3 απρόσμενα αθηναϊκά σενάρια για δείπνο-εμπειρία

Συναισθητική γαστρονομία, απόλαυση της Αθήνας από ψηλά, θεατρικές παραστάσεις και ζογκλερο-τσιρκολάνικες περφόρμανς μετά φαγητού.

3 απρόσμενα αθηναϊκά σενάρια για δείπνο-εμπειρία

Συναισθητική γαστρονομία, απόλαυση της Αθήνας από ψηλά, θεατρικές παραστάσεις και ζογκλερο-τσιρκολάνικες περφόρμανς μετά φαγητού. Τρεις μοναδικές προτάσεις για ασυνήθιστα παντρολογήματα άρτου και θεαμάτων που θα σας μείνουν αξέχαστα!

3 απρόσμενα αθηναϊκά σενάρια για δείπνο-εμπειρία - εικόνα 1
«Dinner in the sky»

Τι σημαίνει άραγε δείπνο-εμπειρία; Σίγουρα μια βραδιά σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου. Όμως οι προτάσεις που σας έχουμε εδώ είναι μοναδικές, απρόσμενες, εξωτικές και… αθηναϊκές. Φανταστείτε λοιπόν ότι βρίσκεστε με 12 άτομα γύρω από ένα πεντάμετρο τραπέζι, στους τοίχους καίνε φωτιές, από το τραπέζι αναβλύζει ηφαιστειακή λάβα κι εσείς τρώτε «καμένο ψωμί με καπνιστό τυρί και αβγά σολομού».

Αρχίζουν να σου δημιουργούνται ψευδαισθήσεις ανάμεσα στο καπνιστό και το καμένο με όλο αυτό το φλογομάνι γύρω σου και χάνεσαι στα συναισθητικά μονοπάτια μιας απρόσμενης αίσθησης ανάμεσα στο ρεαλιστικό και στη φαντασίωση. Ή μια άλλη εικόνα. βρίσκεστε στη μέση ενός εικονικού ελαιώνα, το τραπέζι γεμίζει ελιές από τη συγκομιδή κι εσείς τρώτε κάτι ωραίο που μοιάζει με ελιά with a twist, αλλά στην πραγματικότητα είναι ρώγες σταφυλιού μαριναρισμένες σε ελαιόλαδο με πάστα ελιάς. Ό,τι βλέπετε γύρω σας είναι ειδική προβολή, αναπόσπαστο κομμάτι ενός φιλόδοξου project που θέλει να εμπλέξει όλες τις αισθήσεις με τα γαστρονομικά ερεθίσματα σε ένα μενού-Οδύσσεια 24 μικρών πιάτων.

3 απρόσμενα αθηναϊκά σενάρια για δείπνο-εμπειρία - εικόνα 2
«All Senses Gastronomy»

Το χάπενινγκ μόλις ξεκίνησε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του All Senses Gastronomy στον όροφο του «Σπίτι Neat Eat + Cafe + Bar» στη Γλυφάδα. Την επιμέλεια του μενού έχει ο διακεκριμένος Δανός σεφ Ronny Emborg (αστέρι Michelin), στην κουζίνα μαγειρεύουν 6 σεφ για τους 12 συνδαιτυμόνες και τα εισιτήρια για το δείπνο (€ 150/άτομο) πωλούνται στο www.allsenses.co. Είμαι πολύ περίεργος να το βιώσω…

«Καθώς με ένα ανεπαίσθητο τράνταγμα αρχίσαμε να υψωνόμαστε στον ουρανό, ένιωσα στην καρδιά μου ένα φτερούγισμα, κάπως σαν να ξεκινούσα ένα ταξίδι από τη Γη στη Σελήνη με τον Ιούλιο Βερν», έγραφα πριν από λίγο­ καιρό στο πρώτο μου σημείωμα­ για το Dinner in the sky που έχει στηθεί στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Τρως κρεμασμένος σε μια πλατφόρμα 50 μέτρα από το έδαφος, δεμένος σφιχτά μαζί με άλλους 21 «συνταξιδιώτες», και η θέα –όπως είναι προφανές– δεν παίζεται. Από τη μία η Ακρόπολη και ο Λυκαβηττός και από την άλλη η Αίγινα και η Σαλαμίνα με μια ψευδαίσθηση Ξέρξη, που δεν χαζεύει τη ναυμαχία, αλλά το ηλιοβασίλεμα. Ρεμβάζεις από κει πάνω και ίσως το φιλοσοφήσεις λίγο έτσι όπως τσιμπολογάς και σιγοπίνεις.

