Mη βγάζεις το «Cookouchi»

Και ριζότο γεμιστών και ρεβιθάδα και κοντοσούβλι σε μια νέα γευστική πρόταση στο Παλαιό Φάληρο.

Mη βγάζεις το «Cookouchi»

Και ριζότο γεμιστών και ρεβιθάδα και κοντοσούβλι σε μια νέα γευστική πρόταση στο Παλαιό Φάληρο.

Mη βγάζεις το «Cookouchi» - εικόνα 1

Στο Παλαιό Φάληρο, ο χώρος όπου επί χρόνια βρίσκαμε την «Αυλή» έχει βαφτεί σε μια ζωηρή απόχρωση του πράσινου που κάνει αντίθεση με την πέτρα στους τοίχους και πλέον ονομάζεται «Cookouchi». Aπ’ ό,τι μάθαμε, ο μάγειρας και ιδιοκτήτης ερμηνεύει στο μεζεδοπωλείο-εστιατόριό του τις ελληνικές γεύσεις παίζοντας ανάμεσα σε κλασικό και σύγχρονο στιλ. Φτιάχνει π.χ. ριζότο γεμιστών με κοτόπουλο και σάλτσα φέτας, μοσχάρι ραγού με σάλτσα μανιταριών και χειροποίητες χυλοπίτες, ένα κοντοσούβλι που προσγειώνεται με τη… σούβλα του στο τραπέζι αλλά και ένα κριθαρότο «των καρβουνιάρηδων» σε στιλ καρμπονάρας. Είναι από τη Σίφνο και, ως εκ τούτου, τα σαββατοκύριακα σερβίρει ρεβιθάδα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
01/05/2024

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.