«Nakama»: Τα rolls της (οδού) Μασσαλίας

Αυτό το μικρό, μοντέρνας λογικής sushi bar το πετύχαμε μπροστά μας κατηφορίζοντας από το Κολωνάκι προς την πλατεία Καρύτση. Και είναι του κουτιού...

«Nakama»: Τα rolls της (οδού) Μασσαλίας

Αυτό το μικρό, μοντέρνας λογικής sushi bar το πετύχαμε μπροστά μας κατηφορίζοντας από το Κολωνάκι προς την πλατεία Καρύτση. Και είναι του κουτιού...

«Nakama»: Τα rolls της (οδού) Μασσαλίας - εικόνα 1

Τελευταία η Αθήνα, όσον αφορά στο γευστικό τερέν, κάνει ταχύρρυθμα γιαπωνέζικα μαθήματα. Τώρα ας πούμε θα εμπλουτίσει το γιαπωνέζικο λεξιλόγιό της μαθαίνοντας ότι «Nakama» σημαίνει φίλος. Ο Αλέξανδρος Σωτηρόπουλος που έστησε το νέο sushi-bar του κέντρου, έχοντας ζήσει σε Κορέα, Ταϊβάν, Σιγκαπούρη και Σαγκάη είναι φίλος της ασιατικής κουζίνας. Το μικρό casual στέκι του ετοιμάζει ρολάκια και nigiri, γαρίδες τεμπούρα με κρέμα τσίλι, πικάντικο ταρτάρ σολομού, τσίζκέικ με πράσινο τσάι ή μια τάρτα yuzu, και τα πλαισιώνει με ξύλο, μέταλλο και χειροποίητα φωτιστικά από μπαμπού. Περισσότερα για τις επιδόσεις του θα σας πω σύντομα. Όταν το πέτυχα είχα ραντεβού για δείπνο, οπότε τη γευστική δοκιμή την άφησα για μια επόμενη φορά.

Περισσότερες πληροφορίες

Nakama

Μασσαλίας 5, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.