Η καντίνα της Μαβίλη δεν είναι πια τετράτροχη

Κι όμως είναι πάντα εκεί, στην πλατεία από την οποία ξεκίνησε το 1989.

Η καντίνα της Μαβίλη δεν είναι πια τετράτροχη

Κι όμως είναι πάντα εκεί, στην πλατεία από την οποία ξεκίνησε το 1989, για να συμπορευτεί και να αναπτυχθεί μαζί με την αθηναϊκή νύχτα. Η άδεια του αυτή τη φορά δεν ανανεώθηκε, αλλά ο κύριος Γιάννης Οικονομίδης μετέφερε τα σπέσιαλ hot dogs με το γνωστό λουκάνικο, βραστό ή ψητό, τα σάντουιτς με τα σουβλάκια και τις γλυκές και αλμυρές κρέπες του στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας στο νούμερο 3 της Σούτσου, μερικά μέτρα μακριά από το σημείο όπου βρισκόταν η καντίνα του δηλαδή. «Ο νόμος έχει αλλάξει. Για να παραχωρηθούν οι νέες άδειες καντινών σε δημόσιο χώρο πρέπει να υπάρχει χώρος εισόδου-εξόδου των αυτοκινήτων» εξηγεί, προσθέτοντας ότι «πάντα υπήρχαν προβλήματα, όσον αφορά τις άδειες, εμπλέκονται πολλοί φορείς, παίζουν ρόλο κι οι αγκυλώσεις του συστήματος». «Από τέσσερις ρόδες σε τέσσερις τοίχους», συνεχίζει, περιγράφοντας τη διάδοχη κατάσταση. Τη βλέπει σαν συνέχεια –εξάλλου η σχέση με τη Μαβίλη, μετά από τόσα χρόνια είναι και συναισθηματική. Γύρω στις 7 και κάτι το βράδυ ανοίγει τα ρολά. Μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα θα τον βρείτε στο πόστο του^ τη μεταμεσονύχτια βάρδια την αναλαμβάνουν κάποια παιδιά που είναι μαζί του χρόνια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
01/05/2024

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.