3 απρόσμενα αθηναϊκά σενάρια για δείπνο-εμπειρία - εικόνα 3
«El Convento del Arte»

Τι τσιμπολογάς δηλαδή, τρως 4 πιά­τα και γλυκό συνοδεύοντάς τα με 3 κρασιά και ουίσκι ή μαστίχα. Ανάμεσά τους φέτα σε κρούστα κριθαροκούλουρου με σορμπέ σαμπάνιας-εσπεριδοειδών σε σάλτσα καραμέλας και σταφίδας, ραβιόλια γεμιστά με καραβίδα και σολομό σε ζωμό μοσχαριού με σπανάκι και τζίντζερ, φιλέτο ποσέ σε Αγιωργίτικο με πουρέ από φασόλια Πρεσπών, σοτέ μανιτάρια και τσάτνεϊ ντομάτας με δυόσμο και ρυζόγαλο με κάρδαμο, καραμελωμένα φρούτα και μπισκότο σουσαμιού. Το δείπνο διαρκεί μιά­μιση ώρα, κοστίζει € 120/άτομο και λεπτομέρειες θα βρείτε στο www.dinnerinthesky.gr.

Το τρίτο σενάριο, στο El Convento del Arte, έχει τηγανητό καμαμπέρ με μαρμελάδα βατόμουρου, ραβιόλια γεμιστά με μοσχαρίσια ουρά, rib eye με σάλτσα πιπεριών, κορύνες, στεφάνια, σχοινιά και ακροβατικά πανιά, ηλεκτρικές κιθάρες και ηλεκτρικά βιολιά. Και άκρως θεατρική αύρα διάχυτη παντού. Στο υποβλητικό πετρόχτιστο «μοναστήρι» του Μεταξουργείου η κουζίνα –σε επιμέλεια του Μιχάλη Ντουνέτα– πασπαλίζεται με λίγη από τη μαγεία του τσίρκου. Κάθε Σάββατο στήνεται το «Μεγάλο Τσιρκοπότι» –σε κείμενα και σκηνοθετική επιμέλεια της Πέμυς Ζούνη– κι επτά performers και δύο ηθοποιοί γεμίζουν τη σκηνή με ακροβατικά, ζογλερικά και νούμερα με φωτιές.

Υπάρχουν και άλλοι τσιρκολάνοι, λίγο πιο… σκοτεινοί: από την επόμενη Παρασκευή 24/4 και για ακόμη τέσσερις Παρασκευές­ (8, 15, 22 και 29/5) η δεκαμελής ομάδα Nefelopetra επιστρέφει με το «Circus Explosiva - The return» μιξάροντας μουσική, χορό, ακροβατικά και video arts, σε μια παράσταση με μπαρτονικές νότες που μαγνητίζει το βλέμμα. Η γυναίκα-φίδι, το παραδείσιο πουλί, ο Mr Juggler, ο Μεφιστοφίλιος, η Mrs Fragile, ο Βang Jay, ο Sir Yes, η εναέρια Εκάτη, ο Niri, η Nelfi και ο Pierrot θα είναι όλοι εκεί…

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.elconvento.gr.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο "Βασίλαινας Blue" της Αντιπάρου μετακομίζει

Ανταλλάσσει τη φελινική αυλή του στη Χώρα με τη βεράντα του "Kouros Village Hotel" κι αποκτά τη θαλασσινή θέα που του αξίζει, ενώ ενδιαφέροντα σχέδια υπάρχουν και για το χώρο που αφήνει πίσω του.

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.

Το 'Albion' παραμένει σουξέ του Ψυχικού

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά bar restaurants της πόλης διατηρεί ατόφια τα ατού του και επενδύει περαιτέρω σε αυτά.

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.