«Αυτή τη βραδιά τη ζήσαμε σαν πάρτι»: τι μας είπαν οι 6 σεφ που ετοίμασαν το μενού της απονομής των Χρυσών Σκούφων 2015

Δείτε τις μας είπαν οι ίδιοι για τη βραδιά οι έξι ξεχωριστοί εκπρόσωποι της γενιάς των 30ρηδων σεφ που εντυπωσίασαν με τις δημιουργίες τους και πάρτε μια γεύση από τα πιάτα που ετοίμασαν.

«Αυτή τη βραδιά τη ζήσαμε σαν πάρτι»: τι μας είπαν οι 6 σεφ που ετοίμασαν το μενού της απονομής των Χρυσών Σκούφων 2015

Δείτε τι μας είπαν οι ίδιοι για τη βραδιά οι έξι ξεχωριστοί εκπρόσωποι της γενιάς των 30ρηδων σεφ που εντυπωσίασαν με τις δημιουργίες τους και πάρτε μια γεύση από τα πιάτα που ετοίμασαν.

«Αυτή τη βραδιά τη ζήσαμε σαν πάρτι»: τι μας είπαν οι 6 σεφ που ετοίμασαν το μενού της απονομής των Χρυσών Σκούφων 2015 - εικόνα 1

Καθώς τα χειροκροτήματα από τις βραβεύσεις κόπαζαν, ο πραγματικός πρωταγωνιστής της βραδιάς, δηλαδή το μενού που εμπνεύστηκαν ειδικά για την τελετή έξι ξεχωριστοί εκπρόσωποι της γενιάς των 30ρηδων σεφ, οι Παναγιώ­της Γιακαλής­, Αθηναγόρας Κωστάκος, Μιχάλης Νουρλόγλου, Γκίκας Ξενάκης και Αλέξανδρος ­Τσιοτίνης και ο chef patissier Ευγένιος Βαρδακαστάνης έκανε την εμφάνισή του στα τραπέζια δείχνοντας πως αντιλαμβάνεται η νέα γενιά των μαγείρων την εξέλιξη της νέας ελληνικής κουζίνας. Δείτε τι μας είπαν οι ίδιοι για τη βραδιά και πάρτε μια γεύση από τα πιάτα που ετοίμασαν.

«Αυτή τη βραδιά τη ζήσαμε σαν πάρτι»: τι μας είπαν οι 6 σεφ που ετοίμασαν το μενού της απονομής των Χρυσών Σκούφων 2015 - εικόνα 2
«Τα γεμιστά των παιδικών μου χρόνων», Σπανακόπιτα «αλλιώς» και «Κοτόπουλο» με πατάτες στο φούρνο από τον Αθηναγόρα Κωστάκο

Αθηναγόρας Κωστάκος
«Ήταν από τις καλύτερες φορές. Δούλεψα με φίλους αλλά και με τον Σωτήρη Ευαγγέλου, ο οποίος είναι ο αγαπημένος μου Έλληνας σεφ. Σεμνός, σοβαρός, ουσιαστικός γνώστης της μαγειρικής, μας έκανε όλους να δουλέψουμε σαν παρέα. Αυτή τη βραδιά τη ζήσαμε σαν πάρτι».

«Αυτή τη βραδιά τη ζήσαμε σαν πάρτι»: τι μας είπαν οι 6 σεφ που ετοίμασαν το μενού της απονομής των Χρυσών Σκούφων 2015 - εικόνα 3
Σαρδέλες μαρινάτες, κινόα, σάλτσα αμπελόφυλλο, αφρός λεμονιού yuzu του Αλέξανδρου Τσιοτίνη

Αλέξανδρος Τσιοτίνης
«Ήμασταν μια παρέα μαγείρων που μαγειρέψαμε όλοι μαζί για να βγάλουμε ένα αποτέλεσμα που λέγεται νέα ελληνική κουζίνα».

«Αυτή τη βραδιά τη ζήσαμε σαν πάρτι»: τι μας είπαν οι 6 σεφ που ετοίμασαν το μενού της απονομής των Χρυσών Σκούφων 2015 - εικόνα 4
Μπακαλιάρος, ελαφριά κρέμα σκόρδου-ταραμά, μαρμελάδα ντομάτας, σάλτσα από λεμόνι και μάραθο του Παναγιώτη Γιακαλή

Παναγιώτης Γιακαλής
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω το αθηνόραμα και τους σεφ που συνεργάστηκαν για αυτή τη βραδιά. Πραγματικά περάσαμε πολύ όμορφα στην κουζίνα, γεγονός που τελικά πέρασε και στη σάλα».

«Αυτή τη βραδιά τη ζήσαμε σαν πάρτι»: τι μας είπαν οι 6 σεφ που ετοίμασαν το μενού της απονομής των Χρυσών Σκούφων 2015 - εικόνα 5
Σιγοψημένο αρνάκι, κρέμα καρότου, αγκινάρα τουρσί του Γκίκα Ξενάκη

Γκίκας Ξενάκης
«Μέσα από το event πέρασε το μήνυμα ότι η νέα γενιά μαγείρων είναι ενωμένη –είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά της- και μπορεί. Αυτό βάζει σωστές βάσεις για να προχωρήσουμε παραπέρα».

«Αυτή τη βραδιά τη ζήσαμε σαν πάρτι»: τι μας είπαν οι 6 σεφ που ετοίμασαν το μενού της απονομής των Χρυσών Σκούφων 2015 - εικόνα 6
Ορτύκι ψημένο σε 2 χρόνους, κουσκουσάκι με κυδώνι, φουντούκι, «χιόνι» από ξύγαλο του Μιχάλη Νουρλόγλου

Μιχάλης Νουρλόγλου
«Για εμένα ήταν αναπάντεχο. Ήταν και συγκινητικό. Δεν υπήρχε κανένας ανταγωνισμός, βοηθήσαμε όλοι ο ένας τον άλλο, και το αποτέλεσμα με έκανε να πιστεύω ότι υπάρχει μέλλον σ’ αυτό που λέμε νέα ελληνική κουζίνα».

«Αυτή τη βραδιά τη ζήσαμε σαν πάρτι»: τι μας είπαν οι 6 σεφ που ετοίμασαν το μενού της απονομής των Χρυσών Σκούφων 2015 - εικόνα 7
Σφαίρα λευκής σοκολάτας, σορμπέ γιαούρτι, σος βατόμουρου - τριαντάφυλλου, καραμελωμένο πέταλο τριαντάφυλλου του Ευγένιου Βαρδακαστάνη

Ευγένιος Βαρδακαστάνης
«Τι καλύτερο από το να είσαι με φίλους… Να γνωρίζεις κι άλλους φίλους και να κάνετε έναν θεσμό όπως οι Χρυσοί Σκούφοι να μοιάζει με πάρτι. Αυτό που έδειξε είναι πως η δική μας γενιά είναι γενιά συναγωνιστών κι όχι ανταγωνιστών. Εξαιρετικά οργανωμένη η βραδιά από την παρουσίαση ως το τέλος και απολαυστική…»

Υποστηρικτές της τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων 2015

«Αυτή τη βραδιά τη ζήσαμε σαν πάρτι»: τι μας είπαν οι 6 σεφ που ετοίμασαν το μενού της απονομής των Χρυσών Σκούφων 2015 - εικόνα 8

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.