Πέμπτη με το κτήμα Γκλίναβου στον «Βασίλαινα»

H Πέμπτη 19/2 στο εστιατόριο του Πειραιά αφιερώνεται σε ένα οινοποιείο που έχει κλείσει 37 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στη Ζίτσα Ιωαννίνων.

Πέμπτη με το κτήμα Γκλίναβου στον «Βασίλαινα»

H Πέμπτη 19/2 στο εστιατόριο του Πειραιά αφιερώνεται σε ένα οινοποιείο που έχει κλείσει 37 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στη Ζίτσα Ιωαννίνων.

Πέμπτη με το κτήμα Γκλίναβου στον «Βασίλαινα» - εικόνα 1

Βραδιά παντρέματος κρασιού και φαγητού είναι αυτή η Πέμπτη 19/2 στον «Βασίλαινα». Στη ζεστή σάλα του Πειραιά το ραντεβού αυτή τη φορά δίνεται με το οινοποιείο Γκλίναβος και την αμπελουργική ζώνη της Ζίτσας, οπότε ετοιμαστείτε για τετ α τετ με τη Ντεμπίνα, το Βλάχικο και το Μπεκάρι, είτε σόλο, είτε σε συνδυασμό με ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες. Στο ειδικό για τη βραδιά μενού που έχουν συνδιαμορφώσει ο σεφ Ρενάτο Μεκόλι και ο οινικός σύμβουλος του εστιατορίου Γρηγόρης Μιχαήλος το Άσπρα Χώματα (Μαλαγουζιά και Ντεμπίνα) συνδυάζεται με τσιπούρα φρικασέ με σταμναγκάθι, σέσκουλο και σπανάκι, το Primus Zitsa Barrique (Ντεμπίνα που παλαιώνει σε δρύινα βαρέλια για τουλάχιστον 6 μήνες) με φρέσκα ραβιόλι γεμιστά με ανθότυρο, μανιτάρια και τρούφα και το Κόκκινο Βελούδο (Βλάχικο και Μπεκάρι) με πανσέτα 12 ωρών μελωμένη με σάλτσα μπαχαρικών, με πουρέ κίτρινης κολοκύθας και κινόα. Τη συνέχεια γράφουν μανεστράκι με ουρές μόσχου και πικάντικα σάλτσα κρασιού παρέα το Βλάχικο του κτήματος, αλλά και μια τάρτα με crème patisserie, μασκαρπονε με φρέσκιες φράουλες, βατόμουρα και σάλτσα εσπεριδοειδών, την οποία ταιριάζουν με Poeme demi sec – τα αφρώδη άλλωστε, είναι η σπεσιαλιτέ της Ζίτσας. Το κόστος είναι € 35 το άτομο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.