσμενο συνδυασμό πικάντικου και δροσιστικού, τριζάτου σορμπέ από πράσινο μήλο και wasabi με παραδοσιακό σιμιγδαλένιο χαλβά όσο και με τη μους πικρής σοκολάτας με «χιόνι» λευκής σοκολάτας και ωραιότατο, ασυνήθιστο και μυρωδάτο παγωτό beurre noisette.

Ξεν. «Astir Palace», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 2108960510

My top 3 dishes

«Matsuhisa Αthens»: Umami στον Σαρωνικό - εικόνα 2

Σαρδέλες su miso
Το αέρινα μαριναρισμένο ψάρι έχει μια εξαιρετική γευστική ελαφράδα και συνδυάζεται απρόσμενα με γλυκιά γιαπωνέζικη μουστάρδα και δυνατό umami από πάστα miso δουλεμένη με ξίδι.

«Matsuhisa Αthens»: Umami στον Σαρωνικό - εικόνα 3

Tuna yuke
Πολύ καλός τόνος αγγιγμένος από γήινο, βαθύ –καθόλου σαν κολόνια– άρωμα τρούφας, απαλότητα σαρκωμένων μανιταριών, ασυνήθιστο συνταίριασμα με γλυκιά σάλτσα αχλαδιού και δυναμικό τραγάνισμα κλωστών πιπεριάς.

«Matsuhisa Αthens»: Umami στον Σαρωνικό - εικόνα 4

Pork belly anticucho
Φανταστικοί κύβοι πανσέτας, τραγανοί και μελωμένοι^ ντελικάτη, βρόμικη ντοματο-ριγανίσια νοστιμάδα περουβιανού anticucho με μοσχοβολιστό αφρό κορίανδρου και λάιμ.

Περισσότερες πληροφορίες

Matsuhisa Athens

Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σε ένα από τα πιο cool ιταλικά της Αθήνας στήνουν μια πραγματική γιορτή γεύσης

Brunch all’italiana με θέα το Σαρωνικό και νέο μενού που σε ταξιδεύει από τη Νάπολη ως το Τορίνο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/11/2025

Μια ιταλική κουζίνα του Κεραμεικού κάνει ακόμα και τους δύσπιστους να λένε ‘Mamma Mia!’

Ιταλική φινέτσα και arty ατμόσφαιρα, εκεί όπου η γεύση συναντά την υψηλή αισθητική.

Σε έναν από τους ομορφότερους χώρους της Αθήνας σερβίρουν νέο μενού

Μία προνομιακή βεράντα με την Αθήνα στο πιάτο, έμφαση στην τέχνη και ωραίες γεύσεις.

'Spit Jack' και την Κυριακή στο Golden Hall

Οι Κυριακές αποκτούν γεύση μέσα από την εμπειρία του Spit Jack στο Golden Hall.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.

Στη Δροσιά για ένα ιταλικό εστιατόριο-έκπληξη

Χειροποίητα ζυμάρια, ιταλική φινέτσα και σπιτική θέρμη σε περιμένουν στο Amici Miei Cucina Italiana.

Αορίτης

Συστήθηκε ως κρητική ταβέρνα, μα πολύ γρήγορα ο Αορίτης άνοιξε το μαγειρικό του φάσμα για να συμπεριλάβει όλη την Ελλάδα, σερβίροντας πια τη γεύση της παράδοσης σε ευθύβολες, προσεγμένες εκδοχές, με πρωταγωνίστρια την πρώτη ύλη και υπερατού πιάτα όπως το αντικριστό και τα παϊδάκια του.